Javascriptet használhatok beviteli mezőben?

kdd képe

Hello!

Kérdésem a címben látható. És persze arra vagyok kíváncsi, hogy működik-e, ha beírom. Ha igen, számít, milyen js-verziót használok? Ugyanis nekem nem akar működni. Viszont a fórumokban azt olvastam mindenhol, hogy működik.

De akkor már elmondom azt is, min dolgozok: az kellene, hogy egy képnek akkor jelenjen meg a közepes mérete a kis ikonja alatt, ha az ikonjára rámozgatom az egeret. Az ikonról és a nagy képről is lehet a galériában az eredeti képhez linkelni. Lehet, hogy a kód se jó, nem vagyok profi programozó.

<script type="text/javascript">
function megmutat(mit) {
document.all[mit].style.display="block";
}
</script>
...
<a href="http://www.jajdejo.com/node/65" onmouseover="megmutat('szuper')"><img src="http://www.jajdejo.com/files/images/szuper.jpg" width="70"></a>
...
 
<div id="szuper" style="display: none;"><a href="http://www.jajdejo.com/node/65"><img src="http://www.jajdejo.com/files/images/szuper.jpg" width="250"></a></div>

Totál nem jelenik meg a kép ha az ikon fölé megyek egérrel. Kijavítatok, ha valamit rosszul írtam, vagy nem is használhatok js-t?
Köszönet!

Fórum: 
pp képe

- A beviteli formát full HTML-re állítottad?
- a javaScript kódot egy sorba kell írnod, vagy a FullHTML-nél ki kell kapcsolnod a sortörés átalakítót. Ugyanis az alapbeállításban telenyomja neked <br/> tagokkal a kódodat és attól biztos elhasal.
- a beírt kód nekem hibát jelezt Firefox alatt, lehet csak ie alatt megy, de ott talán megy, javaslom az alanti kódot nekem működött.

<script type="text/javascript">function megmutat(mit) {document.getElementById(mit).style.display="block";}</script>
...
<a href="http://www.jajdejo.com/node/65" onmouseover="megmutat('szuper')"><img src="http://www.jajdejo.com/files/images/szuper.jpg" width="70">aaaa</a>
...
 
<div id="szuper" style="display: none;"><a href="http://www.jajdejo.com/node/65"><img src="http://www.jajdejo.com/files/images/szuper.jpg" width="250">aaaaaaaa</a></div>

- maga a kód számos hibával rendelkezik(működik de ótvar megoldás) ezért azt javaslom vagy keress egy modult ami azt csinálja ami neked kell(pl lightBox, ThickBox, stb) vagy írj egy sajátot ;))

pp
(az "a" betűk azért vannak benne, mert nekem nem voltak képeim, amivel kipróbálhattam volna.)

0
0
kdd képe

Köszönöm a javaslatot! Azóta jelentősen továbbfejlesztettem a kódot:

...(onmouseover="megmutat('szuper1'); (onmouseover="elrejt('szuper2');... (onmouseover="elrejt('szuperN')
...
...(onmouseover="megmutat('szuperN'); (onmouseover="elrejt('szuper1);... (onmouseover="elrejt('szuper(N-1)')
, php-val automatizálva.
(Talán nem voltam offtopic.)
0
0
pp képe

Ha készítenél egy szűrőt, és ebben a külön .js fájlba elhelyezett javascriptet drupal_add_js függvénnyel adnád hozzá, akkor használhatnád a jquery-t és elkészíthetnéd úgy az alkalmazást, hogy ha nincs js, vagy nem megfelelő akkor is működjön valamennyire.

pp

0
0
kdd képe

A <script type="text/javascript"> ... </script> részt persze nem a beviteli mezőbe kell tenni, erre rájöttem. Betettem a sajatsmink.tpl.php <head> részébe. Két dolog volt meglepő:

1. IE alatt működik, Firefox alatt nem.
2. Működik más sminkek alatt is, pedig csak a sajatsmink.tpl.php-ba tettem bele.

Az utóbbi nem is zavar különösebben, az első annál inkább!
Van ötlete valakinek, mi lehet a baj? Létezik egy drupal_add_js függvény, amiről írnak itt-ott, talán azzal kell valamit csinálni. De hogy milyen fájlban kell alkalmazni, és hasonló fontos dolgokat elfelejtik közölni.

0
0
kdd képe

Ja, és maga a kód elfut IE és FF alatt is, ha simán a szerverről futtatom egy index.php-vel. Szóval erős gyanúm, hogy a Drupal-nál kéne valamit beállítani.

0
0
pp képe

HAHÓ!!! VAN OTT VALAKI??

Magaddal beszélgetsz? Nem olvasnád el amit írtam? A kódod rossz! Ott a megoldás.
(persze a lehető legrosszabb, jquery, drupal_add_js, stb is kéne ám használni.)

pp

0
0
kdd képe

Igen, pont akkor válaszoltál amikor írtam az új hozzászólást. :)

0
0
kdd képe

Működik!
Köszi!
Az újabb megoldásom is ótvar? (Feljebb írtam, az első válaszodra.) Kicsi. max. 8 képből álló albumokra akarom használni, ne tudom, nagy albumoknál is így oldják-e meg, nem okoz-e lassulást.

0
0