Jogosultsági probléma - a Content Access sem elég?

mecsaba képe

Sziasztok,

Van egy site, ahova a látogatók regisztráció nélkül beküldhetnek egy adott tartalomtípusú tartalmat, ami beküldéskor Rejtett státuszú.

Ekkor jön az adminisztrátor (aki nem a user 1), akinek joga van az adott tartalomtípusra vonatkozóan ezekre:

új tartalom létrehozása
saját tartalom szerkesztése
bármely tartalom szerkesztése
saját tartalom törlése
bármely tartalom törlése

Azonban ha a /admin/content oldalon rászűr a "rejtett" tartalmakra, mégis csak a saját maga által (belépve) feltöltött tartalmakat látja, az Anonymous beküldéseket nem. Pedig az admin feladat az lenne, hogy jóváhagyja a beküldött, de még rejtett tartalmakat, azaz a Közzétételi beállításokban bepipálja a közzétett és a címlapra helyezve opciókat (vagy ugyanezt a /admin/content oldalon tömegesen).

Nem tudok rájönni, mi lehet a gond, pedig olyan logikusnak tűnik :)

Próbáltam a Content Access modult is (https://drupal.org/project/content_access), de többet - ez esetben - az sem tud, mint alapból a core Node modul.

A tartalomtípus beállításainál van arra utalás, hogy a közzétételi beállításokat csak a Tartalom adminisztrációja joggal rendelkező user tudja módosítani, de az én adminom mégsem. 1-es userként persze mindent tudok (túl sokat is :)

Szerintetek?

Köszi!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Az általad felsorolt 5 jog között nincs az a hatodik, amelyik pont kellene. Ez pedig a "Tartalom adminisztrációja". A Content Accessre ehhez nincs szükség.

0
0

Nagy Gusztáv

mecsaba képe

Szia,

Köszönöm a válaszod! (Nem jön róla értesítés, azért csak most írok.)

Tehát én épp azt írtam, hogy a Tartalom adminisztrációja jogot megadtam a kérdéses felhasználónak is, mégsem tudja szerkeszteni a tőle független userek (akár Anonymous) által létrehozott tartalmakat.

User1-ként pedig tudom szerkeszteni ezeket (és bármit).

0
0
Nagy Gusztáv képe

Az eredeti listádban nem volt benne a Tartalom adminisztrációja jog. Látatlanban nem tudok többet mondani.

0
0

Nagy Gusztáv

szantog képe

Nézz szét a beviteli formák jogosultságainál.
Ha pl full html-ben vitte fel uid1 a tartalmakat, és a csoportodnak nincs hozzá joga, akkor hiába tartalom adminisztráció..

4
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

mecsaba képe

Köszönöm! Pontosan így volt - a "hiba" és a megoldás is :)

0
0