Hozzáférés tartalomhoz csak hivatkozás céljából

ipeto képe

Sziasztok!

Az oldalon van két tartalomtípus: Projekt és Munkatárs. A Munkatársban egy user reference mezőn keresztül lehet felhasználót kapcsolni, míg a Projektben több node reference mező is van a különféle projektfeladatokhoz. A Node access user reference és a Node access node reference mezőkkel szépen megoldható, hogy a felhasználó csak azokat a Munkatárs és Projekt tartalmakat lássa ill. szerkessze, amikhez hozzá van rendelve (akár követve is).
A gond ott van, hogy ha egy munkatárs projektmenedzserként van egy projekthez rendelve, akkor szerkesztenie kellene tudni, pl. más munkatársakat is odacsatolni. Viszont mivel nincs joga megnézni a munkatárs tartalmakat, ezért nem is jelennek meg számára a node reference mezőben. Azt szeretném tehát megkérdezni, hozzá lehet-e férni egy tartalomhoz csak hivatkozás céljából - csak a címéhez és az id-jához?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
knorbi képe

Ezt nem lenne célszerűbb az Organic Groups modullal megcsinálni? Pont ilyesmire való.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

nevergone képe

Én a helyedben a node- és user reference helyett váltanék az Entity reference modulra. Egyrészt az a jövő: belekerült a Drupal 8 alaprendszerbe. Másrészt pedig ott akár Views-sal is elkészítheted a kiválasztható elemek listáját.

3
0
ipeto képe

Köszi mindkettőtöknek a választ. Az a gond, hogy ez egy olyan projekt, amiben menet közben találják ki, hogy még ez is kellene, meg az is kellene. Viszont az Organic Groups-ot bedrótozni már nem nagyon van lehetőség.
Az entity reference-hez kapcsolódóan lehet olyat, mint a user referemce + node access user reference párossal? Vagyis hogy hozzáférést biztosítani azoknak a felhasználóknak, akik hozzá vannak csatolva a node-hoz? Ilyet több helyen is használok...

0
0
knorbi képe

Meg lehet oldani a Node access user reference modul használatával.

Gives content access permissions to users for content that references the users with User reference or Entity reference.

2
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

ipeto képe

Köszönöm szépen, megnézem.

0
0