Melyik alkalmazással nyissam meg a drupalt?

Bogár képe

Sziasztok!
Letöltöttem a Drupal 8.3.2.-t, el is mentettem ahova kell, csak előjött egy ablak ezzel a kérdéssel hogy mivel szeretném megnyitni. Felsorolt egy pár dolgot, de az áruházban is lehet keresni. Melyikkel érdemes megnyitni?

Drupal verzió: 
tompagabor képe

Szia, egy webszerverrel kellene elindítani: https://www.drupal.org/docs/develop/local-server-setup.

0
0
Bogár képe

És egy GZ fájlnak kellett volna letöltődnie?

0
0

Bogár

SecMan képe

A hivatalos oldalon tudsz választani ZIP formátumot is, ha azzal könnyebben boldogulsz:
https://www.drupal.org/project/drupal/releases/8.3.2

0
0
HF leon képe

Mindig nagyon röviden válaszolsz. Kérlek fejtsd ki, hogy mit szeretnél a drupal segítségével megvalósítani?

Valamint elvileg több, mint három éve vagy a drupal.hu tagja, de úgy tűnik azt sem tudod eszik-e, vagy isszák. Tudod pontosan, mire jó, mire való a drupal?

Kérlek, ha csak játszol az emberekkel, akkor ne tedd!

A gz fájl egy tömörített fájl, amit a 7zip, vagy a winrar programmal simán kicsomagolhatsz bárhova. Ha a zip kiterjesztésű állományt töltöd le, akkor a windows alapból képes olvasni és kitömöríteni.

Telepítened kell egy webszervert php-val és MySQL adatbázissal. Használd mondjuk a xamp, vagy a wamp szervert (igazából ezek az előre összeállított csomagok megkönnyítik a telepítést, mivel magukba foglalják az apache webszervert a php-t és egy mysql adatbázist is).

Keress rá a neten a phpmyadmin használatára, amely az adatbázis konfigurálását segítő webes felület. Szintén keress rá a wamp, vagy xamp telepítésére használatára.

A wampnál a kicsomagolt drupalt a www a xampnál a htdocs mappába kell másolni. Ezek a mappák ott találhatók, ahova telepítetted a wamp, vagy xamp szervert. A böngészőbe a localhost szót beírva érheted el ezt a mappát. Almappa is létrehozható benne, amelyre a localhost/almappanév útvonallal hivatkozhatsz.

A drupalt, ha ide kibontottad, akkor elindul az a telepítő, aminek a leírását javasolták alább.

Ha nagyon kezdő vagy, akkor biztosan nem lesz egyszerű, de kitartással megtanulható a drupal használata. A youtube-on is sok video van a telepítésről.

Tárhelyekből használható sajnos nincs ingyen, de évi pár ezer forintért, már lehet kisebb tárhelyre előfizetni és saját domain se túl drága, de előbb a saját gépen tanuld meg használni, különben csak kidobott pénz.

2
0
Balu Ertl képe

Pont neked írtuk: https://www.drupal.org/hu/docs/user_guide/hu/install-run.html

A fordítócsapat örömmel hallaná a visszajelzésedet a leírásról, hogy mennyire találtad hasznosnak az elinduláshoz?

0
0