Kapcsolódó tartalmak létrehozás csak ott, ahol a felhasználót hivatkozták

ipeto képe

Sziasztok!

Sokadjára hozom elő ezt a problémakört, de remélhetőleg utoljára: Adott két tartalomtípus: Kurzus és Tananyag, a Tananyagban egy node reference mező a kurzusra. A felhasználóbarátság kedvéért a Node Reference URL Widget modul üzemelteti a kapcsolatot, mert így a kurzusnál megjeleníthető egy "új tananyag hozzáadása" link. Emellett a Kurzusban van egy user reference mező a kurzust kezelő felhasználóra.
A feladat az, hogy a felhasználó csak ahhoz a kurzushoz tudjon tananyagot kapcsolni, amihez hozzá van rendelve. Namost ez nem akar sikerülni. Próbáltam a Node access user reference modullal, aminek van "Grants for referenced users to create content" opciója. Ez viszont a hivatkozott felhasználónak úgy általában ad tananyag-létrehozási jogot, nem csak az adott kurzus-nodehoz kapcsolódóan.
Korábban - itt kapott tanácsra - próbálkoztam az egészet átültetni Organic Groups-ra, de ott sok probléma jelentkezett, szóval azt az irányt egyelőre elvetettem.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Phoere képe

Én valószínűleg a Rules irányába mozdulnék és abba írnék saját modullal egy saját feltétel vizsgálatot és akciót. Ha nem az engedélyezett kurzushoz adta hozzá a user a tananyagot, akkor hibaüzanettel visszateszi a szerkesztési oldalra.

De lehet, hogy megoldható a Field validation modullal, illetve annak a neked megfelelő továbbfejlesztésével. Biztos, hogy pont ilyen vizsgálat nincs benne, de biztosan meg tudod oldani a továbbfejlesztését saját modulként.

https://www.drupal.org/project/field_validation

0
0

Csökönyi Ferenc

pp képe

Amit mondasz az Organic Group. Felesleges újra feltalálni a kereket.

Szóval milyen megoldhatatlan problémák voltak?

pp

1
0
ipeto képe

Például nem tudtam hirtelenjében megoldani, hogy az Entity reference prepopulate modul működjön - annak érdekében, hogy a Node Reference URL Widgethez hasonló funkcionalitást kapjak. Ugyan az "Új tananyag hozzáadása" link működni látszott, az érintett OG aktív volt, de mentéskor elvesztette az értékét.

0
0
pp képe

furcsa, én ezt használom, és megy simán.

pp

0
0
ipeto képe

Most jutottam vissza ehhez a témához, és erre legalább megvan a megoldás, az itt leírt patch megoldja a problémát: https://www.drupal.org/node/1994702

0
0