Kölcsönös Entity Reference hivatkozás?

edgarpe képe

B node típusban van egy egy elemű entityreference mező A node típusra. A vissza irány kellene, azaz szeretném A node típusból látni az összes B típusú node-ot ami hivatkozott rá.

Találtam két modult, de nagyon elhanyagoltnak tűnnek, szinte senki nem használja ezeket.

http://drupal.org/project/ref_field
http://drupal.org/project/cer

Van erre valami de facto szabvány modul amit nem találtam meg, vagy valami más megközelítés? Nem szeretnék a References nodulra áttérni az Entity Reference helyett, mert azt írják hogy előbb-utóbb deprecated lesz.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Sk8erPeter képe

A Corresponding Entity References-t én használtam, és nagyon jól bevált, pont azt csinálja, amit kell. Itt ajánlotta pityu73 nekem is: http://drupal.hu/forum/oda-vissza-hivatkoz%C3%A1s-relation-vagy-entity-r...
Teljesen jó a célra, és egyszerű, mint egy marék lepke.

Amúgy azért az, hogy "386 sites currently report using this module", szerintem nem azt jelenti, hogy "szinte senki nem használja". :) Gondolom csak nem annyira jön elő gyakran a kereszthivatkozás frissítésének problémája.

1
0
edgarpe képe

Köszönöm, megnézem akkor alaposabban.

A -dev verzió miatt elég ilyesztő, meg az Entity Reference 44000-es felhasználásához képest nagyon kevés a <400-as használati szám. Nade, majd meglátjuk hogy szuperál.

0
0
Sk8erPeter képe

Nincs mit. Igazából nem tudom, mi a "definíció" arra, hogy mikortól lesz stable egy modul, ennek még nem néztem utána. Felhasználói visszajelzések? A fejlesztő saját döntése? Csak óvatosságból nem nyilvánították stable-nek? Mindenesetre mint látható, ez visszaveti a felhasználási kedvet. :D

Amúgy én éles oldalon használtam, és meglepő módon semmi problémát nem tapasztaltam vele, de azt nem tudom garantálni, hogy a batch-alapú szinkronizáció a korábban elmentett node-okra fullos - ki kell próbálni, persze előbb csak localhoston. De nálam a már beállított CER-kapcsolattal a mentegetéseknél tényleg nem volt gond.

Ha kipróbálod, én kíváncsi lennék a személyes tapasztalataidra, hogy bevált-e vagy sem, esetleg itt megírhatnád. :)

0
0
edgarpe képe

Most tértem vissza a projektnek erre a részére, és sikerült máshogy megoldani, amihez szerencsére nem kell a visszafelé mutató referencia. Másnak is hasznos lehet:

Views-ban Filter vagy Contextual Filter segítségével könnyedén lehet olyan listát készíteni, ami kilistázza azokat a B node-okat, amik egy adott A node-ra mutatnak.

1
0
balagan képe

A relation modult is megneznem a helyedben, ha meg nem tetted meg.

1
0