l10n_server

Pasqualle képe

Miert nincs magyar l10n_server?

http://drupal.org/project/l10n_server

pp képe

Goba mondta a Harmadik Drupal Használói Találkozón, hogy még azért nincs mert lehet, hogy kukázni kell az egész tartalmat, mivel a modul még elég dörti megoldásokat használ. (Goba csak tudja, hisz ő fejleszti ;)

pp

0
0
Pasqualle képe

Nem igazan ertem miert kell tartalmat kukazni, a po fajl az po fajl marad es mindig lehet majd importalni-exportalni l10n_server verziotol fuggetlenul. Vagy rosszul tudok valamit?

Az ubercart modul magyaritasat elnezve http://l10n.privnet.biz ugy latom van kedv es akarat elkesziteni a magyaritast a modulokhoz. Csak irigykedem, hogy masoknak mar van kozponti szerveruk ahol letolthetik a nyelvesitest a modulokhoz, nekunk meg mindig csak egy alforumunk van..

Szerintem a drupal.org-on meg jo darabig nem lesz kozponti l10n_server, mivel a drupal6-ra atallassal is gondok vannak (ugy erzem). Nem beszelve arrol, hogy az l10n_server nem is keszul egyelore drupal6-hoz. Azt pedig nem tudom elkepzelni, hogy drupal.org-on egy drupal5-os kozponti l10n_server induljon.

Szerintem mar most igeny van egy magyar szerverre.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Voltak olyan gondok az l10n_serverrel, hogy tömegesen dobta el a javaslatokat, anélkül, hogy emberek látták volna, és értékelhették volna. Azért én nem eresztenék rá sok embert egy olyan rendszerre, amiben egyszer azt kell mondanom, hogy "bocs, két hétig fordítottál, de a rendszer eldobta, amit csináltál". Persze lehet ilyenkor szöszölni backupból visszaállítással, de pont az lenne a célja a központi szervernek, hogy ott erről lenne aki gondoskodjon.

Ráadásul nem kellene 30 (nyelvi) szerverre letölteni minden modul példánynak minden kiadását, külön parzolni, stb. Ha én több nyelvre akarok fordítani, akkor ne kelljen több helyen regisztrálni. A fordításaim a drupal.org modulok mellett is megjelenjenek, stb. Persze a modul fejlesztésében nincs annyi segítő jelentkező, mint a használatában, de már találtam olyanokat, akik látnak benne üzleti lehetőséget (egész egyszerűen helyi piacok növelésével), és bele tudnak fektetni saját fejlesztői erőforrásokat, úgyhogy talán jobban is haladhat az ügy.

Addig is a magyarokat én nem szivatnám egy alfa rendszerrel, az, hogy mások nem tájékozódtak a modul állapotáról és adott esetben napokat töltöttek backupból való visszaállítgatással vagy buta importálások SQL tisztogatásával, az a modulnak csak jót tesz.

0
0
Pasqualle képe

ok, igy mar ertem, koszi a valaszt.
hallottam, hogy voltak elveszett forditasok, de azt nem tudtam, hogy ilyen a velemenyed a rendszer allapotarol..

0
0
nevergone képe

Ha jól látom a cvs -ben, azóta sem történt érdemleges változás a modul kódjában... várható valami fejlődés, hogy használható legyen, vagy (véglegesen) leállt a project?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Leállt? Egy csomóan használják: http://drupal.org/project/l10n_server
A legfontosabb probléma jelenleg a modullal ez: http://drupal.org/node/281282 várom mindenki hozzájárulását nem csak ehhez, hanem bármelyik másik hibához is: http://drupal.org/project/issues/l10n_server

Az én Drupalos időmet most természetesen leginkább a Drupalcon Szeged szervezése köti le, de ettől még az l10n_server issue queue nyitott, a forrás nyílt, bárki küldhet javításokat a meglévő hibákra, és szívesen be is küldöm ami elkészült. Most nem látom hogy lenne olyan, ami elkészült már: http://drupal.org/project/issues/l10n_server?states=14 Az, hogy nincs nagy érdeklődés a hibák javításában való részvételre valóban sajnálatos.

0
0
Pasqualle képe

Nos, nekem eleg volt a varakozasbol ugyhogy elinditottam egy magyar szervert.

csak annyit kernek, hogy aki l10n_client modullal keszit magyar forditast valamelyik d6 modulhoz az az admin/settings/language/configure/l10n_client oldalon kapcsolja be a forditas megosztasat es allitsa a szerver cimet http://l10n.windmill.sk -ra.. koszi

a forditas megosztasahoz regisztralni is kell az oldalon..

esetleg ha valakinek vannak po fajljai valamelyik modulhoz az ertesitsen es akkor azt egyben beimportalom

0
0