Kizártam magam a drupálomból

Anonymous képe

Segítség!

Van egy Drupálom a localhoston, épp a sminkeket állítgattam, és még az admin felületen voltam, és könnyelműen - valószínűleg - kiléptem valami miatt, és amikor újra vissza akarok menni, az admin felület jön be, természetesen a Belépési modul nem jelenik meg, és bármilyen linkre megyek azt válaszolja, hogy nincs jogom hozzá. Tehát egyszerűen nem enged be, de ami a nagyobb baj, ezen az oldalon nincs is lehetőség arra, hogy bármit is tegyek ennek érdekében. Tud valaki valamilyen trükköt??

----
Megoldás:
a két medzsik, mint ahogyan D leírta.

a témát flame miatt lezártam.

pp

D képe

Mondok egyet, örömöd lesz belőle!
írd be a honlapod nevéhez: /?q=user és engedélyezd a blokkoknál a beléptetést!
Ennyi!
ööö Szivesen!
csá

0
0
Paal képe

De a keresőt szerinted mire találták ki?

http://drupal.hu/search/node/Kiz%C3%A1rtam+magam

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Pasqualle képe

Nincs leirva hogy forum hozzaszolas elott hasznalni kellene a keresot. Es nem is kerestem ra arra, hogy hol van ez leirva.
De minden masodik hozzaszolasban azt irni, hogy hasznaljatok a keresot nagyon unalmas. Foleg ugy, hogy a kerdesre mar valaszt is kapott. Akarhanyszor raneztem a friss hozzaszolasokra mindig volt kozte egy ilyen.
Nem tudom ez valami uj modi itt, hogy mindenhez hozzairjatok, hogy hasznald a keresot, csak hogy hozzaszoljatok minden temahoz..

nincs itt se faq se rovid leiras hogyan kellene forumozni. mindenesetre az ujoncok kioktatasat nem tartom jo forumozo modszernek..

na csak ennyit akartam..

0
0
nevergone képe

De minden masodik hozzaszolasban azt irni, hogy hasznaljatok a keresot nagyon unalmas.

Hidd el, sokkal unalmasabb ugyanazt a kérdést százszor megválaszolni. Azt hittem, hogy az "újoncság" nem jár együtt a "write-only" üzemmóddal, vagyis aki csak írni tud, olvasni nem.
Ne értsd félre, de ennyi talán elvárható az informatikát mindennapjaiban használó emberektől.

0
0
eMeLA képe

Ez a fórum áttekinthetetlen, ezért nehéz is megtalálni itt akármit is. Na most majd kapok a fejemre.
Ami a kioktatást illeti, igen ez itt szokás.
Most jobban érzem magam :))

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

nevergone képe

Többek közt azért is áttekinthetetlen, mert sok olyan kérdés van, amit újra meg kell válaszolni, természetesen ezeknek mindig új témát nyitnak. Az ilyeneket mind törölni kellene, mert egyedi információ nincs bennük.
De a kereső akkor is használható, ha valaki akarja használni.

0
0
Pasqualle képe

en meg nem lattam olyan forumot ahol ne ismetlodtek volna a kerdesek.
altalaban a forum adminisztrator/moderator szokta az ilyen temakat egy gyors valasszal lezarni. nem torolni.

0
0
Paal képe

Amikor az esetek többségében már legalább 1x valaki adott jó választ egy "kezdő" kérdésre?
Én is voltam "kezdő", sőt most sem vagyok egy nagymenő (és nem nézek le senkit). De...

Tipikus windózos felhasználói hozzáállás ez. "Setup.exe oszt jóvan". Ha meg nem, akkor nyomuljunk a fórumba, ott majd jól megmondják nekem a frankót.
Erre jönnek az olyan tahók mint én, és MERIK azt mondani, hogy "ugyan kedves felhasználó, mielőtt feltennéd u.azt a kérdést 28-adjára, előtte nézd meg légyszi a MAGYAR kézikönyvet (ha esetleg nem tudnál annyira angolul, hogy ezt a minimális dolgot is megértsd), legalább azt a vacak keresőt PRÓBÁLD már ki, hátha nem kell várnod egy percet sem a feleslegesen feltett kérdésedre".

Évekik Linuxoztam korábban, akkor még nem voltak ilyen csodás csomagot letöltő, feltelepítő programok. Leszedte az ember a forrást, ELOLVASTA a mellékelt README.txt-t (hány ilyet olvastál? a windózos progikhoz is mellékelnek), és a leírtak alapján próbáltam megcsinálni a dolgokat. Ha nem ment, elkezdtem utána olvasgatni, hogy vajon más futott-e bele ilyen problémába. Ha nem találtam semmi érdemlegeset megkérdeztem a levlistán (akkor még nem volt ennyire "menő" dolog a fórum).

