Meta tagok kezelése a Drupal 7-ben

Blasio03 képe

Jó napot!
Hol tudom az egyes node okhoz a meta tagot átírni?, mert semmi modult nem találok a 7-eshez, és még tlp fájlban se lehet már head részt írni, mert automatikusan építi fel a html szerkezetet,, míg a 6-osban nekem sose...
Válasszukat előre is Köszönöm!
Üdv.:Balázs

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Nodewords will not be supported on Drupal 7, the new Metatags module is taking its place and is a major ground-up rewrite. A possible upgrade path is still under discussion.

A Drupal 7 még meg sem jelent, és egy ideig még relatíve kevés kiegészítő modul lesz hozzá, biztosan ezt a verziót akartad használni?

0
0
Blasio03 képe

Már az RC3-asnál elkezdtem a cégünk oldal átfejlesztést, a Drupal 6.1-es verzió volt nekünk, már nagy része kész és müködik, ugy kb 85-90%-a,egyéb ügyfél, vásárlói funkciókat építek márcsak bele,, annyi lesz hogy a Drupal 7-es januárban kijövő végleges változatra átviszem, ha szükséges lesz itt ott átírom...

Végülis csak itt a meta tagnál, a head résznél vagyok elakadva,,azt kellenne márcsak kialakítanni...de nem nagyon érem előket,,már eltünt a html váz sajna, pár modul még amit berakok SEOs , Google stb.. a többi müködik...

0
0

Birtalan Balázs

RasTasi képe

Hello!
Hasonló cipőben járok én is, az lenne a kérdésem, sikerült-e valamilyen megoldást találnod?
Rengeteget keresgéltem a neten, ez volt a legbíztatóbb megoldás... de egyelőre nem működik:
http://drupal.org/node/994732

üdv:
Tasi

0
0
Blasio03 képe

Szia!
Én megoldottam a metatagot:) igaz nem modullal, hanem írtam bele egy php if -es függvényt és műxik,, ideglenesen jó, mert nekem határidőre kell készítennem és sürgős volt..

van a system mappában egy html.tpl.php

ez tartalmazza head részt

Ezt írtam bele:

az alnev lekéri az aloldalak címének a hivatkozó"nevét"
Pl.: www.valami.hu/arak

ebből kivesszi a "/arak" -t

és ez alapján döntöm el hogy melyik aloldalra, melyik metatagot akarom megjelenítenni (if elágazás)

$alnev= $_SERVER['REQUEST_URI'];
 
if($alnev=="/"){
echo "<meta keywords='nyomdaaaaaaaaa' />";
 
}
if($alnev=="/munkamodszerunk"){
echo "<meta keywords='grafikkkkkkkkakaaa' />";
}
0
0

Birtalan Balázs

nevergone képe

Mondjuk elgondolkoztató, hogy ennyire erőltetitek a Drupal 7-et,és amikor valami nem megy, akkor inkább megpróbáljátok szénné hekkelni, mint inkább visszatérni Drupal 6-ra.

0
0
Den képe

Ez egy döntés, amit valaki meghozott. Ez van. Lehet, hogy arra számítanak, hogy most egy kis hack, de jövő héten elég lesz egy minimál update, míg egy D6 rendszer átrakásához D7-re sokkal több időre lesz szükség.

Lehet, hogy csak előre fele menekülnek?

A hack meg... se nem szép, se nem elegáns, se nem karbantartható. De az övék! :D

Én biztos valamiféle url => meta tömbbel próbálkoznék, mert azt egyszerűbb bővíteni, egyszerűbb kiíratni, egyszerűbb vele később csv-t, vagy bármit gyártani, amivel majd az elkészülő metatags-ba be lehet tenni.

0
0
RasTasi képe

Igen, egy döntés, amit én hoztam meg, mégpedig azért, mert úgy tudtam hogy a project megvalósítható a már meglévő modulokkal...

Két hiányzó modulom van, a metatags és a simplenews (ma jött ki új dev verizó, az se működik még... ) De emiatt már nem szeretném elölről kezdeni 6-osban.

0
0
szantog képe

uhh, ez nagyon meredek
7-essel nem játszottam ennyire még, de
1. Nyilván van benne preprocess
2. Meg lehet node-hoz mezőket felvenni.

Innentől kezdve switch case-el szépen le lehet zongorázni, hogy van-e $node, abban van-e ilyen mezőnek értéke, valamint megmaradtak az arg és a drupal_get_path_alias függvények.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Den képe

Nem rossz, de ezt hogy oldod meg views, taxonómia és mondjuk panels alapú oldalaknál, ahol egy oldalban több node is van?

:)

0
0
szantog képe

Mondom:
Innentől kezdve switch case-el szépen le lehet zongorázni, hogy van-e $node, abban van-e ilyen mezőnek értéke, valamint megmaradtak az arg és a drupal_get_path_alias függvények.
case1 van $node
case2 arg(1) = akármicsoda
case3 drupal_get_path_alias

ésígytovább..
van-e valami, amit ezzel nem lehet lefedni?

sőőőt több oldalon keresztül ismétlődő dolgokba meg lehet ilyen is.
$oldalak = array (ol1, ol2, ol3);

case4 in_array oldalak :P:)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Den képe

Igaz.

Bár, hosszú távon célszerű a http://drupal.org/project/metatags modult megvárni. Ahhoz meg a legegyszerűbb megoldást választanám: nem nyúlnék bele a tartalomtípusokba, hanem egy page preprocessben url alapján tenném be a meta elemeket.

0
0