Létezik drupal 8 alá tartalomhoz kapcsolható egyedi linkfilter?

HF leon képe
  1. Az egyik lehetőség a tartalom bevitelénél a szerkesztőhöz kapcsolt link szűrő, amely előre definiált szavakat az azokhoz társított linkké alakítana. Persze ez nem tökéletes, mert a listát új szavakkal bővítve a régi tartalmaknál nem lenne változás.
  2. A másik opció, még előnyösebb lenne, amikor a megjelenéskor történne ugyanez. Nyilván azért jobb, mert a szűrőlistát utólag bővítve az új szavak is minden a szűrőhöz kapcsolt tartalomnál linkké alakulnának.
  3. Harmadik eset pedig, amikor a szűrő nem egy egész tartalomhoz, hanem egy mezőhöz kapcsolódna, mint formázó.

Létezik ezekre az opciókra drupal 8 alá valamilyen szűrő modul?

Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

Remélem jól értem, hogy mire gondolsz: mi az egyik projektünknél a Linkit contrib modult használtuk: WYSIWYG-be beépül, támogat taxonómia-címkéket is, így akár egy dinamikusan változó szótárból is linkelhetőek lehetnek a szavak.

0
-1
HF leon képe

Egy olyan szűrőre, amely a benne felsorolt szó-link párosokat alkalmazza az egyes tartalmakra.

pl:

„Sok piros autó állt a parkolóban. Volt köztük opel, bmw, ford és még sok egyéb más modell. A legkülönlegesebb egy régi púpos wartburg volt.”

Tehát a szűrőben megadnám, hogy:

piros - /szinek/piros
parkoló - /hely/parkolo
auto - /autok
opel - /autok/opel
bmw - /autok/bmw
ford - /autok/ford
wartburg - /autok/wartburg

A bal oldalon a szó, míg a jobb oldalon egy node szerepel.

Tehát a kijelölt tartalmakon, mezőkön a szűrő automatikusan átalakítaná a szavakat linkekké a lista alapján. A legjobb megoldás lenne, ha a mindez megjelenítéskor történne, mert így a később a listába felvett szavak is linkekké alakulnának a korábban felvitt tartalmak esetén is.

0
0
aboros képe

ha jól értem ez tulajdonképpen akkor egy tárgymutató funkció. több ilyen funkciójú modul is van, sajnos nem jellemző, hogy van 8.x verziójuk. évekkel ezelőtt a glossary volt a kedvencem az ilyenek közül, de nincs 8.x verziója. a működésük jellemzően az általad írt 3. mód, tulajdonképpen egy filtert implementálnak, amit szövegformátumonként tudsz bekapcsolni, így működni fog minden olyan mezőre ami ilyen szövegformátumot használ. tehát a linkeket nem bevitelkor helyezi el a szövegben, hanem megjelenítéskor.

drupal 8.x alatt úgy nézem a glossify a legfejlettebb, bár az is csak béta, de én nem félnék tőle. persze nem próbáltam ki. :) a leírása alapján viszont nagyon ígéretes.

a linkit semmi hasonlót nem csinál, felesleges vele próbálkozni is.

itt egy összehasonlító táblázat a különböző "glossary modulok" képességeiről. sajnos ez is hét éves, 8.x drupalt nem is tartalmaz, de azért valamennyire talán adhat támpontokat a különböző ilyen modulok közötti választáshoz.

1
0

-
clear: both;

HF leon képe

Hamarosan letesztelem, de jónak tűnik. Köszönöm!
Azért a Linkit-et is köszönöm, legalább megismertem, hogy ilyen is van.

1
0