Kép kezelés - melyik modul?

Anonymous képe

Kedves Drupal szakértők! A segítségeteket kérem.

2./A
Bonyolult és összetett a kérdésem, ami képkezeléssel kapcsolatos.
Drupal rendszeremben van egy "Ügyfél" tartalom típus, melybe külön
node-okba teszem a különböző ügyfeleket(1 ügyfél - 1 node). CCK-val több mezőt definiáltam az Ügyfél tartalom típushoz, az ügyfél különböző paramétereinek rögzítéséhez (pl. cím).
Néhány ügyfélhez kb. 10 képet (terméket) szeretnék rögzíteni, de azt úgy, hogy nem az ügyfél node-jába teszem.
Szeretnék egy külön galériát, amit majd később valahogy hozzá tudok kötni az ügyfélhez, hogy ha lekérem az ügyfél node-ját, alul megjelenjenek a képei.
A képeket bizonyos szempontok alapján kategórizálni is szeretném (pl. termék típus, ár). Meg lehet, azt valósítani, hogy ha feltöltök egy képet, azt az előre definiált kategóriák alapján be tudjam kategórizálni, esetleg rövid leírást írni hozzá?
Azért is kell külön tárolnom a képeket, mert lesz egy másik menüpont, ahol majd az összes kép megjelenik (az összes ügyfélé), s itt a különböző kategóriák alapján lekérdezhető legyen. Illetve jelenítse meg a képet miniben (alatta 1-2 paraméter, pl. termék ár, forgalmazó ügyfél neve), de ha rákattint a felhasználó, akkor nagyban jelenjen meg a kép + a kép többi adatai is (pl. termék típus, melyik ügyfélhez tartozik, rövid leírás).
A fentieket melyik modullal / modulokkal tudom megvalósítani?

2./B
Nem akarom a fentieket összezavarni, de a későbbiekben a következőkre gonoltam. Meg lehet - e majd később azt valósítani, valamilyen jogosultsági modul segítségével, hogy ugye 1 ügyfélhez 1 node tartozik, 1 galéria. Adnék az ügyfélnek belépési azonosítót, jelszót, és az ügyfél hozzáférjen a saját node-jához (vagyis adatlapjához, de csak a sajátjához), esetleg meg tudjon változtatni adatokat, hozzáférjen a galériájához, képeket töltsön fel, vegyen le...és ugyaúgy mint fent írtam, lekérdezési lehetőségek legyenek, tehát megjelenjen az ügyfél által feltöltött kép a nodja-alatt, a Termékek menüben...stb.

Előre is nagyon köszönöm a választ!
Niki

Nagy Gusztáv képe

Ez klasszikus 1:több viszonynak néz ki.

Én Image (cck) modullal úgy kezdenék neki, hogy a kép is 1 külön node (ezt csinálja az Image alap modul), és "node reference" (többszörös megengedett) és views segítségével kapcsolnám a képeket az ügyfelekhez.

0
0

Nagy Gusztáv

Anonymous képe

Köszönöm a választ.

...és köszönöm a jegyzeteit is, amit már a kezdetek óta olvasok.

Ezzel a módszerrel, galériába is tudom rendezni a képeket, kis méretben (pl. külön témakörönként)? vagy az már sminkelés kérdése?

0
0
Nagy Gusztáv képe

0.3-as verzió 81-83. oldal.

0
0

Nagy Gusztáv

Anonymous képe

Ezzel a megoldással lehetőségem van arra, hogy a képeket "galériában" is megjelenítsem?
pl. külön menüpontban lenne a "galéria" (termékek menüpont)alatta az almenüpontok (a kategóriák, pl.: sapkák, sálak, kesztyűk...stb.), amiben a sapkák menüpont alatt a sapkákról készült képeket jelenítené meg kicsiben, kb. 40 képet egy oldalon.
Ehhez valamilyen galéria modult kell telepíteni?

0
0
Anonymous képe

Az előző kérdésem tárgytalan, telepítettem az Image modult, és megjeleníti galériában is a képeket.
Viszont a galériában, csak a kép nevét tünteti fel.
Szeretném minimum az Ügyfél nevét is feltüntetni (Node reference) + az árat.

Megoldható, hogy a galériába a mini nézet alá, plussz információkat is ki tudjak tenni?

Minden segítséget előre is nagyon köszönök!

0
0