Mező értékétől függő imagecache sablon használata

charlos képe

Sziasztok!

Van egy adománygyűjtő oldalam (https://tegyjot.hu).

Időnként van, hogy elhuny egy-egy gyermek, akinek egykor gyűjtöttünk. Részükre létre is hoztam egy külön menüpontot, s ebbe a menüpontban lévő gyerekek képeihez egy fekete gyertyát tesz vízjelként. Lásd itt: https://tegyjot.hu/rip-deals Eddig jó.
Azonban, ha itt bármelyik gyűjtésre kattintok, nyoma sincs annak, hogy a gyermek már nincs kint köztünk. Kegyeletet pedig nem szeretnék sérteni. A legjobb az lenne, ha a linkekre kattintva is megjelenne a gyertya. Ehhez gondolom létre kell hoznom egy új imagecache sablont, ami rendben is van, de, hogyan tudnám ezt úgy leprogramozni, hogy egy adott mező értékétől függ, hogy melyik imagecache sablont használja?

Van például egy ilyen mezőm, amit persze sehol se jelenítek meg nyilvánosan: A személy elhunyt. Igen/Nem. Persze az alapértelmezett érték a Nem.

Hogyan tudnám mező értékétől függően szabályozni, hogy melyik imagecache sablont jelenítse meg a Drupal?

Előre is köszönöm a segítséget, támpontot.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

css-ből megoldható a kép-vízjel, ha a megjelenített (igen/nem logikai) mező osztály azonosítójaként magát az értékét adjuk:
- .nem akkor egy átlátszó-, .igen a gyertyás kép a háttér, a mezőt rá is pozicionálhatod css-el a fotóra

0
0
charlos képe

Erre szerintem kevés a CSS... PHP-ban ez, hogy nézne ki vajon? Oké, van egy Drupal field-em, aminek a tömbjéből kihámozom az értéket, de ezután?

Nincs erre valami modul esetleg?

0
0

--

Üdv:
Charlos

Geva képe

egy megvalósított megoldásról írtam:
lehet-e a tanfolyamra jelentkezni vagy már betelt-, elindult a tanfolyam - egy állítható logikai mező - jelölőnégyzet az üzemeltetőnek. Bejelölésénél(vagy ha a jelentkezési idő lejárt, akkor rules-l átváltom), rules-al az űrlap lezárása is megtörténik és megváltozik a mező képe is(views-ban átírtam a mezőt, tokennel az értéke class-ként megadva), utána elég a css hozzá

talán a node templétjében is megoldható lenne - php kóddal, egy function-l -, az értékét(igen vagy nem) osztálynévként hozzáadni a mezőhöz és a többi ismét csak css

...én is érdeklődéssel várok más/egyszerűbb ötletet, megvalósítást a logikai mező kétféle megjelenítésére :-)
üdv
Éva

0
0
szantog képe

Akár _node_proprocessben is lehet mező értékétől függő class-t hozzáadni, ez elég, ha csak tényleg jelzésértékű a jelölés, tehát nem valódi vízjel kell, onnan már css.
Amúgy hook_entity_view_alter-ben teljesen elérhető az adott mező renderable array-e, ahol valszeg a #theme = 'image_style' lesz, és ott is lehet, és ott meg a #style_name értékét lehet mezőtől függetlenül váltogatni - ez már valódi vízjeles kép.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.