Multisite: közös útvonal álnevek

fox mulder képe

Sziasztok!

Van négy különböző domainnév (négy nyelv), mindegyik ugyanazt a Drupal kód- és adatbázist használja. Minden node rendelkezik fordítással, ezek szerepelnek a különböző domaineken, csak némely node címe (egy termék neve), nyelvfüggetlen, például: ATX 200. A kézenfekvő útvonal álnév atx_200 volna, de különböző node-oknak nem lehet azonos álneve. Nem nagyon szeretnék olyan kényszermegoldást, mint például atx_200_tipus, atx_200_type, vagy atx_200_hu, atx_200_en stb. A teljes url végül is különbözik, az en.example.org/atx_200 nem ugyanaz mint a hu.example.org/atx_200. Nincs olyan modul (vagy ötlet) ami ezt tudja?

Köszönet és üdv!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Van négy különböző domainnév (négy nyelv), mindegyik ugyanazt a Drupal kód- és adatbázist használja.

Ha csak a nyelvekben különböznek az oldalak, miért kell ehhez multisite?

0
0
fox mulder képe

Megrendelői igény.

0
0

Fox Mulder

nevergone képe

Szerintem, ha még nem működik az oldal, gondold végig alaposan, csak ezért nem kell multisite: i18n

0
0
fox mulder képe

A "csak ezért nem kell multisite" mit jelent? Azt, hogy hülyeségnek tartod a több domainre való bontást nyelvenként, vagy egyszerűen én nem tudom mit jelent a multisite kifejezés és félreértjük egymást. Én azt értem alatta, hogy több domainnév van, de egy kódbázis és egy adatbázis (legfőképp csak annyit, hogy több domainnév van). Minden tartalmat így is úgy is le kell fordítani (nekem a Localizer jött be), a több domainnév volt a dolog leghabkönnyebb része. Valamit félreértek? Olyan fenyegetően hangzik ez a "gondold végig alaposan".

0
0

Fox Mulder

Pasqualle képe

a multisite kifejezes Drupalban azt jelenti, hogy egy Drupal van tobb domain-hez es tobb adatbazishoz..

0
0
Pasqualle képe

különböző node-oknak nem lehet azonos álneve

Drupal 6ban mar lehet azonos url aliast hasznalni kulonbozo nyelvu node-okhoz..

0
0
fox mulder képe

Azoknak minden van, kapásból, ingyér?!

Az Übercart miatt kell a D5.

0
0

Fox Mulder

pp képe

Mivel különböző tartalmaid vannak nem lehet ugyan az az útvonaluk ez egyértelmű. Honnan tudná a Drupal, hogy melyik a jó? (ha majd a path-nak lesz translation paramétere akkor működni fog ;))

Elvileg tudsz olyat csinálni, hogy a sites könytár alatt létrehozol hu.example.org, en.example.org könyvtárakat és bennük külön settings.php-ket. Ha belenézel a fájlba akkor a $db_prefix-re találsz benne példát. Elvileg elég csak a path táblát különvenni. (vagyis ha 5 akkor nem tudom, ott talán még a sequence táblát is külön kell majd kezelned, persze lehet, hogy nem, mert az ötösben ez már külön van kezelve, mintha a sequece úgy működne, hogy elé rakja a tábla előnevet is..)

Szóval ez nagyon elvileg, és mindenképpen mentsél előtte adatbázist, hogy vissza tudd állítani.

Ami biztos, hogy upgrade-nél szívni fogsz ;)

pp

0
0