Jó nekem a Drupal ha olyan webshopot akarok ami nem webshop?

Saimonsais képe

Sziasztok!

Akkor a közepébe is vágok mert fogalmam sincs, hogy egyáltalán van-e ilyen vagy hasonló:

Egy elég fura "webshop" -ot szeretnék létrehozni. Igazából nem is webshop hanem termékkatalógus inkább a jó szó. Aminek két fontos kirtériumank kell, megfelelni:

Az első, hogy a termékre vonatkozóan több mezőt akarok kitölteni adatbevitel kapcsán (akár pár karakteres akár hosszú szöveges) egynél több képet (ezt azért egy webshop szokta tudni) és egyéb letölthető file -t (többségében PDF -ek) akarok mellékelni.
Itt jön a csavar: de mindezt oly módon, hogy az egyszerű honlap nézegető személy ennek csak egy részét lássa (persze legyen utalás rá, hogy van itt több is ha belogolsz - pl a file ott van de nem letölthető, a tartalmi mező ott van de a "csak bejelentkezett felhasználónak" szöveg van benne a valós tartalom helyett). Más (honlapon regisztrált) bejelentkezett user többet/mindet.
De az lenne a legszebb, ha a bejeletnekzetteket is tudnám user-group okba rendezni és aszerint többet-kevesebbet mutogatni nekik.

A második fontos kritérium, hogy ezen túl termékek elég erősen egymásra kell, hogy tudjanak hivatkozni, vagyis, ha a piros kislabdát kiválasztja az ember akkor valahol én fel akarok villatani olyat, hogy "hasonló" és olyat is hogy "kapcsolódó" termékek. A piros kislabda esetében, akkor akarom mutatni a "zöld kislabdát" is (nyilván nem mindet hanem valamilyen preferencia szerint vagy véletlenszerűen, ha nagyon sok a hasonló darab) mint "hasonló" és akarok mutatni "tornazsákot" meg "tornacipőt" is mint "kapcsolódó" termék vagy termékcsoport. Nyilván ez utóbbi valamilyen módon tag -eléssel megvalósítható de ha van rá kész megoldás vagy megoldás kezdemény az se lenne baj :)

és a bónusz:
Alapvetően azért mondom, hogy nem biztos, hogy webshop ami nekem kell mert az biztos, hogy árat nem akarok mutogatni MAXIMUM ha a fent vázolt user-csoportosítás a legszebben alakul és akkor a super-kiemelt user-csoportok esetleg. Viszont itt jön megint a "csavar", hogy akkor mégis fel kéne tudni, vinni a termékhez árat (amit nem mutatok meg továbbra se az átlag nézelődőnek) viszont ezek a kiemlet user-csoportok akik látják az árat, azok egyből % osan kissebb árat kellene, hogy lássanak (nyilván user-csoportoktól függően más-más százalékkal változtatva).
De az ár igazából irreleváns, legtöbb esetben, szóval ha az nem megvalósítható de minden más igen akkor lemondok róla és nincs.

Na srácok bármilyen ötlet, tip, vélemény, segítségért nagyon hálás lennék mert a más portálmotorok "felderítésével" elég komoly mennyiségű időt töltöttem el gyakorlatilag zéró eredménnyel ...

Nagy Gusztáv képe

A CCK modulokat kell megismerned, ezzel a tartalom felvihető.

Hogy ki mit lásson, ahhoz még egy olyan modul kell, ami mező szinten teszi lehetővé a jogosultságok finomhangolását: ki mit lásson, tudjon módosítani stb. (Ha erre van valakinek bevált modulja, én is kíváncsi lennék rá.)

0
0

Nagy Gusztáv

Saimonsais képe

Content Construction Kit
ezzel én akkor most magamnak megépíthetem a kis webshop/termékpaletta modulomat drupal alá (adminisztrációs, termékfelvivős és persze output - felületekkel együtt)
VAGY
egy meglévőt ami a legközelebb áll az igényeimhez átszabhatok?

Előbbihez nem érzek magamban elég erőt, hiszen akkor már írnék egy saját webshopot - nyilván nincs rá többezer munkaórám- utóbbi már jobban hangzik, kérdés persze létezik-e webshop (maradjunk ennél a szónál) modul és ha igen akkor vajh melyik áll legközelebb a fenti igényekhez sacc/kb?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Magadnak alakítasz ki olyan struktúrát, amilyet akarsz. De ez nem több ezer munkaóra lesz, azt garantálom. Tényleg ki kéne próbálnod, a jegyzetemben az alapoktól kezdve egyszerűbb példákig sok mindent találhatsz: http://nagygusztav.hu/?q=webes_tartalomkezelo_rendszerek_jegyzet_0_3_verzio

Sose lesz olyan webáruház, amelyik minden igényedet kielégíti, de a CCK-val ez eleve az igényeidhez igazítható.

0
0

Nagy Gusztáv

nagygdev képe

És hogy oldanád meg a "kosarat", a rendelési információk bevitelét, illetve hogy a kosárba rakott "árúk" megrendeléséről egy e-mail érkezzen az üzemeltetőhöz?

Gondolom: Actions, illetve Views modulokkal

0
0
Nagy Gusztáv képe

Az elején meggyőztél, hogy nem kell webáruház. Egy szóval se említetted, hogy lesz "kosár", stb. :-o

0
0

Nagy Gusztáv

nagygdev képe

Ez már új kérdés, új témába való lett volna, elnézést.

0
0