Manuálisan felvett primary menu megjelenik, pedig a felhasználónak nincs joga az URL-hez

tolmi képe

A helyzet a következő: Drupal 5 rendszerben egy egyéni fejlesztésű modul egy URL-je le van korlátozva egy bizonyos jogosultságra. A primary menübe felvettem egy menüpontot ami erre az URL-re mutat.

Ez a menüpont akkor is megjelenik ha a felhasználó egyetlen csoportja sem rendelkezik az egyedi jogosultsággal, ami az adott URL eléréséhez szükséges.

Van valakinek ötlete hogy hogyan lehet ezt megvalósítani? Tehát ne jelenjen meg a menüpont, ha nincs a felhasználónak jogosultsága hozzáférni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
sgabe képe

Erre van a Menu per Role modul, ami a menüpontok láthatóságát korlátozza a beállított jogosultság szerint.

0
0
tolmi képe

E miatt egy újabb modult feltelepíteni overkill. Ráadásul duplikáltan kell jogokat kezelni ezzel. Akkor már inkább template.tpl.php

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

sgabe képe

Frissíts: a Drupal 6.x menü modulja ellenőrzi, hogy a célzott tartalom hozzáférhető-e a felhasználó számára és ellenkező esetben nem jelenik meg a menüpont.

0
0
tolmi képe

De figyelj már, nem gondolod komolyan hogy ezért a problémáért én core-t módosítok, ugye?

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

sgabe képe

hogy a már említett módokon a problémád megoldható, hogy hajlandó vagy-e 6.xre frissíteni, vagy a Menu per role modult használni, az nekem édes mindegy, a te döntésed :)

0
0
Pasqualle képe

masik modul ami node-okra mukodik, de nekem se tetszik
http://drupal.org/project/remove_nonviewable_menu_items

D5-ben a manualisan felvett menupontok mindig megjelennek. Peldaul nem kozzetett tartalomra is lehet menu pontot kesziteni ami mindig meg is jelenik..

D5-ben az egy egyszeru megoldas, hogy az egesz menu blokk hozzafereset kell korlatozni. Tehat ha jogosultsagfuggo menupontom van akkor azt egy masik menube teszem, es a menu blokkot korlatozom az adott csoportra..

nem tudok erre igazan jo megoldast..

0
0
tolmi képe

Rendben köszi. Tehát akkor hekkelünk egy templatet...

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita