link útvonal

szarkab képe

Feltöltött képen bejelöltem egy területet, amit ki szeretnék venni! De sehol nem találtam, hogy tudom kikapcsolni azt a "mezőt" !

Drupal verzió: 
Fórum: 
CsatolmányMéret
Kép ikon menu.jpg198.32 KB
szarkab képe

bartik

0
0
nevergone képe

Úgy hívják, hogy breadcrumb, magyarul morzsamenű. Így keress rá. Amúgy hasznos navigációs eszköz, de te tudod…

1
-1
aboros képe

print $breadcrumb. ez a parancs írja ki, mindig minden sminkben. kiveheted a page.tpl.php fileból ezt a sort vagy a template phpban a template_preprocess_node előfeldolgozót használva, de ha utóbbi, akkor ne unset() eljed, állítsd NULLra.

vannak sminkek, amiknél a beállítások oldalon állíthatod, hogy megjelenjen e, vagy hogy mi legyen a "nyilacska karakter" az elemek között vagy hogy ne írja ki ha egy elem van csak benne, ilyesmi. van egyébként egy marék modul is, amikkel a morzsamenüt lehet piszkerálni, hogy mikor mit mutasson.

nagyon hasznos elem amúgy, jól mondja nevergone, általában azt javasolják ilyen ui/ux szakértők meg könyvek, hogy legyen ilyen elem egy oldalon, főleg, ha összetett, mély szerkezetű oldal.

1
0

-
clear: both;

szarkab képe

Igazából azért zavart, mert elég sok tartalmat úgy linkeltem kézzel a menükbe. Nem a tartalomszerkesztésnél adtam hozzá menühöz. Szerintem nem indexelhette be a drupal és ezért írta ki helytelenül ott a morzsában az útvonalakat.

0
0
aboros képe

vagy legalábbis nem mindig. figyeld meg alaposan, mikor mit ír ki, nem a menüt követi. fórumtéma esetén például a fórumhoz vezető utat mutatja. fórum » konténer » témakör..

most miközben ezt írom, azt mutatja: címlap » link útvonal (ezt a címet adtad a kérdésednek) » új hozzászólás.

gondolom már akkor kiszedted, de ha érdekesség képpen megnézegetnéd egy szép vasárnap délután, ilyen beszédes nevű modulok is vannak, hogy custom breadcrumbs, taxonomy breadcrumb, menu breadcrumb (!) és lehet rulesal is szabályozni, contextel is, section modul is bántja, stb stb. az egy navigációs eszköz, ahogy megépíted a menüdet érthetőre, érdemes a breadcrumbra is szánni időt és kigondolni mikor milyen morzsautat logikus mutatni a látogatónak. nehogy eltévedjen szegény.

2
0

-
clear: both;