Kategoria létrehozása, és menübe berakása

Anonymous képe

Hello! Múlt héten töltöttem le a drupalt és azóta szenvedek vele.Szeretnék kategoriákat létrehozni vagyis szótár a drupal nevén, de pontosan nem tudom miket kell beállítani hogy kikerüljön a menübe.Mert olyat akarok, hogy kírakni a főoldalra és az berakja abba a kategoriába,de ezt nem tudom sehogy se megoldani átolvastam a fórumot,de nem találtam ilyen vontakozó részt. Kérem valahogy magyarázzák el nekem, mert egyszerűen nem értem.

Hojtsy Gábor képe

Ha egy tartalmat kategóriába teszel, akkor a tartalom mellett meg fog jelenni az arra a kategóriára mutató link. A menük szerkesztésekor fevehetsz egy tetszőlegesen elnevezett menüpontot, aminek ebből a linkból vett címet beállítod webcímként.

Ezt nem értem egyáltalán: "Mert olyat akarok, hogy kírakni a főoldalra és az berakja abba a kategoriába".

0
0
Anonymous képe

De kategoriát hogy lehet csinálni?
Tartalom pontban lehet metalálni a linket?
Úgy értem, hogy írok egy hírt és betudjam rakni az adott kategiriába mint a joomlában, és a főoldalon is megjelenik.

0
0
pp képe

Kategóriák menübe bemész és létrehozol egy új szótárat(osztályozási szempontrendszert). Itt aztán beállítod, hogy mely tartalom típusokat akarod kategorizálni vele.

pp

0
0
Anonymous képe

Tényleg nagyon köszönöm a válaszodat, de eddig én is eljutottam, hogy létrehozok egy szótárat,de nem értem mit kell bejelölni? Azt eltudnád mondani? És utána kiakarom rakni a menübe. Olyasmit akarok mint a www.tutorial.hu-n ott is sok kategoria van. Sajnos nehezen értem emg a dolgokat ezért bocsánatot kérek, és köszönöm a választ!

0
0
Anonymous képe

Ja és azt még szeretném kérdzeni, hogy mint a tutoriálon, hogy számolja a hírt és megjeleník a ketegoria neve. Ezt ha még elmondanátok. Nagyon köszönöm!

0
0
Illyés Edit képe

Ott a menüt Taxonomy DHTML modullal készítették.

0
0
Anonymous képe

Nagyon köszönöm a választ! Most már értem lassan. :)
Felraktam ezt a modult,d e hogy lehet azt, hogy megcsináloma kategoriát és számozza? Vagy valamit nem jól csinálok? Tényleg ez az utolsó kérdés ebben a témában. Nagyon köszönöm nektek a segítséget!

0
0
Illyés Edit képe

  1. kategóriák -> szótár hozzáadása -> hozd létre a szótárat
  2. kategóriák -> kifejezések hozzáadása -> adj kifejezéseket a szótárhoz
  3. kategóriák -> kifejezések listája -> egér a kifejezés neve fölé, a böngésző állapotjelzőjéből (ablak alján) olvasd le a webcímet: http://domainneve.hu/taxonomy/term/1, http://domainneve.hu/taxonomy/term/2, stb.
  4. menük -> menü hozzáadása -> hozd létre a menüt (ha nem a főmenübe akarod tenni az új menüpontokat
  5. menük -> menüpont hozzáadása -> útvonalnak add meg a kifejezés webcímét, elég a végét megadni: taxonomy/term/1, taxonomy/term/2
  6. ha új menüt hoztál létre (nem a főmenübe tetted az új menüpontokat), akkor a blokkok oldalon engedélyezd az új menü megjelenítését
0
0