Media + Plupload - na most akkor mi van? :)

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Media + Plupload (vagy egyéb, egyszerre sok fájlt feltöltős megoldás) kapcsolatával végül is mi a helyzet?
Van már megbízható modul a feladatra?

Láttam pp sandbox projektjét, de pl. Media 7.x-1.2+8-dev változattal az egyszerűen szétvágja a megjelenítést, de nekem ezzel a modullal igazából egyszer sem sikerült összehozni a dolgot, mindig szétesett, sosem működött.

Van már olyan, akár sandboxban lévő, de stabilan használható projekt, ami működik Media modullal, és lehet egyszerre izomból feltolni a jó sok képet a szerverre?
Leginkább olyan érdekelne, ami >= 7.x-2.0-unstable7 verzióval is megy.
(A mostaniban újítás, hogy Alt és Title fieldeket is támogat.)

Köszi!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Azt nem tudom, hogy a Media modullal hogy működik, de én a Multiupload Imagefield Widget használom. És úgy tűnik jól működik.

Emlékeim szerint a Plupload egy saját mezőtípust hoz létre ami nem igazán szerencsés, mivel ha váltani szeretnél akkor a tartalom eltűnik. A Multiupload felületi elemként épül be.

2
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Sk8erPeter képe

Köszi, ez tényleg működik! Viszont ennek a widgetnek sajnos megvan az a hátránya, hogy elveszti vele a felhasználó a Media modul kényelmességét, a Views-zal való integrációt, a korábban feltöltött fájlokra való rákereshetőséget, azok kiválasztását. :((
Meg mondjuk nem annyira cross-browser, mint a Plupload (aminél ugye van Flash fallback), úgy tudom, ez a modul csak a HTML5-ös multiple attribútumot használja ki (IE-használók ( < IE10) kizárva, bár ez engem kevésbé zavarna :D).

Ettől függetlenül valószínűleg kénytelen leszek ezt használni addig, amíg a Media modullal nincs egy jól együttműködő, egyszerre sok fájlt feltöltős plugin (Plupload vagy egyéb).

Köszi szépen a segítséget!

0
0
szantog képe

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

A Plupload oldaláról idézem:

Media 7.x-2.x-dev notice
Plupload integration is currently not working for Media 7.x-2.0-unstable5 and later. See #1599892: Plupload integration broken for more info.
If you're using Media 7.x-2.x-dev, you need to enable Multiform module in order to integrate Plupload with Media."

Nos, hiába használom a Plupload 7.x-1.x-dev + Media 7.x-2.x-dev (aktuális változata) + Multiform 7.x-1.0-t, a Plupload sehol nem elérhető a Media felugró "vásznán".

Nálad működik, ha ajánlottad?

0
0
szantog képe

Vagy egy éve sikerült összetákolni media 2.x-el, de azóta persze sokat változott a világ. Most megint kell hamarosan, kb egy-kéten belül _kell_ valahogy összehoznom, szóval ha addig nem lesz haladás az issueval, muszáj leszek valahogy megcsinálni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Na nekem meg sajna pont nincs időm mostanság ilyenre, pedig szívesen foglalkoznék vele, ha jutottál valamire, akkor esetleg meg tudnád osztani itt a néppel?
Vagy továbbmegyek: ha jutottál vele valamire, meg tudnád osztani az eredményét (kódot)? Már ha nem nagy para.
Előre is köszi szépen!

0
0
Sk8erPeter képe

Kicsit továbbolvasva az issue-t láttam, hogy a file/add oldalon hozzáadogatva a fájlokat mindez működik, kipróbáltam, valóban:

file/add + Plupload 7.x-1.0+5-dev + Media 7.x-2.0-unstable6+83-dev

Mindez Plupload 7.x-1.0+5-dev + Media 7.x-2.0-unstable6+83-dev változattal.

DE a lényeg sajnos még mindig nem megy, tehát "Media file selector" widget kiválasztása esetén ugyanúgy megmarad az egyenkénti feltöltögetés:

node edit + Plupload 7.x-1.0+5-dev + Media 7.x-2.0-unstable6+83-dev

Hátha ez segít majd valamit a debuggolásban.

0
0
pp képe

Az a modul nem azért készült, hogy használd, az egy ötletadó volt, egy megoldási mintára. Szóval azt nem terveztem és nem is fogom updatelni.

pp

0
0
Sk8erPeter képe

OK, sorry, ez nem derült ki számomra egyértelműen a sandbox project oldaláról (még ha tudható is, hogy a sandboxban sokszor csak kísérleti jellegűek vannak), és az sem, hogy végül is volt-e olyan Media-változat, amivel korábban még együttműködött.
My bad, igazán belenézhettem volna a kódba... :(

Szerk.:
egyébként ha ez a modul tényleg csupán kísérleti jellegű, és többé nem is lesz update-elve, akkor nem kéne szólni, hogy szedjék le a Plupload oldaláról? Lásd utolsó a listában, "Modules which are integrated with Plupload". Én többek között ezért próbáltam ki, elsők között - ha már pp készítette :D -, gondolom az issue megoldásáig lesznek még ezzel így egy páran, lásd pl. itt.

