link az előző oldalra

gyuri2012 képe

Hogy lehet, vagy inkább szokás..., vagy szép, drupalban az "előző oldalra" mutató linket csinálni?
js-el? :) Például egy contemplate-s "nézetből" szeretném ha visszatalálna a user böngésző gombtól függetlenül, bárhogy is jött oda.
Vagy itt a "Címlap » Tartalom beküldése" helyett "vissza at előző oldalra" legyen :)

Fórum: 
pp képe

A web emlékezet nélküli! A böngésződ ugyan megjegyzi,hogy honnan érkeztél, de a webszerver oldalán ez nem lehet tudni. (nem beszélve arról, hogy ha több böngészőben nézed egyszerre a szájtot akkor honnan is érkeztél?)

Szóval ezt felejtsd el, csak js-el lehet. (vagyis kliens oldalon, szerver oldalon nem, bárki bármit is mond.)

pp

0
0
bonobo képe

Sztem fogod és felveszel egy session változót erre a célra, amiben mondjuk url-t tárolsz. Az oldal generáláskor megnézed mi van ebben a változóban, ha semmi akkor belerakod az aktuális url-t és nem raksz ki vissza linket, ha a te oldalad, akkor kirakod a vissza linket az url-el, ezután pedig berakod a változóba az aktuális url-t. Minden böngésző példány új session-t indít, tehát ez sem gond. Ez így miért nem jó?

0
0
bonobo képe

Jó az nem igaz, hogy mindegyik böngi példány új session-t indít. Megyek inkább aludni...

0
0
gyuri2012 képe

Hát akkor marad a mezei js. :) Kösz!
Az úgy rendben amit írtal..., csak arra gondoltam, hogy ez már egy beépített funkció..., de végülis majdnem mindegy.
Süteményekkel nem lehet ilyen több böngészős dolgot variálni? (de tökéletes nekem egy apró js, úgyhogy el is felejtem a dolgot :)
(megyek inkább zserbót enni, ha már...)

0
0
pp képe


Süteményekkel nem lehet ilyen több böngészős dolgot variálni? (de tökéletes nekem egy apró js, úgyhogy el is felejtem a dolgot :)

Már hogy ne lehetne, sőt... Csak éppen nem több böngésző fut, hanem egy böngészőnek a példányai, melyek ugyan azokat a sütiket zabálják, hacsak nem ültetsz minden egyes kérést egy külön aldomain-ra, ami bár megoldaná ezt a problémát, de számtalan másikat vetne fel ;))

Én szoktam olyat, hogy egy júzerrel nézem egy böngészőn(firefox) egy másikon meg adminisztrálom(galeon) de amióta van devel modul és user_change azóta nem szívatom magam ;))

pp

0
0
Sweetchuck képe

Az ilyen kívánságok miatt érdemes a Menüt és Breatcrumb-ot jól megcsinálni. (De ezt nehéz és nem minden esetben jó. - példáult most, mert nem ezt szeretnéd :-)

Viszont egy kis szerver oldali programozással is meg lehet csinálni, hiszen a bookmark modul is így működik.

http://api.drupal.org/api/function/referer_uri/5

/**
 * Return a relative URI that Drupal can recognize internally.
 */
function bookmarks_get_canonical_path($url) {
  global $base_url;
 
  $c_path = ltrim(str_replace($base_url, '', trim(referer_uri(), '/')), '/');
  $c_path = str_replace('index.php', '', $c_path);
  $c_path = str_replace('?q=', '', $c_path);
 
  return $c_path;
}

JS-sel könnyebb

0
0
pp képe

Igen, ha a böngésződ elküldi(pl egy kereső robot nem tudom, hogy elküld-e ilyen infot.), és nem egy proxi mögül jössz, ami kidobja belőle, meg még ki tudja miért tűnik el belőle az a cucc.

Ez a megoldás olyan lesz, ami nagyon sokszor működik, de néha nem. Ilyenkor meg nem nagyon tudsz mit csinálni, mert nem rajtad fog múlni. Általában pont ott nem működik ilyenkor ahol a legeslegeslegfontosabb lenne, hogy működjön. ;) Szóval nem árt, ha felkészülünk erre.

szeretném ha visszatalálna a user böngésző gombtól függetlenül, bárhogy is jött oda.
- Mi van, ha külső oldalról érkezett a felhasználó? (Te is kiírod azt a bődületes ostobaságot, hogy tilos mélylinkelni az oldaladat?)
- Mi van, ha ez a link egy átirányítás, akkor nyomkodhatja azt a vissza linket szegény júzered;))
- Mi van, ha egyéb programból(levelező, csevegő, szövegszerkesztő stb.) érkezett

Nekem alapvetően a szemlélettel van bajom.
Következő kérdés lehet, hogy az lesz, hogy hogyan lehet más sminket rendelni a node-hoz attól függően, hogy milyen útvonalon érték el.(főoldalról kattintott rá, vagy a rovat nézetből érkezett) Erre a válasz az, hogy sehogy, persze lehet trükközni és kell is, de alapvetően szerintem itt a szemlélettel van a baj.

http://hu.php.net/manual/hu/reserved.variables.php#reserved.variables.se...

