HTTPS átállás után modul update hiba

Kocsis Kata képe

A .htaccess file-ban a következő mindig érvényre jutó átirányítást végzem a honlapon:

RewriteCond %{HTTPS} off [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.example\.com*
RewriteRule ^(.*)$ https://example.com/$1 [L,R=301]

Minden remekül működik is, de amikor bármilyen modul update-et akarok végrehajtani, akkor a következő hibaüzenetet kapom. Ha jól értem, a modul frissítéséhez szükséges file-okat nem engedi a szerverre másolnia rendszer:

An AJAX HTTP request terminated abnormally. Debugging information follows. Path: https://www.induserv.hu/authorize.php?batch=1&id=3514&op=do StatusText: ResponseText: ReadyState: 4
" Notice: Undefined index: log in update_authorize_update_batch_finished() (line 187 of /chroot/home/induserv/induserv.hu/html/modules/update/update.authorize.inc).
" Warning: Invalid argument supplied for foreach() in update_authorize_update_batch_finished() (line 187 of /chroot/home/induserv/induserv.hu/html/modules/update/update.authorize.inc).
" Notice: Undefined index: log in update_authorize_update_batch_finished() (line 236 of /chroot/home/induserv/induserv.hu/html/modules/update/update.authorize.inc).
" Update failed! See the log below for more information. Your site is still in maintenance mode.

Ugyanez a honlap egy teszt helyre költöztetve és a http-n keresztüli kommunikációt használva semmilyen problémát nem okoz, a modul frissítés is lefut.

Tényleg a https átálláshoz lehet köze? Úgy általában mi okozhatja, ha a modulok frissítése hibára fut? Mit kellene kérdeznem a szolgáltatómtól? Milyen szerver oldali paramétereket kellene leellenőriznem?

Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

Szerintem nem valószínű, hogy a HTTPS-átirányítással függ össze, inkább a rendszernaplót nézném meg, ott nem ír-e ott bővebben róla?

„Ugyanez a honlap egy teszt helyre költöztetve [...]”

Az éles és a teszt tárhelyen megegyezik a PHP verzió, az engedélyezett PHP-bővítmények, a le- és feltöltési korlátok, stb? Ezt úgy tudod a legkönnyebben ellenőrizni, ha mindkét webhelyed állapotjelentés oldalán a PHP sorában megnyitod a „további információk” hivatkozást. Egy lila fejléces oldalt fogsz látni, ami rengeteg részletet felsorol az aktuális PHP-környezetről. Ha csak szemre átfutod őket és hosszra sem stimmelnek, akkor érdemes tüzetesen is összehasonlítani őket és megszüntetni a különbségeket. Csak így garantálható, hogy ugyanaz a Drupal-webhelyed 2 külön tárhelyen futtatva összehasonlítható legyen.

Ami viszont a HTTP-átirányítást illeti, gondolom ezt nem a saját .htaccess-edből másoltad, mert nincs benne a saját doménneved:

RewriteCond %{HTTPS} off [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.example\.com*
RewriteRule ^(.*)$ https://example.com/$1 [L,R=301]

Kipróbáltam, nálam mixed content-re figyelmeztet:
Drupal.hu képernyőkép
A vegyesen kiszolgált tartalomról itt olvashatsz bővebben.)

0
0
Kocsis Kata képe

Természetesen a megfelelő kódsorok lettek a saját .htaccess-be másolva, nem ez az example-s cucc.

Konkrétan ugyanarról a tárhelyről van szó. Több domain-t is kiszolgál ugyanaz a tárhely. Nekem egyszerűbb így az adminisztrálás. Tehát minden verziószám meg kell hogy egyezzen.

Nem a https átállással van önmagában a bajom, az működik. Csak a modul frissítésnél a file-ok letöltése, bemásolása akad el valami miatt.

Természetesen a szolgáltató azt mondja, hogy Drupal probléma.

Nincs olyan szerver oldali paraméter, ami hathat erre?

0
0
HF leon képe

https://www.drupal.org/forum/support/upgrading-drupal/2011-01-05/updating-error-an-ajax-http-request-terminated-abnormally#comment-5736492

Ellenőrizd a base_url beállítást a settings.php fájlban.

A hibaüzenet linkje érdekes módon www aldomaint használ, míg az oldal a sima címre van átirányítva.

Az angol oldalon a kwt-logo-mini2.jpg http linkkel van megadva. ettől nem zöld a lakat.

Figyelj rá, hogy a belinkelt tartalmak https linkkel legyenek megadva!

1
0
Kocsis Kata képe

A base_url a settings.php-ben arra van állítva, ahová az átírányításokat teszem:

$base_url = 'https://induserv.hu';

De köszönöm az észrevételt, nekem sajnos fel sem tűnt. Ezek alapján betettem a következő sort is, hátha ez is lényeges:

$cookie_domain = '.induserv.hu';

Ennek ellenére a jelenség fennáll.

Lecseréltem a belső linkeket és képhivatkozásokat + beüzemeltem és felparamétereztem a Pathologic modult. Köszönöm, az angol oldalon a kép valóban bent maradt, javítottam.

Mi hathat még erre a hibaüzenetben megjelenő linkre?

És ha www.-s változatra iránytanám át az oldalt?

0
0
HF leon képe

Külön futnak, vagy esetleg domain access-el?

Mert a fent említett problémához hasonló szintén ismerős domain access kapcsán is. Valahol belefutottam egy bejegyzésbe ahol szintén hasonló probléma lépett fel.

Egy próbát megérne a www-s verzió is. Kíváncsi lennék, hogy ott is ugyanez a probléma lép-e fel, vagy sem.

Az akkor fix, hogy, ha visszaállítod a .htaccess-t, akkor rendben megy a frissítés, de, ahogy visszaállítod https-re, akkor elromlik?

Jó lenne letesztelni ezeket az éles oldalon, hogy közelebb kerüljünk a probléma megoldásához. Akár azt is ki lehet próbálni, hogy átirányítás nélkül a https oldalon működik-e a frissítés, vagy akkor is csak http-n?

A szerver logokban nem volt semmi bejegyzés a hibával kapcsolatvaan?

0
0
Kocsis Kata képe

Cache törlések után ment!

Hálás köszönetem!

2
0