0
0
tompagabor képe

Szia, én már elengedtem a media modult, hasonló problémára a már jól bevált http://drupal.org/project/filefield_sources modult használom, ehhez van rendes plupload megoldás: http://drupal.org/project/filefield_sources_plupload.

Bár a media modulban van sok jó ötlet, de valahogy túl nagy falat, és arra jöttem rá az elmúlt 1 évben, hogy nincs rá szükségem, illetve a megrendelőimnek sem kellenek a plusz funkciók.

Media modult jóformán csak a wysiwyg miatt teszem be, mert sokszor egyszerűbb a felhasználónak azzal képet csatolni a szövegbe.

2
0
Sk8erPeter képe

Hmm, végül is egész jó ötlet, köszönöm!

Hogy érted, hogy "túl nagy falat" a Media? Milyen szempontból?

Nekem úgy tűnik, a Media modul a "jövő", de még mindig nem készült el elég dolog a hozzá tartozó Media file selector widgethez, pl. aktuális hiányzó dolog az új Alt és Title fieldekhez a tokenek hiánya.

DE jó hír, hogy épp most készült el a 7-eshez az ImageField Tokens is, ami nekem nagyon hiányzott a sima Image widget esetén.

Szerintem az általad ajánlottakat fogom egyelőre használni, amíg nincs a Media modulhoz is megoldás, köszönöm szépen!

0
0
tompagabor képe

a túl nagy falatot úgy értem, hogy például a plupload integráció sincs megoldva, és még mindig alfa verziók vannak, azaz túl nagy falat, hogy belátható időn belül megírják jóra. Nekem meg ehhez nincs tehetségem, meg érkezésem, hogy patch-eket küldjek be a javítására.

Amúgy szerintem is ez a jövő, de még a jelenben vagyunk. Majd ha már nem csak jövő lesz, hanem jelen, akkor még akár a core-ba is bekerülhet, annyira jónak tűnik amúgy az én szememben.

1
0
Sk8erPeter képe

Az a gáz, hogy ez a modulpáros meg úgy tűnik, valamiért a Field group modul által kreált jQuery UI Accordion konténerekkel vész össze, vagy az új jQuery Update-tel felhúzott jQuery-vel, nem vágom, konkrétan melyikkel - lehet az is, hogy mással, mindenesetre kliensoldali bugokat tapasztalok.
Nálam sok egymásba ágyazott field group van. Nem működik megfelelően se Chrome-ban, se Operában. Úgy tűnik, felmegy minden kép a Pluploaddal, 100%-ig eljut a teljes lista, de amikor frissíteni szeretné a képmezőt, akkor meghal valamiért, és szétesik a Filefield Sources is, nem tabos megjelenésű, hanem egymás alá beesnek a fülekben lévő tartalmak.

Chrome-ban a hiba:

"Uncaught TypeError: Cannot read property 'length' of undefined"

Chrome+Filefield Sources bug

Operában:

"Cannot convert 'a' to object"

Opera+Filefield Sources bug

Számomra teljesen meglepő módon viszont bugosan ugyan, de Firefoxban legalább megjelennek a képek, ott sikerül frissítenie a képmezőt, DE attól még szétesik a FileField Sources itt is. Hibaüzenetet is kapok azért az orcámba.

Firefoxban - a lényeg nincs kitakarva, látszik, hogy így már a FileField Sources nem tabos elrendezésű, hanem egymás alá esik a feltöltés után:

"TypeError: a is undefined"

Firefox+FileField Sources bug

Ezekből a hibaüzenetekből meg nem túl sok értelmes infó derül ki, hogy most hol kéne keresnem a hibát. (Egyébként sajnos sok modul kliensoldali kódjánál egyáltalán nem foglalkoznak a hibakezeléssel, esetleges kezeletlen kivételek elkapásával.)

Szóval sajnos ez a megoldás sem tökéletes, a megrendelő elsősorban Chrome-ot használ - és még ugye sokan mások is, akik részt vennének a feltöltésben... (én a Firefoxot messziről kerülöm, ha lehet, mert nem szeretem, de ez most mindegy)

0
0
Sk8erPeter képe

Háh, megvan! Csak most tűnt fel az éppen általam belinkelt képen a hibaüzenet:

Drupal.behaviors.fieldStepper.attach
a field_stepper.js 6. sorában hibádzik.
A Stepper Field (http://drupal.org/project/field_stepper) modulon kellett tehát minimálisat csiszolni.

