hook_form_alter node form-on #submit nélkül

pentike képe

Sziasztok!

Hozzáfűztem egy radiogroup-ot a node form-hoz. A kérdésem az lenne, hogy ennek az értékét hogy tudom elérni? Nézegettem a core modulokat, pl. a commentet és abban nem láttam #submit-ot, valahogy mégis megkapja a saját mezőit. Hogyan?

Köszi!

pentike

Hojtsy Gábor képe

Van egy beépített form azonosítóra épülő submit funkció, tehát ha a függvényeid valami_form és valami_submit, és a drupal_get_form() is jól van meghívva, akkor az alap submit kezelő automatikusan a valami_submit lesz. Ha te be akarsz rakni új mezőt, és fel is akarod dolgozni, akkor a #submit tömbbe rakj egy elemet, hogy a te függvényed is meghívódjon, módosított űrlapok adataihoz másképp nem fogsz hozzáférni.

0
0
pentike képe

A node form-hoz hozzáadott mező egy kapcsóló, ami a saját modulom funkcionalitását kapcsolja ki vagy be, azaz, hogy a modul hozzáfűzze-e a saját cuccát egy adott modulhoz, vagy sem.

Gondoltam ezt belerakom a $node->modul_engedélyezve_a_node-ra változóba, csak az a baj, hogy ha #submit fv-t használok, abból nem érem el a $node objektumot.

Azért hoztam példának a commentet, mert van pl. $node->comment.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Miért kell ennek a node objektumba bekerülnie? Azon az oldalon érdekes, ahol a node szerkesztése folyik, nemde?

0
0
pentike képe

a modul egy foglalási lehetőséget csap hozzá minden node-hoz jelenleg, de azt szeretném, hogy csak bizonyos node-oknál legyen bekapcsolva.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nézd meg, hogy milyen tulajdonságai lesznek a node-nak, amikor megkapod a hook_nodeapi() save operációjánál. Szerintem meg fogod találni a radio gomb értékét is.

Amikor betöltődik, akkor a hook_nodeapi() load operációját fogja meghívni, ott rá tudod tenni a node-ra ezt a tulajdonságot.

0
0
pentike képe

A submit operáció az, save nincs.

Köszi szépen, már milliószor átolvastam a nodeapi()-t, de valahogy nem esett le, hogy ezt kell használni.

0
0