Lelőhetetlen CSS class

tiburi képe

Sziasztok!

Több oldalam esetében az utolsó megjelenítési beállításokhoz/simításokhoz tökéletesen megfelel a CSS Injector modul, ami CSS Guru szintű ismeretek nélkül is nagy mozgásteret biztosít a szép/szebb megjelenítéshez.

Egy CSS-modul és általános drupal sminkes kérdésem lenne.

Van egy global blokk stílusbeállításom amit a class="block block-views videoblock contextual-links-region" deklarációkkal tudok formázni. A .videoblock CSS class-t én magam csatoltam a blokkhoz a Block Class modullal, ami nagy segítség ha egyes blokkokat át szeretnénk egyszerűen formázni.

Az a bajom, hogy ezt a blokkot valamiért mégsem tudom alakítani.

  1. <div id="block-views-lastest-article-block-4--2" /*ez a spéci blokkom ID-ja*/
  2. class="block block-views videoblock contextual-links-region"> /*ezek a spéci blokkom deklarációi*/
  3. <div class="block-inner clearfix">
/*ez pedig az a deklaráció, amit ebből blokkból nem tudok sehogy kilőni*/

Kérdése(i)m:
Van arra lehetőség, hogy egy külön blokkból letiltsak egy global CSS beállítást? Ha FireBug-gal lelövöm a sort, a saját .videoblock beállításom lép életbe és ok minden. Bármit alakítok CSS Injectorban minden letiltódik. Ha pedig a sor írom át, akkor minden alakul, nemcsak a spéci blokkom stílusa.

Hogy mondjam meg neki, hogy ha van .videoblock deklaráció, akkor nincs .

Hú, remélem érthető voltam :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
tiburi képe

Utolsó mondat javítva: Hogy mondjam meg neki, hogy ha van .videoblock deklaráció, akkor nincs div class="block-inner clearfix"?

0
0
aboros képe

de mégis nagyon nehéz így megválaszolni, hogy nem látja az ember a forrást. legalább egy képet az inspectorról csatolhatnál legközelebb. így csak azt lehet mondani, hogy ezt a konkrét .clearfix divet is meg tudod célozni és feülírni.

#block-views-lastest-article-block-4--2 .videoblock > div.clearfix {
}

a cssben a célzásnál van egy ilyen is, hogy "pontosság" (specificity) az határozza meg melyik szabály az erősebb. nagyon eltúlozva, a pontosabb szabály mindig erősebb. például a '.block' -nál erősebb a 'div.block' annál is erősebb a 'div div.block' vagy a '#my-id div.my-class' -nál erősebb a 'body #my-id div.my-class', stb. ezzel kell játszanod, hogy megoldd a gondodat, de hogy pontosan mi lesz a megoldás azt nehéz megmondani ennyiből szerintem.
1
0

-
clear: both;