Jelszó eljuttatása nagy mennyiségű felhasználóhoz

ipeto képe

Leginkább koncepcionális kérdés lenne ez: Előre fel kell tölteni (pl. a Feed Importer modullal) nagy mennyiségű, kb. 4-500 felhasználót, mindenféle személyes adattal. Talán ebben van a kevesebb hibalehetőség, mint hogy maguk regisztráljanak (közben szűrni a spammereket), elrontsák az adatkitöltést stb.
A kérdés csak az, hogyan jusson a tudomásukra a jelszó? Elvileg van rá modul, hogy token-ként kezelhető a jelszó, de emailben ilyet küldeni ugye nem biztos, hogy jó ötlet. Történhet úgy is, hogy mondjuk a születési dátumuk a jelszó, de ez se olyan biztonságos.

Van erre esetleg valamilyen jó gyakorlat?

Drupal verzió: 
Fórum: 
csakiistvan képe

Szerintem kapjanak egy rendszerüzenetet egy egyszer használatos linkel, ezzel be tud lépni a fiókjába, belépés után pedig megváltoztathatja a jelszavát.

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

nevergone képe

ipeto képe

Köszi mindennkinek. Ez jó megoldásnak tűnik.

0
0
aboros képe

évente egyszer csinálok ilyet az egyik weboldalon. importálom a felhasználókat, létrejönnek "blokkolt" állapotban. aztán tömegesen aktiválom őket, ekkor küld nekik a drupal emailt az aktiválásról, amiben van egyszer használatos belépés link. utána olyan jelszót adnak meg amilyet akarnak. minden évben van pár, aki nem érti mi történik és rajtam keresi a jelszavát. általában értetlenkednek, hogy hogyan lehetséges, hogy én nem tudom megmondani mi a jelszavuk, de kb ezerből 3-4 az még belefér. :)

5
0

-
clear: both;

szt képe

És akiknek lejár a link érvényessége? Akkor azokat blokkolod és újra aktiválod? Vagy hogy is van ez?

0
0
aboros képe

továbbra is bármikor kérhet újat a user/password oldalon, mintha csak elfelejtette volna a jelszavát. ez persze szerepel az üdvözlő levélben, amiben az első egyszer használatos linket kapja. annyit még csináltunk, hogy az egyszer használatos link lejárati idejét megnöveltük, például:

$conf['user_password_reset_timeout'] = '604800';

ezt a settings.php -ba lehet írni, az érték másodpercben van, az alapértelmezés egyébként 24 óra.
2
0

-
clear: both;