Más fórum?

Anonymous képe

Sziasztok, nincs valami kicsit kultúráltabb fórum megoldás a Drupalhoz? Félreértés ne essék, a mostani is használható, csak éppen valami kicsit bonyolultabb, a Drupalhoz illeszthető, de sokkal konfigurálhatóbb és funkciógazdagabb fórumra gondolok.

Hojtsy Gábor képe

Nézd meg a letöltés oldalt. Úgy, hogy nem definiálod a "kultúrált fórum" fogalmát (neked mire lenne szükséged?), nem igazán lehet semmit sem ajánlani.

0
0
Anonymous képe

Igazad van. Olyanra lenne szükségem, ami mondjuk eléri egy Invision, phpBB, vagy vBulletin minőségét:
- avatarok
- moderátor hívása
- témagazdák
- moderátorok témánként
- témákra feliratkozások
- válasznál idézet az eredeti hozzászólásból
- neadjisten belső üzenetezés a tagok között

Tudom, hogy ezek egy része külön modulban megtalálható, de ha így is van, nem mindenhol eléggé testre szabható, vagy elég hajszás a fórumot beállítani utána.

A letöltések között én nem találtam másik fórum-modult, akárhogyan kerestem. Csak a 4.6-os modulok között néztem, mert azt használnám, ha már egyszer megvan.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Hát azt kell megérteni, hogy a Drupalban a fórum egy olyan tartalom típus mint más. Az avatárokat maga a Drupal támogatja, a feliratkozások, idézés az előző hozzászólásból, belső üzenet küldések, stb. mind külön modulként vannak megvalósítva, és ha ezeket telepíted, akkor nem csak a fórumban lesz ez elérhető, hanem a teljes tartalom publikációs rendszerben, amit én előnynék tekintenék, illetve pont azért van így, mert a készítők is előnynek tekintik.

0
0
nevergone képe

tetszik a Drupal tartalomkezelő rendszere, de én is most keresek olyan nagyobb tudású és szabadon felhasználható fórummotort, amely teljesen integrálható a rendszerbe.
Szóval, valami tipp vagy ötlet igazán jól jönne, a Drupal modul-oldalát már átnéztem, de semmi... :(

0
0
Hojtsy Gábor képe

Többet fogsz eltölteni azzal, hogy valamit integrálj a rendszerbe, mint hogy a Drupalt rendesen beállítsd az említett okosságokra. A többi portálba integrált fórumok is ezer sebből vérzenek. Károly flatforum sminkje például egy phpbb jellegű megjelenést biztosít a fórumoknak (visszabutítással), de ugye ez nem ment meg attól, hogy a többi dolgot, ami neked kell, beállítsd.

Szerintem itt éppen az a jó, hogy nem tolnak le a torkodon egy csomó szolgáltatást, ami neked nem kell, hanem te válogathatod össze, hogy tényleg mire van szükséged.

0
0
chx képe

Valóban butít egy picit de ugyanekkor mutat valamit a Drupal széles lehetőségeiből -- ha ez kell, ezt is megkaphatod!

Melllesleg azt hiszem, egyedül a szálazás hiányzik a Drupal cuccok közül, azt meg a "reply to:... " opcióval lehet pótolni. Majd a következő verzióban :)

PS. Goba, te aztán naprakész vagy, hiszen nincs egy napos a projekt :)

0
0
Basesoft képe

Az emlitett visszabutítás tulajdonképpen mit jelent?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Az, hogy kevesebbet kell tudnia, mint a Drupal fórumának, ezért kell lebutítani, hogy megfeleljen néhány igénynek. A túl sok sem mindig jó.

0
0
Basesoft képe

A modul telepítése után visszaállítható az eredeti drupal fórum működése?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Cserélhető bármelyik másik sminkkel, ahogy fent is írták.

0
0
gusty képe

Nekem is lenne igényem, s hátha tudtok segíteni. Pár napja izzítom csak a cuccot, s még sok minden nem tiszta.

