a "my recent post" megszünt müködni

zzz képe

a hiba üzenet amit ad:
warning: array_key_exists() [function.array-key-exists]: The first argument should be either a string or an integer in /usr/share/drupal6/modules/views/includes/view.inc on line 1286.
Két napja próbálgatom a drupal 6,15 -öt , debian lenny , mysql
Sok mindent állítgattam, kísérletezgettem, mikor szinte mindent hazavágtam , visszatettem menésböl az eredeti drupal6 foldert , de ez a hiba megmaradt.....valamit a mysql en kellene javitanom, de fogalmam sincs mit keressek. A mysql sajnos nem mentettem...

Fórum: 
aksza képe

Egy teljesen érthetetlen hozzászólás után mit vársz? Azt sem tudható mi a konkrét hibád és az sem mit szeretnél. "Sok mindent állítgattam, hazavágtam mindent" Mit állítgattál, mi az hogy hazavágtál mindent. Két napja próbálgatod a drupalt és már az adatbázisban szeretnél állítgatni dolgokat.........

0
0
zzz képe

Igaz csak saját "szórakozásra" , de évek óta csinálok php, mysql, java dolgokat ...tehát nem vagyok kezdő csak drupal -ban ...azért írtam röviden mert azt hittem ennyi is elég
Tehát akkor hosszan:
feltettem a drupalt , elmentettem az eredeti szűz állapotot , majd belehajigáltam új temákat , beleírtam a file-okba ,a css-be ,hogy lássam ki miért, mennyire ......mikor már minden más szinü.
más méretű volt , töröltem a drupal könyvtárat és visszamásoltam az első telepités utáni változatot.
Újraindítás után minden úgy nézett ki mint a kezdetekkor , tehát vissza tért az eredeti állapot ,minden működik mint a kezdetén csak ha ráklikkelek a "my recent posts" ra errort kapok az "all recent posts" mükodik . Mivel minden file a közvetlen telepítés utáni állapotba került vissza, amikor minden még működött, minden beállítást vissza állítottam a jegyzeteim alapján , tehát nem maradt csak a mysql......és erre vonatkozik a kérdés ,hogy mit keressek?
(adatbázisba meg bátran turkálok , mert van egy saját nulláról írt raktárkészlet nyilvántartásom ,php,mysql,java amit helyi hálón évek óta használunk ....csak most szeretném kiváltani egy szebbre, biztonságosabbra )

0
0
aksza képe

Ha az eredeti állapotot akarod visszaállatni akkor a fájlokat és az adatbázist is vissza kell állítani. Tehát a hiba oka az, hogy a fájlokat visszacserélted az adatbázist meg nem. Rakd újra az egészet és így próbáld, lehetőleg saját gépeden (lsd: jegyzet)

0
0
zzz képe

Mint írtam , nincs mentés az adatbázisrol. pont ezt szeretném elkerülni, hogy újra tegyem.....
mivel a saját adatbázisaimat is tettem rendbe hiba után , gondoltam van valaki aki tudja mit keressek ....két nap után még nem értem az összefüggéseket....de belejövök..:)
Nem újratelepítgetni szeretném a rendszert, hanem megérteni.....

0
0
szantog képe

Ez hibás hozzáállás. Ha drupallal akarsz dolgozni a legkevésbé mysql, php, java tudásra van szükséged. A drupalhoz sajátos szemlélet kell, amit Gusztáv jegyzetéből tudsz elsajátítani. Nem azért lett javasolva a jegyzet, mert a xxx oldalon le van írva a megoldás a hibádra, hanem azért, mert ha elolvasod, akkor egyáltalán nem lesz ilyen hibád.
Tipikus, visszatérő mentalitás, hogy a "nagytudású" userek első drupal használatkor elkezdik szétszedni a tényleg profik által összerakott rendszert, utána jön a sírás a fórumban, hogy itt meg itt átírtam a core-t és nem jó. (Mellesleg utána a közösség van lehülyézve, hogy nem segítünk neki..) Attól, hogy az elefánt szarik a legnagyobbat, még simán összetöri az angolwc-t..
Szóval a problémádra megoldás: Gusztáv jegyzete -> adatbázis törlés -> újratelepítés -> rengeteg tanulás -> php/mysql békén hagyása addig, amíg legalább 50 függvényt nem vágsz fejből az API-ból.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Nagy Gusztáv képe

kezdd el a jegyzetemet olvasni az elejétől. Figyelmesen.

