menüpontok kezelése modulból

nevergone képe

Sziasztok...!

Drupal 5.1 -et használok, és a "Primary menu" egyik pontjához dinamikusan szeretnék almenüpontokat rendelni, a felvitt tartalmak függvényében.
Van erre lehetőség modulból, vagy csak az adminisztrációs menü egyes elemeit lehetséges elérni?
Köszönöm a válaszokat. :)

Paal képe

Ha az adott felhasználónak van joga a menüpontok szerkesztéséhez (Felhasználó kezelés/Hozzáférés szabályozás/menü modul), akkor tartalom felvitelekor meg lehet adni, hogy mi legyen a menüpontjának a neve (a "Menü beállítások" résznél), mely menünek (esetedben az elsődlegesnek) legyen a gyereke, sőt, ha adsz jogot az útvonal álnevekhez (Felhasználó kezelés/Hozzáférés szabályozás/path modul), akkor azt is meg tudod adni ekkor ("Az útvonal beállításai" résznél).

Semmi extra nem kell hozzá, az alaprendszer tudja ezeket.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

nevergone képe

Azt hiszem, nem mondtam el elég egyértelműen, hogy mit szeretnék, és ezért félreértettél.

Egy olyan oldalt készítek, ahova többek közt CCK -val létrehozott tartalmakat visznek fel, és van egy olyan node, ahol a tartalmak dátum mezője alapján lehet választani, egy listából, hogy pontosan melyik tartalomra is kíváncsi a látogató. És erre a node -ra (amely a listát tartalmazza) mutat egy menüpont a Primary Links -ből.
Viszont évente kb. 100 ilyen CCK -s tartalmat visznek fel (kb. 3-4 évre visszamenőleg is felkerülnek), így a lista nagyon hosszú lesz. Ezért arra gondoltam, hogy ha pl. van olyan CCK -s tartalom, amelynek a dátum mezője 2005. -ös, akkor a menüpontnak megjelenhetne egy almenüje, amelyre kattintva csak a 2005. -ös dátummal szereplő tartalmakhoz visz.
És ezt az egészet dinamikusan kellene a felvitt tartalmak függvényében, ezért is gondoltam azt, hogy ha ezt meg is lehet oldani, szerintem mindenképpen modult kell barkácsolni hozzá.

Vagyis az alapkérdés: a Primary Links -et lehet kezelni modulból? Almenűpontokat szeretnék hozzáadni vagy elvenni belőle, a felvitt tartalmak függvényében.

Köszönöm a segítséget. :)

0
0
Illyés Edit képe

Views modul lesz a barátod, ott tudsz összesítő nézeteket készíteni (lásd a Summary kezdetű opciókat az Argumentumok résznél). A nézet a végén valahogy így néz ki:

A zárójelben azt mutatja, hogy az adott évben hány node-ot vittek fel, bár gondolom ezt valahogy le lehet tiltani, ha nem kell. Ezt a nézetet beteszed egy blokkba, és úgy sminkeled, hogy menünek látszódjon. Hogy pontosan hogyan kell a nézetet beállítani azt sajnos nem tudom, mert még nem dolgoztam a CCK dátum mezőjével. Az biztos, hogy lehet legördülő listás megoldást is készíteni, ahol a látogató maga választhatja ki, hogy melyik év node-jaira kíváncsi. (Lehet, hogy ez a Calendar-ba be is van építve?)

Az más kérdés, hogy érdemes-e ilyen menüt készíteni. Minden egyes oldallekéréskor végig kell néznie az összes dátum mezős CCK node tartalmat, és azokból összesítő listát kell generálnia. Elég erőforrásigényes megoldásnak tűnik. Persze körülményektől függ...

0
0
nevergone képe

A listát el tudtam készíteni a fentebb linkelt topic alapján, külső modul nélkül. Azért gondolkozom még valami megoldáson, mert az évi kb. száz elem miatt a lista könnyen elérheti a 600-700 elemet is, amit átnézni elég nehézkes. Ezért gondoltam arra, hogy készítenék a Primary Links alá (az jelenik meg az oldal látogatóinak főmenüként) egy menüpontot, ahol almenük segítségével lehetne választani az évek közül.
Abban igazad van, hogy erőforrásigényes, de talán nem is szükséges minden oldallekéréskor a menüt generálni, hiszen a listába a tartalmak csak "szabályos" úton, a tartalom felvitelével kerülhetnek bele. Ezért talán ott, a tartalom beküldésekor kellene ezt lekezelni, megnézni, hogy létezik -e az adott év a menűben, és ha nem, akkor létrehozni. Ugyanezt átdolgozva lehetne használni a tartalom módosításakor vagy törlésekor is.
Az már persze másik kérdés (most gondolok bele igazán), hogy a menűpontokra kattintva megjelenő node -t is dinamikusan kellene elkészíteni vagy törölni, benne az adott évhez passzoló tartalmak listájával. De ezeket nem az oldal lekérésekor, hanem a tartalom felvitelekor kellene elkészíteni.
Elég bonyolultnak tűnik, szóval azt hiszem megpróbálok keresni más, hasonlóan felhasználóbarát megoldást. :)

0
0