Miért lassú?

ATamás képe

Miért lassan érhető el a drupal.hu?

Vélhetően a drupal.org sokkal nagyobb forgalmat bonyolít le, mégis nagyon gyors az elérhetősége.

ATamás

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

Igen, a drupal.org egy dedikált (csak a Drupal.org számára üzemeltetett, más webhelyekkel nem megosztott) szerverfarmon fut, amit a drupal.hu nemlétező költségvetéséből sajnos nem tudunk magunknak megengedni.

Én sem vagyok megelégedve a sebességgel, amit meg tudok tenni a hatékonyabb működés érdekében saját hatáskörben, azt megteszem.

0
0
andrew képe

de ettől függetlenül most szerintem valami más gond is lehet, mert szinte a használhatatlanságig lassult be az oldal, már ha jó esetben bejön végül a kért url és nem csak white page az eredmény :(

szerk:
ebben a pillanatban ép' tűrhető, és a hiba biztosan nem kliens oldalon van...

0
0
Hojtsy Gábor képe

Tudjuk, sok webhely van a szerveren, kevés a hardver.

0
0
andrew képe

de lehet, h tudok valamit tenni a cél érdekében... jó pár szerver van a kezem alatt, saját szerver szobáinkban és szétszórva pár nagyobb "gócpontban" is.
átrágom, h tudok e esetleg dedikáltan felszabadítani, de ha nem is dedikáltan akkor is normális hw alatt max 1-2 másik oldalunk mellett bőven jobb lehet mint most.

0
0
bb.virgo képe

A Közösség lényege a közös cél. Több mint 1500 felhasználó van a Drupal.hu-n beregisztrálva. Biztosan vannak vendégek és más Drupalos oldalról regisztrált visszajáró felhasználók. Ilyen számok mellett igazán tudnánk tenni valamit azért, hogy amivel dolgoznuk/tanulunk/szórakozunk jobb legyen. Nem egy OpenSource-os project fulladt meg szerverhiány miatt. És nem egy kapott szervert a közösségtől ezután... :)

0
0
Illyés Edit képe

Én meg voltam róla győződve, hogy mostanában azért gyengélkedik ez az oldal, mert rajtunk tesztelgetik a szerkesztők az 5.0-t. :)

Sajnos szervert nem tudok adományozni, maximum beszállni pár ezer forinttal, ha van malacpersely.

0
0
bb.virgo képe

Erre gondoltam, igen. Biztosan van jópár ember, aki szánna rá pénzt, százezres gépek mellett mkinek van 1500-2000 Ft-ja. Természetesen a mesékben nem hiszek, de talán valamit segítene. Ha nyílna ilyen lehetőség én szánnék rá. Ha új szervert nem is, de hardvert vagy új tárhelyet lehetne belőle összehozni, ezt gondolom a szakemberek megmondanák, miből mire fussa :)

0
0
Bártházi András képe

Teljesítmény problémáink voltak, de két elég forgalmas site el- és szétköltöztetésével ezek remélhetőleg megoldódtak.

-boogie-

0
0

-boogie-