IMCE kép file útvonal

Luigi.hu képe

Egy érdekes problémával találkoztam, "alkönyvtárba" telepítettem fel a rendszert, ami file szinten "public_html/alkonytar" útvonalat jelent, így az oldal URL "domain.hu/alkonytar" lesz.

Minden jól működik, de a gond az, hogy IMCE esetén a képek útvonala nem "sites/default/files/kep.jpg" hanem teljesen feleslegesen a "alkonytar/sites/default/files/kep.jpg" címen jelenik meg a file böngészőben. Ez azért gond mert ez csak egy ideiglenes telepítési hely, és ha átmozgatom az oldalt a végleges domainre, akkor a képek nem jelennek meg azok rossz útvonala miatt.
Az IMCE admin oldalán ha a "Könyvtár útvonal"-hoz "/vmi"-t állítunk be, akkor az természetesen egy "vmi" alkönyvtárra fog mutatni, ami nem buli.

Kérdés, hogyan lehet úgy beállítani az IMCE gyökérkönyvtárát, hogy a Drupl telepítési alkönyvtára a file böngészőjében ne jelenjen meg?
Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Nem a kérdésedre válasz, de egyszerűbb a munka ha létrehozol egy subomain-t ami az alkönyvtárra mutat, így az ilyen problémák elkerülhetők.

2
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Luigi.hu képe

Ezt az aldomain-es telepítést eddig nem igazán használtam, pedig praktikusabb.

És valóban nem válasz a kérdésre, "csupán" a problémára. :-)
Köszönöm.

0
0
Sk8erPeter képe

na ennek a valódi megoldása engem is érdekelne. Gáz, hogy nincs olyan filter, ami a Drupal mindig aktuális rootjához képest igazítja az abszolút (vagy épp relatív) elérési útvonalakat, hogy a végeredmény jó legyen. Tényleg az a megoldás, hogy költöztetéskor minden egyes node-ot lehet átszerkeszteni, és átírni a képek útvonalát?
Esetleg egy nagyon csúf módszerrel adatbázisba beletákolva replace-elni az összes hivatkozást?

Nyilván ezt a problémát nem egyszerű áthidalni egy WYSIWYG-szerkesztő esetében, de az a baj, hogy a node szerkesztésére való kattintáskor sem alakulnak át a hivatkozások, hogy legalább elmentéskor jók legyenek, "magától" nem oldja meg a feladatot.
Tehát erre jó lenne valami automatizált megoldás.

0
0
szantog képe

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Luigi.hu képe

hogy erre is van kész megoldás, sőt, még "picit" többet is tud.
És az is nagyon jó, hogy itt többnyire van vki, aki ismeri azt a már létező megoldást...
Köszönöm.

0
0