A sorban ez van:
$.each(settings.fieldStepper, function (id, field_settings)
Mindezt elég volt beburkolni egy nagy
if(settings.fieldStepper)
feltételblokkba (vagy akár vissza is térhettem volna a függvényből egy sima returnnel ezelőtt, ha üres, végül is mindegy), és már működik is hibátlanul! Majd jelentem az adott esetben jelentkező bugot a modul készítőjének.

Köszi, more, akkor marad ez! :)

2
0
Sk8erPeter képe

Ha valaki használja még a Stepper Fieldet (field_stepper), akkor gyorsan létrehoztam egy nagyon egyszerű patch-et hozzá, nehogy más is nézzen először bociszemekkel:

http://drupal.org/node/1848902

1
0
Sk8erPeter képe

Asszem elkiabáltam, most az az igen érdekes helyzet állt elő, hogy localhoston hibátlanul megy, éles szerveren meg egyszerűen hibaüzenet nélkül nem akar frissülni a form (most egyik említett böngészőben sem), pedig hiba nélkül felmennek a képek (Plupload zöld csíkjai), csak mintha nem tudná appendelni JavaScripttel az új képeket (pedig cache-törlés, böngésző gyorsítótárának ürítése és minden egyéb szokásos lépés megvolt). Elmentést követően sem látszanak a képek, de a fájlrendszerben sem találom őket, tehát fogalmam sincs, hogy hova tűnnek el az éterben.
De hogy localhoston ugyanez miért megy, az egyszerűen rejtély számomra, pedig a Stepper Field és FileField Sources Plupload verziója, fájljai full ugyanazok, legfeljebb az éles szerveren egy-két modult frissítettem, amiről azt feltételezném, konkrétan ehhez a problémához nem sok köze van (pl. Entity API, Entity translation).
A legidegesítőbb az egészben igazából az, hogy nincs hibaüzenet, amire a korábbiak alapján hivatkozhatnék. Legalább localhoston megoldotta a patch, amiről írtam...

0
0
symon00 képe

Sziasztok!

Kisebb oldalaknál mostanában a
Plup modult használom. Rém egyszerű a telepítése, ajánlom mindenkinek. (nem kell Media modul hozzá)

Üdv mindenkinek!

4
0
Sk8erPeter képe

Itt is köszönöm szépen a javaslatot, ez csont nélkül, egyből működött az éles oldalon is, ahol a többivel problémáim voltak. :) Külön jó pont, hogy a kép jobb felső sarkán jelenik meg a kis törlőikon, ráadásul azonnal hidden lesz, nem úgy, mint az alap Image widgettel (ami tölt egy kicsit, nem tudom, minek, és csak utána tűnik el), és az egész tök helyspórolós, egymás mellé pakolódnak a képek, nagyon kényelmes az átrendezés is, magát a képet fogod meg, és drag-n-droppolod, nem kell azt a pici nyomi crossbart eltalálni. :)

Ami hiányzik:

  1. jelenleg az ImageField Tokens támogatása (nem meglepő, mivel csak nov. 20-án publikálták ebből a 7-es változatot (5 napos))
  2. az EPSA Crop modul "manage image crops" linkje nem jelenik meg a képkivágáshoz (készítettem is rá support requestként issue-t: http://drupal.org/node/1850240)

Viszont eddig ez tetszik a legjobban a widgetek közül (habár a FileField Sources a Pluploaddal több fícsört támogat, de nálam nem volt működőképes, valami egyelőre megmagyarázhatatlan oknál fogva).

Még egyszer nagyon köszönöm a javaslatot!

2
0
Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Végül találtam egy nagyon jó modult, amit a fejlesztője aktívan csiszolgat, és végre megteremti a Media modul és a Plupload jó kooperációját:

Media Multiselect
http://drupal.org/sandbox/fangel/1652676

Egyelőre sandboxban van, de ettől nem kell megijedni, nagyon jól használható a gyakorlatban is. A fejlesztő ráadásul a bugokat igyekszik minél gyorsabban megoldani, másik modulokhoz patch-eket készíteni, ha szükséges, az általam bejelentett issue-ra is nagyon gyorsan találtunk megoldást: http://drupal.org/node/1859654.

Éles oldalon használom, és az eddigi tapasztalataim alapján csak ajánlani tudom.

Git-letöltőlink:
git clone http://git.drupal.org/sandbox/fangel/1652676.git media_multiselect

A snapshotok itt érhetők el:
http://drupalcode.org/sandbox/fangel/1652676.git

Remélem, nálatok is beválik!
Meg azt is remélem, hogy ebből a modulból belátható időn belül lesz stable-változat. :)

3
0