Image modul, taxonomia

crt képe

Sziasztok.

Beüzemeltem az image modult, valamint a sminkben elhelyeztem egy saját teasert, ami az előző és következő képet, valamint a képhez tartozó indexoldalra rak ki linkeket. A megoldás innen származik: http://drupal.org/node/45050

Ha egy képet több galériába is berakok, akkor az galéria index oldalrára mutató link csak annál a galériánál lesz helyes, amelyik a taxonomy tömbben (vagy az adatbázisból visszakapott értékek közül) az első helyen szerepel (sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, a megoldásból látható a $tid értéke hogy fog alakulni).

A kérdés, hogy ilyen esetben megoldható-e, hogy bármelyik galériában nézem ugyanazt a képet, mindig az adott galéria index oldalára mutasson a link?
Törpöltem rajta elég sokat, de nem tudom hogy válasszam ki a taxonomiák közül, hogy melyik az, amelyikből megjelent az adott node. Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném.

Zoli

Fórum: 
aboros képe

jó kérdés, a breadcrumb -ból nem tudod kihámozni valahogy az aktuálisan nézett galéria nevét? mert akkor talán lehetne valamit kezdeni azzal, meg a taxonomy_get_term_by_name - asszem ez a neve, minden esetre van olyan hook ami a neve alapján keres meg egy adott kategóriát - talán lehet valamit kezdeni, minden esetre ezzel is lehetnek gondok, pláne ha több olyan galériád is van aminek ugyan az a neve. :(

nézd meg az api[k] taxonómiával kapcsolatos kampóit, egészen összetettek is vannak, nekem mindig nagyon hasznosak. [api.drupal.org]

0
0

-
clear: both;

crt képe

Szia.

Sajnos ebből a szempontból a $breadcrumb sem a helyes eredményt adja, abban a súlyozás szerinti legfelső kategória linkje szerepel.
Közben eljutottam odáig, hogy ez nem is feltétlenül kapcsolódik az image modulhoz, mivel bármilyen tartalomtípus esetén előjön a probléma, ha egy node több kategóriához is hozzá van adva.

Nézegettem az apikat (két napja ezen agyalok), de nem találtam még rá megoldást. Most valami olyasmin gondolkodom, hogy az index oldal generálásakor session-ban letárolom a term id-t. Ezzel viszont az a baj, hogy ha valaki egy új böngészőablakot nyit, akkor kavarodások lehetnek belőle.

Ha lenne egyéb ötlet, vagy iránymutatás, szívesen fogadom.

Köszönöm: Zoli

0
0
Illyés Edit képe

Ezt csak úgy tudod megoldani, ha az URL-ben átadod az aktuálisan megtekintett galéria nevét:

http://www.honlapneve.hu/galeria_1/kep_1
http://www.holapneve.hu/galeria_2/kep_23

Mindkét link ugyanarra a képre mutat, az előző-következő linkek célpontjait pedig az URL-ből kiszedett galeria_x alapján készíted.

A gond az, hogy ugyanaz a kép több URL-en is elérhető lesz, amit a Google nem szeret, hogy finoman fogalmazzunk.

Egyébként előző-következő linkek készítésére a Custom Pagers modul való, érdemes elolvasni a dokumentációt is, hátha találsz benne valami érdekeset ($nav_array['full_list'] például indexoldal készítésére)... Általában én inkább CCK-val és Views-zal készítek galériát, jóval nagyobb rugalmasságot ad, mint a hagyományos taxonómia.

0
0
crt képe

Szia.

A linkekkel játszásra én is gondoltam, csak paraméterként adtam volna át az aktuális $tid értéket. Viszont ezzel a jók kis clean url-ek megszűntek volna.

Elkezdtem tanulmányozgatni a modult, köszönöm a választ.

Zoli

0
0