Képgaléria bug?

zozo képe

Érdekes dolgot tapasztaltam, ami egyben igen veszélyes is. Saját gépemen építgetek egy honlapot. Feltettem az képgaléria modult, és azt tapasztaltam hogy az anonymus user is képes a képeket szerkeszteni (látható a szerkesztés fül), törölni, stb., annak ellenére hogy erre nincs joga. A következő jogokkal rendelkezik ez a csoport nálam:

-hozzászólások hozzáférése
-tartalmak hozzáférése
-szavazás
-olvasottság mérő megtekintése
-tartalmak keresése

ezenkívül semmi más. Érdekes hogy a bejelentekezett user viszont nem képes erre (nekik sincs joguk hozzá)

Lehet hogy már volt szó erről a problémáról, ez esetben elnézést kérek.

Köszi

zozo képe

ja és 4.7.3-ra frissítettem a rendszer, hátha van köze hozzá.

0
0
zozo képe

Megnéztem a permission nevű táblát (ebben vannak ugye a felh.csoportok jogai) hátha az a probléma, hogy valamiért egy rossz bejegyzés került ide véletlen. Sajnos nem, csak a fentebb felsorolt jogok látszódnak, se több, se kevesebb.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Mi a modul pontos neve?

0
0
zozo képe

Az image modul által létrehozott galériáról van szó, ahol a fent lévő képek szerkeszthetőek az anonymus számára is. Fent van a img_assist modul is de az sztem nem játszik ebben közre.

0
0
Anonymous képe

Probléma megoldva: észrevettem, hogy még a tesztelés alatt feltett képek vannak csak az oldalon, ezért megpróbáltam újabbakkal, és ezeknél már nincs lehetősége az anonymusnak módosítani.
Így hát letöröltem a korábban feltett képeket, majd vissza és mindjárt minden oké lett. Előfordulhat hogy korábban a anonym usereknek a képek feltöltésekor volt ilyen joguk, de azért ez így akkor sem volt szép tőle. Más ötletem nincs.

zozo

0
0
gdavid képe

node_privacy_role nincs telepitve véletlenül?

0
0