jólformázottság

dtamas képe

Sziasztok!

Saját smink készítésére adtam a fejem, pontosabban a marvin_2k_phptemplate sminket szeretném css-el átalakítani, de az alábbi problémába ütköztem:
Szerintem elengedhetetlen a tiszta kód kialakítása, a sminkkészítéshez meg aztán pláne! Éppen ezért a jólformázottságot tabulátorok használatával szeretném kialakítani, az alábbi szemléltetés alapján:

[geshifilter-html]
[head]
      [title][/title]
[/head]
[body]
[div id="valami"]
      [div id="valami2"]
            [p]valami3[/p]
      [/div]
[/div]
[/ body]

Kérdésem az, hogy lehetséges-e ez, valamint ha igen, akkor hogyan? A node.tpl.php és a page.tpl.php állományok modularizálásával csak zavarosabbá vált a helyzet: Bizonyos változók több sornyi adatot is beszúrnak, ami felborítja a rendet. Köszi a segítséget! <strong>[ dtamas ]</strong>[/geshifilter-html]
Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

A node sminkje például megjelenik olyan oldalon, ahol csak egy node van, de összefoglaló oldalakon is (ahol valamilyen konténerben vannak a nodeok). Ezért nem biztos, hogy egyszerű lenne minden esetben jól működő behúzást csinálni, amellett, hogy bizonyos változókban eleve nagy darab HTML-t kapsz.

Ha mindenképpen szép HTML kimenetet szeretnél, akkor a HTML Tidy PHP kiterjesztést tedd fel, és azt futtasd le az előálló HTML-re a smink elkészültével. Mivel működési előnye nincs, nem javasolnám.. Ha hibakereséshez kellene, akkor használd a validátort, illetve a Mozilla böngészők különböző eszközeit, amik segítenek jól vizualizálni az oldal részeit, és így megtalálni a hibát.

0
0