Képfeltöltési módszer...

zsolesz képe

Sziasztok,
az lenne a kérdésem hogy ti milyen képfeltöltési módszert választanátok (választottatok) abban az esetben, ha egy adott felhasználó (blog) csoport jogosult beküldeni blogbejegyzést akár képekkel tarkítva is úgy, hogy az adott képbeküldő modul viszonylag egyszerűen használható legyen akár nem kifejezetten informatikai észjárásúaknak is, és az így beküldött képeket - a tartalmat beküldve - azonnal tudjon kezelni vmi képmegjelenítő pl. a lightbox? Esetleg azt is meg lehessen oldani, hogy az 1. kép a bal felső sarokban jelenjen meg thumbnail formájában, a többi pedig a tartalom után. A wysiwyg editorokat azért vetettem el már az elején (pedig volt egy elég jó fckeditor-imce-lightbox leírás a drupal.org-on) mert ott össze-vissza beszurkálhat képet a user, ami összerondíthatja az oldalt...
Az hogy Drupal5-öt vagy 6-ot kellene használnom szintén kérdés (bár a jelenlegi állás szerint csak ez a kép kérdés határozza meg) mert a Google Analytics, ill. tartalmak értékelésével/pontozásával kapcsolatos modulok elérhetők mindkét verzió alatt.

Előre is köszönök minden útmutatást, segítséget! Kellemes napot mindenkinek!

aboros képe

én ezekkel szoktam az ilyesmit megoldani, nekem így "kényelmes" vagy így tartom jónak, vagy nemtom.. :)

"az előtte egy kép, utána a többi" dolgot szintén elég sokféle képpen lehet megcsinálni, legkézenfekvőbb, ha két külön image mezőt hozol rá létre, egyik a "fő kép" másik meg a "további képek", "fő kép" csak egy értéket vehet fel és a body elé van súlyozva, aztán meg css -el pozicionálva szépen.

lehet még olyat is azt hiszem, hogy az image modulnak talán van image attach kiegészítése, bár nem tudom, hogy azzal lehet e feltölteni is vagy csak képgalériában már létező képet beszúrni. én alapvetően nem szeretem az image modult, régebben használgattam, de nem tetszett annyira és ezért nem használom már.

ötös-e vagy hatos-e kérdésben _szerintem_ mindenképp inkább 6.x -el állj neki egy oldalnak most már. persze ha mást kérdezel, lehet ő pont mást mond majd, ahány ház, annyi szokás.

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

ötös-e vagy hatos-e kérdésben _szerintem_ mindenképp inkább 6.x -el állj neki egy oldalnak most már.

Teljesen igazat adok neked, különösen mivel gőzerővel fejlesztik a hetest, és utána már nem lesz támogatott a 5 -ös verzió.

0
0
zsolesz képe

Köszönöm a segítséget, akkor egyenlőre elkezdem a barátkozást a fent említett hármassal :-) Persze ha valakinek más ötlete, meglátása van azt is örömmel veszem, de innentől -az előbbi hozzászólások alapján- már Drupal6-ban gondolkozom.

0
0
zsolesz képe

Sikerült összehoznom a 3 modult, bár ami az lb2-t illeti sehogy nem akart menni Drupal 6 alatt, de találtam egy linket, http://drupal.org/node/314173 ahol azt írta az a bizonyos Stella nevű leányzó, h a dev verziót kellene használni (úgy már működött is)... Amúgy találtam egy jó kis step by step videót is Imagecache + Imagefield Screencast http://drupaltherapy.com/node/47 persze ez csak olyan kezdőknek jó mint én :-)

Azt még szeretném megkérdezni, hogy merre, melyik állományban keresgéljek ha a képeket szeretném pozícionálni? Most van egy blogbejegyzés tartalmam amihez hozzáraktam néhány kép mezőt, és ahogy írtam, szeretném az 1. képet a bejegyzés elején balra float-olni, a többit pedig a bejegyzés után egymás mellé. Köszönök minden segítséget, szép estét!

0
0