Én olyan megoldást szerenék beállítani, hogy a hozzászólások full időrendi sorrendbe jelenjenek meg (csökkenő sorrendben), tehát nem szálanként, és az adott hozzászólás tartalmazzon egy linket, hogy melyikre történt a válasz. Ennek érdekében jó lenne, ha minden hozzászólásnál megjelenne a sorszáma. Van rá mód?

0
0
Almási képe

Sajna, nem. A Drupal készítői életükben nem jártak fórumban, és nem is tudják, hogyan kellene ezt összehozni.
Sorszám..... hihehöhöhöh:DDDDD
Ciki, de így van.
És ha valaki szóvá teszi ezt, azt lecseszik.
Ugyanúgy, mint a szavazás kérdésében.

0
0
pp képe

Be lehet állítani, hogy ne szálankén jelenjen meg a fórum, de az előzőre mutató linket és sorszám megjelenítését neked kell belerakni a sminkbe. (nem egy túl bonyolult feladat.)

Ha tudjuk milyen sminket használsz meg tudjuk mondani hova mit írj be.

A "nem szálankénti" megjelenést nem a fórum beállításainál kell keresned, hanem a hozzászólásoknál ;) (ez az ami kissé zavaró;))

?q=admin/content/comment/settings

0
0
andrew képe

sorszám alatt a nid értékére gondolsz v viszonylag könnyen megoldható az adott témában indított hozzászólások számának nyomonkövetése is?

0
0
pelso képe

Kérlek segítsetek - párom csinálja az agroline.hu oldalt, most állítottuk át drupalra, és az a baj, hogy hozzászoktak a hagyományos phpbb-re. Szépen sorba, felül a legfrissebb, nem fa szerkezet, hanem soros és nem is lehet közbeszúrni.

Tudom, hogy ez lenne a modernebb - de a másikat meg megszokták. (és a régi oldalon pl. volt egy topicban több mint 2600 hozzászólás)

Azt tudom, hogy felül mindig a legfrissebb ez megy.
Az is megy, hogy ne legyen beugrós

De hogyan kapcsolom ki, hogy közben ne, csak a tetején legyen hozzászólás?

(+ ha ez megy akkor úgy lenne elegáns, ha a tetején az ablak már ott is lenne - és akkor teljesen ugyan az a filing lenne mint volt a régi már megszokott oldalukon)

-- ja még az avatarokat nem találtam meg, hogy konkrétan melyik modul (de keresem szorgalmasan)

0
0
pp képe

1. a felhasználók beállításánál engedélyezd a kép feltöltését
2. a smink beállításainál kapcsold be a képek megjelenítésést. (nem minden sminkben implementált a funkció!)

pp

0
0
pelso képe

Kösz a gyorsaságot - hüle vagyok. Emotikont keresek :) /nem avatart/
bocs. bocs. bocs.

+ azt, hogy valahogy megakadályozzam, hogy közbe is legyen válaszlehetőség és akkor tejelsen a régi filingjük lehet. (most össze vissza nyomkodnak rá a válaszra és teljesen szétesik az egész - kicsit humorosak most)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nézd meg a flatforum projektet, abból valószínű tudsz hasznosítani majd valamit.

0
0
pelso képe

Köszi Gábor - közben alakítottam egy kicsit. Már csaknem jók vagyunk (igaz vagy 4-5 hozzászólást most töröltem és kicsit lehet elmegy emiatt a kedvük, viszont most már szép soros kis állítgatással és tán érteni is fogják)
Ez emotikon vagy valami hangulatjel dolog nagyon bonyolult lenne? (googliba kerestem "drupal emotikon" -ra de sok okosat nem kaptam.)

0
0
andrew képe

smileys drupal modul lesz a nyerő szerintem.

0
0
pelso képe

Igen - köszi.
Belőttem, a hozzászólások küldésénél működik is, látszanak is - csak annyi a gond, hogy maguknál a hozzászólásoknál meg beküldés után nem látszik. (tehát pl a mosoly jelet nem cseréli ki fejre, hanem marad írásjel)

pl. http://agroline.hu/?q=node/1

0
0