MySQL gondok...

Anonymous képe

Sziasztok,

ma kezdtem telepiteni a drupalt, de mar nagyon hamar elakadtam... A tarhelyemhez MySQL 5.0.x tartozik, adatbazis letrehozasahoz nincs jogom, de egy adatbazisom van ugye, ezert telepitesnel ezt adom meg. Megadom szepen az osszes szukseges adatot az adatbazis eleresehez, de ekkor a kovetkezo hibauzenetet kapom:
"Nem lehet táblát zárolni a MySQL adatbázisban. LOCK TABLES drupal_install_test WRITE tábla lezáró parancs futtatására a MySQL a következő hibaüzenetet adta: A(z) 'adatbazisneve'@'localhost' felhasznalo szamara tiltott eleres az 'adatbazisneve' adabazishoz.."
Probaltam 4-es MySQL alatt is... Azzal se mukodik.

Elore is koszi a segitseget,

Ron.

sipigabi képe

Sziasztok!

Nekemi is pont ugyanez a gondom, a régi szerveren nem volt ilyen gond, most váltottam az ultranethez, minden jó, tudok táblát létrehozni manuálisan, de az auto telepítést nem engedi a fent hiba miatt. Mi lehet a gond? A mysql verzió: 5.0.32; SymLinksIfOwnerMatch engedélyezve, AllowOverride: none állapítban, ha kell átkapcsolom "all"-ra, de eddig ment e nélkül. Jaj igen, a legfrissebb drupal verziót telepíteném.

Köszi előre is, Gábor

0
0
pp képe

Az AllowOverride on a rövid webcímekhez kell. Pontosabban, ha ezt bekapcsolod, akkor a webszerver értelmezni fogja a .htaccess fájlokat. Off esetén is lehet működő rövid webcímeket kapni, csak annyit kell csinálni, hogy a vhost konfigjába beletegyék a Drupal főkönyvtárában található .htaccess fájl megfelelő (mod-rewrite) résztét.

pp

0
0
pp képe

Nincs joga az adatbázis felhasználódnak zárolni a táblát. Ezt vagy Te meg tudod neki adni, vagy gyanítom a szolgáltatódat kell megkérni rá.
Ergo kérd meg a szolgáltatódat, hogy adjon neked jogot, vagy válts szolgáltatót.

pp
(persze léteznek megoldások a table lock kikapcsolására, de ezek barkács megoldások és nagyban csökkentik a rendszer működésének stabilitását.)

0
0
aries képe

A 6-os Drupalban ha jól tudom már nem lesz szükség table lock-ra.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

Tehát azt javaslod várjanak? :D

pp

0
0
aries képe

Nem, csak egy tipp volt, hogy a legutolsó fejlesztői verzióval is megpróbálkozhatnak. :) Mindenképpen a szolgáltatót értemed nyaggatni, mert semmi érteme nincs a LOCK tiltásának.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
sipigabi képe

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, szólok nekik, azt hittem, én szúrok el valamit. Nem kell szolgáltatót váltanom, biztos, hogy engedélyezik, mert mindenkinek megy a drupal, lehet, hogy elírták, mint az ip címet is :)

Gábor

0
0
sipigabi képe

Már működik is a dolog, beállították szó nélkül. Ja, és gyors is a drupal, nem lassú, mint a másik szolgáltatónál. Az AllowOverride-ot meg én tudom szabályozni adminrendszerből, meg egy csomó más mindent, amihez nem értek, szóval maradok a szolgáltatónál :)

Köszi mindenkinek!

Gábor

0
0