Mezők láthatóságának beálíltása Flag használatával.

vidranor képe

Sziasztok.
A cím nem túl pontos, ezért részletezném miben is kérnék tanácsot.

Van egy adott tartalomtípusom ahol különböző mezők vannak felvíve.

Szeretném azt valahogy megoldani, hogyha készítek egy jelölőt a Flag modullal az adott tartalomtípushoz, akkor azt a tartalom szerzője visszaigazolva láthatóvá tenné a csak ahhoz a tartalomhoz tartozó rejtett mezőket.

Igazából még azzal sem vagyok tisztában mivel tudnám beállítani az egyes mezőket láthatatlanná. (ne csak láthatatlan, ne is rendereje be az adott mezőt a formba). A Field Permissions modul és egy szabály létrehozásával tudnék olyat csinálni, hogy a felhasználónak ad egy új szerepkört ha rányom a jelölőre, de ez egyáltalán nem jó megoldás.

Kérdésem, hogy milyen modulokkal lehetne ezt megoldani?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
knorbi képe

Így elsőre nekem az Organic Groups ugrik be. Abban lehet mezőket rejteni.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

vidranor képe

Nekem ez az OG nem hiszem hogy megoldás lenne.

Megpróbálom szemléltetni egy konkrétabb példával.
Az adott személy beküld mondjuk 3db cikket. A cikkhez vannak olyan mezők felvíve amihez az elolvasásához külön engedély kérése szükséges a beküldőtől.
Tehát ha az olvasó el szeretné olvasni a nem publikus részeket is akkor rányom egy jelölőre az adott cikken. Ekkor a cikk beküldőjének "megjelenik" (mondjuk egy views-zal kilistázható) hogy hány kérés érkezett az adott cikkeire és szelektálva engedélyezheti kinek ad jogosultságot a védett tartalom olvasásához. De nem szerpkört oszt ki vagy hasonló, hanem azaz engedély csak arra az 1 adott cikkre vagy 2-re 3-ra vonatkozik amihez engedélyt adott.

Ilyesmit szeretnék készíteni és hogy ezt milyen modulokkal lehetne megvalósítani.
Kersgéltem drupal.org-on is de nem igazán találtam hasonló bejegyzést.

0
0
knorbi képe

Szerintem ezt pont meg tudod csinálni az og modullal.
Beállítod, hogy a nem csoporttagok milyen mezőket láthatnak és milyeneket pluszba a csoporttagok.
Ha valaki látni akarja a plusz mezőket, akkor küld egy felvételi kérést az adott csoportba (ez jelen esetben az adott cikk). A tartalom adminisztrátora (létrehozója) fel tudja venni a csoportba a kérést küldőket egyenként (vagy csoportosan). Felvétel után a csoporttag látja a plusz mezőket is.

Tehát ezzel a cikk létrehozója cikkenként tudja szabályozni, hogy egy jelentkező user milyen szerepkörben legyen. A szerepkör peddig meghatározza, hogy milyen mezőkre milyen jogosultsága van. (Az og szerepkörök nem tévesztendők össze a drupal szerepkörökkel)

1
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

vidranor képe

Összefoglalva: Most nagyon lerövidítve megvalósításon túl, az OG-al akkor azt meg lehet csinálni, hogy csak az a felhasználó (vagy felhasználók) lássák a védett cikkeket amire rányomott és visszaigazolást kapott a szerzőtől? A többi cikk meg ugyan úgy "láthatatlan" lesz? (Most csak 1db szerzőről beszélek akinek mondjuk több cikke van)

Mert ha igen akkor nekihasalok ennek.

0
0
knorbi képe

Pontosan!

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

vidranor képe

Már csak egy utolsó kérdése.
Mivel még nem igazán használtam ezt az OG-t nincs esetleg a tarsolyodban valami hasznos link, videó (lehetőleg magyar) ami bemutatja a használatát?

0
0
knorbi képe

Hát ettől a kérdéstől féltem :-)
Sajnos magyar leírást nem nagyon tudok, de a YouTube-on számtalan videó van, angolul.
Én anno vért izzadtam mire megtanultam a használatát, de megérte, mert azóta mindig használom, az egyik kedvenc. Sajnos az angol nekem sem az erősségem, főleg ha nem írva van. Én azt ajánlom, hogy nézz meg néhány videót, aztán próbáld ki.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

vidranor képe

Találtam videót, egész jók.
Nagyából már értem, hogy egyáltalán mire is jó ez az eléggé komplex modul. És ez már valami! :)
Tényleg hasznos és sok lehetőség van benne.

Köszöntem a segítséget!

0
0