Menüpontoknál egyedi osztályok használata drupal8 alatt.

HF leon képe

Menüket egyszerű készíteni, melyekbe a rendszer az éppen aktív menüpontot szépen meg is jelöli a class="is-active" osztállyal.

Előfordul azonban, hogy egyes menüpontokhoz jó lenne saját osztályokat fűzni.

Szeretném megkérdezni a kedves fórumozókat, hogy ennek szerintetek mi a leginkább szakszerű módja drupal 8 alatt.

  1. Fix osztály hozzáadása: vagyis ez az osztály tartalomtól függetlenül mindig a menüponthoz kapcsolódik
  2. Tartalomfüggő osztály hozzáadása: vagyis egyes tartalmak, vagy tartalomcsoportok megnyitása esetén osztály hozzáadása a menüponthoz (úgy mint ahogy azt az alaprendszer is teszi az aktuális menüpont megnyitásakor a class="is-active" osztály hozzáadásával az adott tartalomra mutató menüpont esetén).

Érdemes erre egy külön modult fejleszteni, vagy van egyszerűbb megoldás is a problémára?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
tompagabor képe

Szia, fixen a Menu Link Attributes modullal tudsz osztályokat megadni: https://www.drupal.org/project/menu_link_attributes

A tartalomcsoportra nem tudok contrib modult, de elméletileg könnyen hozzáférsz a menüelemekhez:
function mymodulename_preprocess_menu(&$variables) {
HERE COMES THE MAGIC :) ;
}

1
0
HF leon képe

Köszönöm a segítséget!

Igen pontosan ilyen modulra gondoltam az első kérdésemre, mert beépítve a drupal 8-ban nem találtam rá megoldást. (Lehet van, de én nem leltem rá.)

A második kérdés olyan esetekre vonatkozik például, amikor egy témakörhöz több lap is tartozik, de csak az első érhető el egy menüből, míg a többi az első lapból, illetve a többiből.
Valamint másik példa, amikor egy menüben szereplő laphoz al lapok tartoznak és az al lapoknál is ott lenne az „is-active” osztály a fő lapot jelölő menüelemnél.

Ilyen és ehhez hasonló eseteknél lenne jó, ha az „is-active” érvényes maradna, vagy egy egyedi osztály használatával esetleg változna a megjelölése a menüpontnak, de továbbra is eltérne a többi menüelemtől.

Amennyiben nem létezik modul, vagy valamilyen beépített lehetőség erre az esetre, akkor megpróbálom a javaslatod alapján megoldani a problémát, remélem sikerül célt érnem.
Azon gondolkodtam, hogy az url alapján lenne a legegyszerűbb szűrni csoportok esetén, így nem kell minden minden node-ot felvennem, vagy külön tartalomtípust, típusokat készíteni minden csoport számára és ez alapján szűrni.

0
0