Milyen modulokat kellene használnom a feladathoz ?

zszarvas képe

Sziasztok!
Néhány hónapja kezdtem el ismerkedni a Drupal-al, szeretnék felépíteni egy weboldalt, de sajnos elvesztem a modulok tengerében, ehhez szeretnék tőletek egy kis útbaigazítást kérni.Nagy Gusztáv Drupal könyve a "bibliám", itt a fórumokban is olvastam, kerestem, elég sok videót is megnéztem, a letöltött modulok leírását is elolvastam. Az oldal lényege: a felhasználó belép (vagy még nem) és kitölt egy űrlapot és a beküldés után létrejön egy oldala ami tartalmazza ezeket a (nem személyes) adatokat, képeket.Ezt az oldalt meg kellene tudni osztani a többi bejelentkezett felhasználóval ha akarja. A többi felhasználó által megosztott oldalakat Ő is látná mint hírfolyamot a bejelentkezés után, lehetne hozzászólni...
Szeretnék ezzel kapcsolatban tanácsot kérni, hogy mely modulokra lenne szükségem a megvalósításhoz, amik jól együttműködnek.
Előre is köszönöm ha szántok rám egy kis időt :)

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Az alaprendszer blog modulja alapvetően jó lesz. Egy dolgot nem tud (bár nem is értem, mi a célod vele), hogy a tartalom nem rejthető el, publikus lesz. Nem kell közzétenni, eleve publikus minden bejegyzés.

0
0

Nagy Gusztáv

zszarvas képe

Lehetséges,hogy nagyon weboldal-ban gondolkodom és nem írtam le jól a dolgot.Ilyen modulokat próbálgattam, mint: webform,entiyform, Organic Group, profile2,webform_views...A lényeg az, hogy az általam felkínált űrlapot töltse ki, az hozzon létre egy weboldalt a usernek és ha akarja megoszthatja (publikussá teheti ), ha nem akkor csak Ő láthatja, viszont ha publikussá tette akkor egy másik bejelentkezett user láthatja az Ő weboldalát a saját hírfolyamában (az elv nagy vonalakban hasonló lenne mint a facebook megoldása).A megjelenő hírfolyamhoz hozzá lehetne szólni.
Egyébként az ajánlott könyved megvan azt olvastam el először :)

0
0
hszilard képe

Szerintem nem kell más, csak a regisztrált felhasználóknak a jogosultságánál kell bekapcsolni, hogy egy bizonyos tartalomtípust (pl. legyen ennek a neve user article - ezt is meg kell kreálni) tudjon szerkeszteni, létrehozni.

1
0
zszarvas képe

Az OK, hogy mindenki aki belép eléri a tartalomtípust és kreál egy oldalt, de be kellene tudnia állítani azt, hogy megosztja-e ezt másokkal vagy csak Ő láthassa azt a tartalmat, ill. a létrejött menüpont is csak a saját dolgaira mutasson .Nem tudom érthető-e, az előző leírásomnál részletesen leírtam mit szeretnék...

0
0
dongodani képe

A Nézetek és a Szabályok modulok a Te barátaid...

0
0
zszarvas képe

Ezt már egyre kevésbé értem...:) Leírnád kicsit részletesebben hogyan gndolod? Egy tartalomtípusnál nem tudom azt beállítani, hogy csak a létrehozó user láthassa más pedig nem ? Köszi.

0
0
dongodani képe

Alapesetben közzéteheted a tartalmat, vagy nem.

A Szabályokkal árnyaltabban is kezelhető a kérdés, például egy mező tartalomtól, vagy szerepkörtől függően rejtsen el, vagy jelenítsen meg tartalmakat a rendszer.

Rejtett tartalmak listázása esetén a Nézetekben a hozzáférésnél a jogosultságot beállíthatod: "Saját rejtett tartalmak megjelenítése".
A szűrési feltételnél pedig: Közzétéve(nem).

A Drupal-nak ez a két megamodulja rendkívül sokoldalú lehetőséget biztosít, de ha kérdés hogy miként lehet velük megoldani egy adott fejlesztési problémát, akkor még nem ismered őket, viszont az ilyen többfelhasználós rendszerek létrehozásánál elsősorban ezt a két modult kell készség szinten ismerni. Ráadásul egy csomó olyan feladat is megoldható velük, amelyre máskülönben külső modult kellene használni.

A Nodeaccess modult talán még meg lehet próbálni, de nem tudom hogy mennyire felhasználóbarát, ill. teszi lehetővé az átlag userek számára a dinamikus tartalom hozzáférés kezelést.

2
0
zszarvas képe

Köszönöm a választ, megnéztem ezeket, a nézetet összehoztam, de a privát dolog nem jön össze....Hiába nincs közzétéve a tartalom, ha belépek egy másik userrel ugyanúgy látom ,mint amivel létrehoztam, így a lényeg még nincs megoldva, küzdök tovább....

0
0
ipeto képe

Egy másik megoldási út lehet a következő: Készítesz egy taxonómiaszótárat, ami a szükséges hozzáférési módokat tartalmazza: pl. Nyilvános, Csak regisztráltaknak, X. felhaszálócsoportnak, Y. felhasználócsoportnak stb.
Ezután a Taxonomy Access Control Lite modult veszed elő: ezzel a fent létrehozott kifejezésekhez tudsz különféle hozzáférési profilokat beállítani: melyik felhasználói szereppel rendelkező user mit tud csinálni az adott tartalommal.
Azután hozzáadsz a tartalomhoz egy Kifejezésre hivatkozás típusú mezőt, amiben ezt a fenti taxonómiaszótárat használod. A tartalmat létrehozó felhasználó pedig kiválasztja, hogy melyik kategóriába sorolja a tartalmat.

1
0
zszarvas képe

Köszönöm, azt hiszem ez jó megoldás lesz...:)

0
0
zszarvas képe

Megértettem, kipróbáltam, működni fog,köszönöm.

0
0
dongodani képe

Amíg látható egy tartalom, addig az nincs elrejtve...
Ha már meg van az elrejtés, utána lehet továbblépni.
A tartalom menüpontnál jelöld be az adott node előtti négyzetet, majd a frissítési lehetőségeknél "Megjelölt tartalmak elrejtése" és klikk a frissítésre.
Ha ezek után is látható marad a tartalom, akkor ott valami nem kerek.
Ha a tartalom listából kattintasz az adott tartalomra, akkor adminként persze rejtetten is láthatod, rózsaszínű háttérrel, mivel így jelzi a Drupal hogy az adott node nincs közzétéve. Ezen kívül sem a létrehozója, sem pedig más felhasználó nem érheti azt el, ha csak a Nézetekben kimondottan nem a rejtett tartalomra listázol, egyúttal a már említett jogosultságot is mellé nem rendeled.
Minden más esetben - pl. a címsorban hívod meg a rejtett node-t - a rendszer azt írja ki:
"Hozzáférés megtagadva
Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez."

1
0
zszarvas képe

Köszönöm, így már érthető és műxik...:)

0
0