Ki áll a háttérben?

Futapék képe

Sziasztok!
Új vagyok a drupal világában, igazából még csak ismerkedek a dolgokkal.
Most éppen ott tartok, hogy egy sminket szeretnék letölteni. Több jelöltem is van de az oldalmhoz talán a drupar.com Berry sminkje lenne a legalkalmasabb.
A www.drupar.com -ot átnézve láttam, hogy van a Berry-nek fizetős változata is. Ez úgy tűnik, hogy jobban személyre szabható. Mivel még csak ismerkedek a dolgokkal, nem fogok kapásból egy fizetős sminkkel kezdeni (bár nem egetrengetően drága), viszont ha már fizetésről van szó, akkor megpróbáltam megnézni, hogy mégis kinek fizetnék.
És itt jön a problémám/kérdésem:
Az oldalon nem találtam egyáltalán imresszumot és innentől kezdve nem tudom, mennyire komolyan vehető. Lehet, hogy beregisztrálás után többet lát az ember, de ha nem tudom, hogy hova regisztrálok (milyen országba küldöm az adataimat), akkor nem szívesen teszem.
Egyébként az oldal profinak néz ki azon kívül, hogy nem lehet tudni, hogy mégis ki áll a háttérben. Ugyanezen ok miatt az ingyenes verzió letöltésével kapcsolatban is elbizonytalanodtam.
Más sminkek is jók lennének a céljaimnak de a drupar után ezeknél is megnéztem a készítő oldalát és hasonlóakat tapasztaltam:
A drupalizing.com-ot üzemeltető www.morethanthemes.com oldalán nem találtam semmit az üzemeltetőről/országról.
A www.zymphonies.com –on sincs impresszum, a Contact oldalon van ugyan egy indiai, egy amerikai és egy dubai-i cím, az azonban nem derül ki, hogy melyik a központ.
Az egyetlen viszonylag korrektnek kinéző olad a www.zyxware.com. Itt annyit sikerült találni, hogy van 4 indiai, egy amerikai és egy ausztrál irodájuk. A központ indiai.
A kérdésem az lenne, hogy Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezekkel az oldalakkal? Mennyire lehet megbízni bennük?
Nekem az az érzésem, hogy ezek mind indiai cégek, csak ezt nem akarják valamiért egyértelműen közölni. Attól hogy indiai, miért ne lenne megbízható?
Lehet, hogy én vagyok túl aggodalmaskodó de szeretem tudni, hogy kinek a dolgait töltöm le. Végülis netezés közben sem kattintunk rá minden felugró ablak „OK“ gombjára…
Az is lehet, hogy ott van mindenhol az impresszum, csak én vagyok alkalmatlan ezt megtalálni. :-)
Előre is köszönöm a válaszokat!

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Nekem még egyetlen (ügyfél által) vásárolt smink se hozta azt a színvonalat, amit kínált. Az utolsó esetben a demó oldalon a smink mellett kb. 30 (!) ingyenes modul produkálta azt a látványt, amit elvileg a sminknek kellett volna tudnia.

Én ilyen tapasztalatok után nem vásárolok sminket.

0
0

Nagy Gusztáv

Balu Ertl képe

Szerintem más CMS-ek gazdasági ökoszisztémájával ellentétben a Drupal világában kevésbé jellemző a fizetős 3rd-party cuccok vásárlása. Főképp, ha még az elején tartasz, messze többet tanulsz a megbízható forrásból, a Drupal.org-ról letöltött sminkekkel, amiket magadnak kezdesz el átalakítani (al-smink legyen a mantrád :).

1
0