A "Mentés" gomb félreérthető!

atomjani képe

Például itt a drupal.hu oldalon küldtem be véletlenül be egy témát a tudástárba. Mert az oké, hogy van "Előnézet". De utána a "Mentés" gombnál a piszkozatba mentés ugrott be, amit sok oldalnál használtam. Talán a "Beküldés" vagy a "Publikálás" kifejezés egyértelműbb, félreérthetetlen.

Taxonomy upgrade extras: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Ha egy szövegszerkesztő vagy táblázatkezelő alkalmazást használsz, ott mit jelent a "Mentés" gomb? ugyanazt, mint itt.

0
0

Nagy Gusztáv

atomjani képe

Valamint elérhetővé válik mások számára a mentett információ. Ez akkor érdekes, ha az ember nincs tudatában ennek és ezáltal nem teljes, kevésbé kidolgozott tartalmat ment és egyben tesz elérhetővé mások számára. Ez történt velem is.
Tudjuk, hogy technikailag mi történik. És bár angolul is "Save" volt ez a gomb, ami érthető okokból "Mentés"-ként lett fordítva. Legalább egy figyelmeztető üzenetet bele raktam volna. Ha tisztában vagyok azzal, hogy ezzel mások számára elérhetővé válik, akkor sokkal gondosabban jártam volna el. Egy szövegszerkesztőben bármikor játszva "menthet" az ember. De egy ilyen weboldalon, ahol mindjárt más is láthatja, azért ezt nem mindig lehet olyan könnyedén megtenni. Ha a felhasználó számára nem egyértelmű az, hogy mi történik ezáltal, akkor nem ennek megfelelően viselkedik. Persze egy jártasabb ember tudja, hogy mit csinál a "Mentés" gombbal valójában. Viszont egy kezdő nem biztos, hogy ezt tudja.

0
0
dj képe

ez a topik méltatlan egy hat és fél éves taghoz. És kezdőnek végképp nem tekinthető.

1
-2

Üdv!
Dudás József

aboros képe

teljesen jogos és ismert ux probléma. ahogy pp is írja a core ezt már csak a következő verzióban javítja. addig is vannak alternatívák, én a save & edit modult szeretem. https://www.drupal.org/project/save_edit

1
0

-
clear: both;

pp képe

Szerencsére a Drupal 8 ebből a szempontból is jobb lesz, hisz ott az általad javasolt feliratok lesznek a gombon. Addig marad esetleg a BlogAid modul.

Fel is írom a drupal.hu fejlesztendők közé.

pp

1
0