Kivel érdemes dolgozni?

szlezi képe

Cégünk főállású gazdasági informatikust fog keresni!

A feladat az adatbázisok, felületek, folyamatok, lekérdezések, weblapok, webshopok tervezése, fejlesztése, kivitelezése és karbantartása.

Amit lehet szeretnénk Drupal keretek között megoldani.

Nem vagyunk informatikusok és a munkakör eddig nem létezett a cégünknél.

Szeretném megtudni, hogy kiválasztás során hogyan tudjuk kiszűrni a szakmailag alkalmatlan jelentkezőket, van-e erre valami elfogadott teszt, mérési módszer vagy a következő néhány évet azzal fogjuk tölteni, hogy újabb és újabb munkatársat tesztelünk?

Minden tapasztalatot ötletet tanácsot szívesen fogadok...

Üdv
szlezi

nevergone képe

Ez egy ember munkája lenne? Mert a leírás alapján úgy tűnik, ez nem egy munkakör.

0
0
szlezi képe

Jogos az észrevétel!

Természetesen a feladatok egy részét ki lehet szervezni, de azért nem akkora munka hogy lehetetlen legyen egy embernek összefogni és átlátni. Sajnos az előbb kimaradt hogy kkv szektorról beszélünk, nincs mód több munkatársra...

0
0
Bálint képe

Nem vagyunk informatikusok

de azért nem akkora munka hogy lehetetlen legyen egy embernek összefogni és átlátni

Hidd el, nem kis munka, ha minőségi végterméket szeretnél.

0
0
zserno képe

Miert a "gazdasági informatikus" kitetel? Mi az, amivel tobbet kell tudni egy "atlag" informatikusnal?
Milyen osszeget szantok ra (havi netto)?

Koszi,
E

0
0
szlezi képe

nem ragaszkodom a gazdasági szóhoz, csak próbáltam jelezni hogy milyen területről van szó...

jelenleg a munkakört kell pontosan definiálni hogy az valóban egy munkakör legyen, ne 2 vagy 3. (mi a delegálható feladat és mit kell házon belül elvégezni stb) Második lépésben ha megvan a munkakör akkor szakmai szempontok alapján hogyan választom ki a legjobb jelentkezőt az adott munkakörre.

Most tanácsadót keresek akivel át tudnám ezeket a kérdéseket beszélni...

a mennyit szánunk rá kérdésre csak ezek után tudok válaszolni

üdv
szlezi

0
0
Désiré képe

Hidd el, hogy sokat számít az a "gazdasági" kitétel. Tudom, mert két éve ezzel szívok az egyetemen... Azt is megtanuljuk amit a menedzsment szakosok, meg azt is a mit a proginfósok...

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

leonidasz képe

Ha jó szakembert keresel akkor hup.hu (itt is sok a drupalos), ez az oldal a drupalt használók fóruma nem a gazdasági informatikusoké.
Ha egy ilyen komplex dologra keresel embert, akkor egy linuxos kolléga kell. Ami nekem lejött ebből, hogy számodra egy irányító kell, akinek van tudása is. Szval ne akarj olyan embert találni aki weblapkészítő, gazdaságis, rendszergazda képesítéssel bír, mert olyan nincs, vagy túl drága lenne.

Ez az én véleményem....

Üdv!

0
0
york képe

Gazdasagi informatikus vegzettsegem is van.
Weblapkeszitos, programozos, rendszergazdasz is lennek.
Az utobbi idoben pedig nem olvasok hup-ot...
Csak jelenleg van egy jo allasom :).
Szerintem ha foleg honlaphoz erto embert keres drupal alapokon, akkor jo helyen jar.

0
0
szlezi képe

Köszönöm a nyilvános és a privát észrevételeket is.

Egyáltalán nem jelzett senki létező felvételi módszertannal vagy bevált gyakorlattal kapcsolatban, pedig elsődlegesen erre lettem volna kíváncsi, ezek szerint nyilván nincs ilyen a köztudatban...

többen jelezték viszont a feladatok körülhatárolásának fontosságát, ezt megpróbálom megtenni.

üdv

szlezi

0
0
zserno képe

Egyáltalán nem jelzett senki létező felvételi módszertannal vagy bevált gyakorlattal kapcsolatban, pedig elsődlegesen erre lettem volna kíváncsi, ezek szerint nyilván nincs ilyen a köztudatban...

Pontosan! Nagyon jol latod, nincsen ilyen. Mondhatnank persze olyanokat, hogy nezd meg a drupal.org-on mennyi modulja, patch-e, kommitja, (ertelmes) hozzaszolasa, stb. van vagy ird be a nevet a http://certifiedtorock.com-on, esetleg nezd vissza, hogy milyeneket irt itt a drupal.hu-n, de ezek egyike sem az igazi.

A helyedben en a kovetkezot tennem: elmennek a kovetkezo DUGokra, illetve a novemberi Drupal Hetvegere es szemelyesen valasztanam ki azt, akivel ugy erzem, egyutt tudnek dolgozni. (Erre kivalo alkalom pl. a Drupal Hetvege masodik napja, ahol gyakorlati foglalkozasok lesznek.)
Ha megvan az alkalmas ember, akkor vonzova kell tenni szamara a munkat, fokent erdekes feladatokkal es normalis (min. 300.000 Ft netto) fizetessel.

Roviden ennyi a „bevalt gyakorlat”. :)

0
0