0
0

Nagy Gusztáv

Gábor Mayer képe

622. oldal a "my recent post" megszünt müködni

0
0
zzz képe

Már tegnap letöltöttem a 1.0 most a 0.7 , van még?
melyik jegyzetre gondolsz? ......én nem találok 622. oldalt :)
Ha valahol, találtam volna valamit nem írok ide....

0
0
aksza képe

Ha ez éles oldalon történt meg ez veled, akkor alapvető hibát követtél el (éles oldalon nem ajánlott a kísérletezgetés) ha nem élesben ment a dolog akkor meg jobban jársz ha újra telepíted, nem hiszem, hogy akad valaki aki egy szabálytalan mentés után segít visszaállítani az oldalad, adatbázis buherálással. Ezért írogatja itt mindenki, hogy olvasd el a jegyzetet, hogy kapjál egy általános képet az egészről. Attól, hogy tudsz dolgokat nem biztos, hogy ez is azonnal menni fog. Te felülnél egy Boeing 737 esre amit egy Airbus 320 pilótája vezet, viszont 2 napig tréningezett már a szimulátoron? Tök hasonló gépek, ugyanannyi személyt visznek, majdnem ugyanaz a legtöbb paraméterük, mindegyik gép szabványokon alapul...........?

0
0
szantog képe

"Te felülnél egy Boeing 737 esre amit egy Airbus 320 pilótája vezet, viszont 2 napig tréningezett már a szimulátoron? Tök hasonló gépek, ugyanannyi személyt visznek, majdnem ugyanaz a legtöbb paraméterük, mindegyik gép szabványokon alapul...........?"
Ehh, hogy nekem nem ilyen frappáns hasonlat jutott eszembe! :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

szantog képe

Közben lett egy gyakorlati ötletem: Felteszed a devel modult, kirakod a fejlesztés blokkot valahová, és lesz benne egy link: Modulok újratelepítése. Na ez futtat egy uninstallt és egy installt, tehát elképzelhető, hogy ki tudja javítani a hibás adatbázist.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

gyurex képe

Van olyan modul ami tárolva van az adatbázisban de ftp-n nem töltöttél vissza? Ha van töltsd fel és kapcsold ki illetve vissza az admin résznél. Csak tippelgetek:)

0
0
zzz képe

Köszönöm a válaszokat!
Még mielőtt bármibe is bele nyúltam volna , azzal kezdtem hogy olvastam , többek közt a fentebb ajánlott írast is. A kisérletezés az otthoni gépen folyik , nem éles ....A reinstall meg úgyis az utólsó lessz . Nem akarom újraírni a drupált , pont a miatt váltanék rá , mert meguntam az egyéni kinlódást.......De ahhoz hogy megértsd egy rendszer működését ,szerintem , főleg ha az nem egy éles rendszer , nyugodtan bele lehet nyúlni.......Biztos vagyok a pilótaknak is volt olyan órájuk amikor kezükbe vettek egy - egy gépalkatrészt , és attól hogy látta még nem akarta újra tervezni de segített neki jobban megérteni a nagy egészet.......
További építő ötleteket szívesen veszek!

0
0
Balogh Zoltán képe

Bár nem olvastam végig a kommeneket, de az nem lehet tök véletlenül, hogy megy a tracker modulod is, plusz a views-ban is engedélyezted a tracker nézetet? Mert így 2 dolog akarja magáénak tudni a /tracker úvonalat, és ennek al-útvonalait, amiből pontosan az kerekedik, ami a problémád úgy konkrétan.

0
0
zzz képe

Ez volt, az .....kösz szépen!

0
0
Balogh Zoltán képe

Nagyon szívesen, bár megmondom őszintén, hogy a hozzászólásom egyetlen támpontja az általad adott cím volt. Kicsit pontosabban is fogalmazhatnál legközelebb.

UPDATE: Csak mert most végigolvastam a szálat, és teljesen érthető a segíteni akarók minden hozzászólása.

0
0