"The address of the page (if any) which referred the user agent to the current page. This is set by the user agent. Not all user agents will set this, and some provide the ability to modify HTTP_REFERER as a feature. In short, it cannot really be trusted."

Csak az utolsó mondatot ferdíteném: Röviden, valójában nem megbízható. (Röviden, nem tud lenni valóban megbízható)

pp

0
0
aboros képe

"tilos mélylinkelni az oldalad"
mivan? ilyen van!? mutassad már meg, tök megnézném!

0
0

-
clear: both;

eMeLA képe

Beírod a Google-ba "mély link" és kiad rá 116 000 ezer találatot :)
Vigyázat, nem a tartalom a lényeg, hanem a találat !!! :))

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Nagy Gusztáv képe

Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

Forrás: MTI honlapja (te kitalálhatod, de én le se írhatom a címet :-), lap alján: impresszum, majd ott is alul

Nevetséges, de ez van.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

bocs, hogy eloffolom az egyébként nagyon érdekes témát, de
szerintem ilyen nincs.. hogy képzelik ezt mégis? mármint jogilag ez szerintem védhetetlen.. ha rálinkelek valamelyik hírükre beperelnek? vád? tiltott link elhelyezése? vagy engedély nélküli plusz látogatók mti oldalára irányítása.. ? vagy mi? hülyék ezek? vagy én nem tudok valamit?

0
0

-
clear: both;

Sweetchuck képe

A portálok azt szeretik ha a látógató a kezdő oldalra érkezik, mert ott azt mutatják amit mutatni akarnak, és nem azt amit a látogató látni szeretne. Drágábbak a reklámok.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Az MTI tényleg extrém eset, de őrájuk egyáltalán nem lehet linkelni:
"az MTI honlapjaira mutató"

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

A reklámot minden oldalra el lehet helyezni.
Tipikusan arról van szó, hogy egy régi berögzült szemlélet szerint próbálnak meg működtetni egy új médiumot. Kiírni ki lehet, hogy tilos linkelni, de Ki, és milyen törvények, rendeletek alapján tiltja meg nekem, hogy egy az Országgyűlés tulajdonában álló társaság információs oldalára linkeljek?
Ide kéne másolnom, esetleg átfogalmaznom, ha arról akarok beszélni, hogy mi is ez a cég? Nem linkelhetem be, hogy csak az olvassa el akit érdekel. Figyelnem kell az oldalt, hogy mindig az aktuális információkat jelenítsem meg? Esetleg beszélni se szabad róla?

Ez a tiltás lefordítva könyvre azt jelenti:

"A szerző előzetes engedélye nélkül tilos forrás megjelölés esetén a könyv címén kívül, bármi mást (oldalszámot, fejezetcímet) megadni."

Tipikus HOAX/átverésről/manipulatív szövegről van egyébként szó. Egy bekezdés amiben igazat írok mindenféle törvényről, majd egy másik amiben egy egész más dologra hivatkozom. A hivatkozott törvény nem tiltja a linkelést, azt az MTI tiltja. Két külön bekezdésről van szó, tessék megnézni. Átverés, hisz azt sugallják valamilyen törvény tiltja ezt, pedig nincs ilyen törvény.(legalábbis én nem tudok róla, és a hivatkozott törvény nem az.) ;)

pp
Zárójeles megjegyzés:
A hivatkozott törvény szerint:
"(6) Az (1) - (3) bekezdésben szabályozott jogok az adatbázis előállítójaként azt a természetes személyt, jogi személyt vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságot illetik meg, aki vagy amely saját nevében és kockázatára kezdeményezte az adatbázis előállítását, gondoskodva az ehhez szükséges ráfordításokról."

Ebben az esetben ez a Magyar Állam volt, tehát Mi Magyar Állampolgárok vagyunk eme adatbázis tulajdonosai. Legalábbis eme törvény eme passzusa szerint. ;)

0
0
Sweetchuck képe

Azt tudtam hogy nem 100% megbízható, de több buktatója van mint hittem.

0
0