Hidd el, hogy itt aki válaszol neked (én is megtettem) azok mind csak lelkesedésből, felebaráti szeretetből teszik, ellenszolgáltatás nélkül. DE AMIKOR NAPONTA OLYAN KÉRDÉSEKRE KELL(ENE) VÁLASZOLJAK, AMIT TUDOM, HOGY MINDEN HÉTEN FELTESZNEK, AKKOR MÁR KOMOLYAN ELGONDOLKODOK AZON, HOGY MINEK SEGÍT AZ EMBER?! Plána, ha annyi fáradságot sem vesztek, hogy megnézzétek, hogy esetleg nem volt-e már kérdés a problémáddal kapcsolatosan. SŐT? EGYENESEN FELHÁBORODSZ AZON? HOGY MERÜNK JAVASOLNI EGY HASZNÁLHATÓ MEGOLDÁST!

Ha hozzád odamenne valaki, hogy mond meg neki merre kell Budára menni, megmondod. Ha jön a következő, akkor annak is. Sőt, a harmadiknak is. De az ötvenedikre te is kiakadnál...

OLYAN BAZI NEHÉZ EZT MEGÉRTENI? Nem azt mondtuk, hogy fejleszd ki a Drupal-7-et, hanem egy ALAP dolgot PRÓBÁLJ használni.

További kellemes Drupal-ozást.

Üdv, Pali

Ps.: attól hogy kezdő, még használhatná a keresőt. Miért, te mindent úgy találsz ki magadtól? Ha neked valamire szükséged van a netről, te MIT HASZNÁLSZ? Nem kereső programot?!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Pasqualle képe

en nem haborodtam fel, csak elmondtam a velemenyemet. es nem is volt szandekomban barkit is megbantani. es nem is szemelyesen neked cimeztem a velemenyt, csak mar azt latom, hogy egyre erosebb reagalasok vannak itt kezdo kerdesekre..

se a drupal forum se a drupal kereso nincs azon a szinten, hogy egy kezdo felhasznalo konnyeden megtalalja a valaszt a problemajara. kapasbol feltetelezni mindenkirol aki tul egyszeru kerdest tesz fel, hogy meg sem probalta megkeresni azert kicsit eros szerintem.

lattam en mar olyat is, hogy valaki a google keresoben sem talalta a valaszt a problemajara, mikozben nekem elso talalatkent hozta elso probalkozasra. es mikozben egyre jobban probalkozott egyre rosszabb eredmenyt kapott. es azert a google merfoldekkel jobb mint a drupal keresoje..

a drupal abba az iranyba probal elmozdulni, hogy barki tudja hasznalni. es ne kelljen kezikonyveket keresgelnie hozza. lesznek meg itt ennel sokkal kezdobb kerdesek is idovel. mivel minden olyan siman mukodik, tenyleg furcsa, hogy megengedi, hogy valaki kizarja magat a rendszerbol, es rakenyszeritse url irasra. ez mindenkit meglep amikor eloszor talalkozik vele.

masik dolog, hogy idegesen, felindultan nem szabad forumozni. ha az otvenedik ember kiakaszt akkor majd lesz valaki mas aki valaszol majd a kerdesere. egy link a legjobb megoldasra (plusz keresett kifejezesre) bosegesen eleg segitseg, nem kell semmit ketszer megvalaszolni.

0
0
Paal képe

Azt írod:

se a drupal forum se a drupal kereso nincs azon a szinten, hogy egy kezdo felhasznalo konnyeden megtalalja a valaszt a problemajara. kapasbol feltetelezni mindenkirol aki tul egyszeru kerdest tesz fel, hogy meg sem probalta megkeresni azert kicsit eros szerintem.

Teljesen nevetséges. MEG SEM PRÓBÁLTA, 100%. Én azt írtam be a Drupal.hu keresőjébe, amit Ő CÍMNEK ADOTT a téma nyitásakor. Akkor miről vitatkozunk? Nem lett volna sokkal egyszerűbb MEGPRÓBÁLNI, mielőtt feleslegesen nekiáll megírni a témanyitót?

Tudom, hogy TI azt hiszitek, hogy mekkora **** vagyunk, hogy így lenézzük azokat akik ilyet tesznek fel. SENKI NEM NÉZI LE ŐKET! De ha ilyenre adják a fejüket, akkor egy minimális pozitív hozzáállás is kellene a részükről (pl. kereső használata, mielőtt a már legalább 1x! megválaszolt kérdést újból feltennék!).

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

D képe

A kereső szerintem igen is hogy nagyon jól működik! Én régen atwztem, és amikor valami gondom volt, azzal kerestem. Mára tudok php programozni is, és ma már megoldom magamnak (általába... :D).

0
0
D képe

NE osszátok már ennyire ki! Kitudja lehet hogy kezdő! Lehet hogy még életébe nemvolt drupalja!
Meg kereső... Oké de ha nemnagyon szokott fórumozni? Amugy meg leírjátok itt egy csomóan hogy "ismétlődő kérdések", kereső mirevaló... Hát majd legközelebb használni fogja! De azért nemkell igy leosztani!

0
0
Sweetchuck képe

De ha nem írjuk oda egy megválaszolt téma végére, hogy egyszerűbb lett volna a keresőt használnia, akkor a következő kérdését ugyanúgy felteszi előzetes utána járás nélkül.

0
0