Létezik cím formázó modul, vagy van erre egyszerű megoldás?

HF leon képe

Drupal 8 esetén. Egyes tartalomtípusoknál a cím nem csupán változó elemekből, hanem fix elő és utótagokból is áll. Arra gondoltam kár lenne ezeket minden esetben eltárolni. Hisz, ha van 10-15 ilyen tartalomtípus és tartalomtípusonként 40, 50, 100, vagy ennél is több tartalom, akkor ez, már igen sok helyet foglal az adatbázisban.

Az oldalon egyedi tartalomtípus title twig fájlokkal könnyedén formázhatók a címmezők. Eddig nincs is gond. Remekül működik.

Igen ám, azonban jó lenne, ha a lap címe is hasonlóképpen alakulna. Vagyis a részben lévő tag tartalmában is megjelenne az elő és utótag.

Létezik erre valamilyen jó megoldás? Esetleg egy title formatter modul, amely lehetőséget adna fix elő és utótag definiálására tartalomtípusoknál?

Drupal verzió: 
szantog képe

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

HF leon képe

Jól értelmezem, hogy a címke mező így üresen marad, vagy nem?
Ha igen, akkor igen ezt kerestem :).

Mert az lenne a cél, hogy feleslegesen azonos kifejezések ne kerüljenek mentésre az adatbázisba.

Például: perzsa szőnyeg, keresztszövésű szőnyeg, kínai szőnyeg, mongol szőnyeg, selyem szőnyeg, mintás szőnyeg, natúr szőnyeg, ...

Nyilván a szőnyeg szót állandóan elmenteni hülyeség lenne. Csak a többire van szükség.

Egy összetettebb, sokszereplős esetben az ilyen töltelék szavak akár sok megabyte helyet is elfoglalhatnak az adatbázisban feleslegesen.

Utóirat:
Ahogy nézem ez a modul csak generálja a cím mezőt, majd a generált értéket tárolja el.

Nekem olyasmi kellene, ami lekéréskor generálja a címet, hogy az egyforma adatokat ne kelljen, akár több százszor eltárolni.

0
0
Dr. Gubó képe

Szerintem nem spórolsz ezzel érdemleges helyet az adatbázisban, több ezer szó esetén is csak pár kilobyte-ot, ha jól számolom, szóval teljesítményben ennek kizárt, hogy bármi nyoma volna. Nem hiszem, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Ha mindenképp akarod, akkor én twig-gel írnám ki az ismétlődő elő- és utótagokat ahogy írtad is, a metatag modullal pedig oda lehet tenni ezeket a page title, stb elé/után is.

1
0
HF leon képe

Ki akartam hagyni a modult, de, akkor mégis alkalmazom.

Gondoltam megoldom inkább a .theme fájlból, de így kevésbé kényelmes, mert minden előtagos új tartalomtípusnál külön kéne feltételeket állítani.

Számomra logikusabbnak tűnt az adott tartalomtípushoz tartozó cím formázás. Kár, hogy ezt nem lehet.

0
0