Közös bécsi-győri Drupal találkozó?

zionduc képe

Sziasztok!

Szeretnék egy közös találkozót összehozni a bécsi Drupalos csoporttal.
A komolyabb szervezés előtt viszont kíváncsi vagyok arra, hogy mást is érdekel-e egy ilyen dolog.

A bécsi szervezőkkel már felvettem a kapcsolatot (dasjo, fago, criz). Váltottunk pár levelet, és nagyon pozitívan állnak a dologhoz.
Ha egymás között vannak, akkor németül beszélnek, de ha angolul tudó ember van közöttük, akkor probléma nélkül váltanak angolra.

Első lépésként elmennék a bécsi Drupal Meetupra, ami jövő héten szerdán lesz, és bemutatnám nekik a győri illetve a magyarországi Drupal közösséget.
http://www.drupal-austria.at/veranstaltungen/drupal-meetup-april-2013

Ott megbeszélnénk velük a továbbiakat, hogy pl. ők szeretnének-e eljönni Győrbe egy találkozó kedvéért, és ha igen, akkor mikor.

Érdekel titeket egy ilyen közös találkozó?
Szeretne valaki jövő héten csatlakozni hozzám a bécsi útra?

Fórum: 
csakiistvan képe

Tok jo otlet, gratula. A tavolsag miatt nekem nem szponzoralhato az utazas barmennyire is szeretnek menni, de remelem neked tetszeni fog, majd esetleg beszeljunk utana milyen tapasztalaid vannak az esemenyrol!

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

aboros képe

nem is tudom mikor volt utoljára ennyire jó kezdeményezés. sajnos ezt most nem tudom megoldani jövő szerdáig, de ha lesz még ilyen, biztos mindent megtennék, hogy megtaláljam rá az időt. ha győrben van, mégjobb, de bécsbe is szívesen elkocsikázok, lesz hely is.

hajrá!

1
0

-
clear: both;

pedro képe

Valahogy biztosan megoldom, hogy menjek / menjünk!

0
0
zionduc képe

Szerdán meló után vonattal utaztam Bécsbe. Ez volt az első utazásom oda, így egy kis ideig eltartott, mire kiigazodtam a közlekedésben (hogy hol lehet jegyet venni, merre van a megálló, stb.), de még így is kényelmesen odaértem időben a sektor5-hoz, a találkozóhelyre.

A sektor5 egy olyan coworking hely, mint pl. a KOHÓ Győrben, vagy Pécsett. Egy-két srác már ott volt, amikor megérkeztem, de hamar befutottak a többiek is. Eleinte főként dasjo volt a kapocs köztem, és a többiek között, mert a legtöbbet vele leveleztem, de nagyon nyitott volt a társaság, és könnyen lehetett velük beszélgetni. Bár négy évig tanultam németet az általános iskolában, és egy kis részét megértem annak, amit németül beszélnek, de megkértem őket, hogy ha lehet, akkor inkább angolul társalogjunk. Legalább olyan könnyedén váltottak, mintha az angol is anyanyelvük lenne.

Amikor megérkezett a drumonics irodájából fago a munkatársaival, akkor megkérdezték, hogy készültem-e valami beszéddel. Bemutatkoztam, mondtam pár mondatot magamról, majd bemutattam nekik, hogy nálunk milyen Drupal vonatkozású események vannak. Többen is jelen voltak 2008-ban Szegeden a DrupalCon-on, úgyhogy nem volt ismeretlen számukra a magyar közösség. Még azt is megnézték, hogy a drupal.hu fórum az egyik legnépszerűbb Drupal vonatkozású weboldal világszerte. Náluk például nincs is ilyen jellegű osztrák fórum, mivel inkább a drupalcenter.de fórumra, és a drupal.org-ra írnak az emberek. Szóval nagyon elismerően beszéltek a magyar Drupal közösségről.

A legjobban a Drupalaton érdekelte őket :) Erről kérdeztek a legtöbbet, és ahogy az arcokból leolvastam, egy ilyen esemény kedvéért utaznának a legszívesebben Magyarországra. Természetesen többen is mondták, hogy Győrbe is eljönnének valamikor, amikor már jobb idő lesz.

A bemutatkozásom után fago és kollégája tartottak egy előadást arról, hogy a drunomics-nál milyen módszert dolgoztak ki arra, hogy a fejlesztők ugyan olyan fejlesztői környezetben dolgozzanak. Lényegében minden project-re egy új virtuális gépet (VirtualBox, Vagrant) hoznak létre, amit egy lokális szerveren tárolnak. Onnét minden fejlesztő egy-két parancs kiadásával létrehozhatja ugyan azt a fejlesztői környezetet magának még akkor is, ha nem ért a Unix alapú oprendszerekhez annyira.

Az előadás után pedig a DrupalCamp volt a téma. Náluk már volt egy 2009-ben, és úgy tervezik, hogy idén novemberben lesz a következő. Ehhez egyelőre a szóba jöhető helyszíneket beszélték meg, illetve a szponzori csomagokat kezdték el kialakítani. Egy olyan eseményt szeretnének szervezni, amivel komolyabb szponzorokat is meg tudnának nyerni. Felajánlottam nekik a segítségemet, szóval ha bárkinek lenne kedve előadást tartani majd Bécsben novemberben, vagy szeretné szponzorálni az eseményt, akkor nyugodtan keressen meg, és összehozom őt a szervezőkkel.

Abban is biztosak, hogy ha valamikor náluk lenne ilyen kezdeményezés, akkor ők is nagyon szívesen részt vennének rajta. Érdeklődtek a Drupal Hétvége iránt is, de mondtam nekik, hogy bár jellegében hasonló rendezésű, mint egy DrupalCamp, viszont magyar nyelven vannak az előadások. Most hétvégén többen is mentek közülük Szlovéniába a Campre.

Készült egy pár fotó is:
https://twitter.com/the_real_fago/status/322041690699476992/photo/1
http://instagram.com/p/X7tJmwt_2E/#
http://instagram.com/p/X7zJFLM_02/#
http://instagram.com/p/X7xmE1N_6x/

A lényeg, hogy egy nagyon barátságos és nyitott társaságot ismertem meg, akik szívesen várják a következő alkalmat, amikor találkozhatunk.

6
0

Írj rám, ha érdekel a Győri Drupal Használói Találkozó.

aboros képe

nemzetközi drupalatont a népnek! óriási lesz!

0
0

-
clear: both;

snufkin képe

a dc alpe-adrian a nepek nagyon tamogattak az otletet :)

2
0