Honlap migráció

Anonymous képe

Sziasztok,
Teljesen új vagyok a témában, tegnap kezdtem ismerkedni a drupallal. Csináltam egy teszt telepítést egy saját windowsos gépre, UniServer ( http://www.uniformserver.com/ ) alá, szépen működik is minden (alaprendszer+magyar felület). A végcélom az lenne, hogy a saját, sporttal kapcsolatos klub honlapunkat átköltöztessük ( http://www.felhout.hu/ ). Az még nem 100%, hogy a drupal lesz a végleges megoldás, de egyelőre ez tűnik a legvalószínűbbnek - ebben döntően befolyásolt többek között az itteni kitűnő, magyar támogatás, dokumentáció.

Szóval akkor jöjjenek a kérdések:
- Első olvasatra nem teljesen egyértelmű számomra, hogy a tartalmak feltöltésénél hogyan tudok pl. a html szövegben hivatkozott képeket és egyéb dokumentumokat feltölteni. Első nekifutásra szeretnénk nagyjából megtartani a mostani honlapfelületet (rengeteg írás, képekkel illusztrálva), lehetőség szerint minél kevesebb munkával áthelyezni az oldalakat a drupal alá.
- A mostani honlap eléggé statikus, gyakorlatilag írások és fényképalbumok, videók gyűjteménye - egyelőre nem cél a túlzott interaktivítás. Milyen kész modulokat, sminkeket ajánlanátok ahhoz, hogy a mostani állapothoz hasonló jelenjen meg, csak drupallal a háttérben ?

Valószínűleg lesz még egy csomó kérdésem, előre is megköszönök mindenféle segítséget.. :-)

ui: Nem vagyok egy web guru, egyelőre elég alapszinten ismerem a html-t, php-t és egyebeket, viszont nem fog problémát okozni, ha bele kell mélyednem ezekbe, mert egyébként elég régóta szoftverfejlesztéssel foglalkozom (desktop alkalmazások, c/c++ alapon, stb.)

Hojtsy Gábor képe

A képeket a tartalmak csatolmányaiként tudod felvinni normál üzemben. Elvileg valahol van tömeges feltöltést biztosító modul, nekem nem volt rá még szükségem. Ha vizuális HTML szerkesztőt szeretnél használni a felvitelhez, akkor a tinymce modult lehet ajánlani.

Az alap beépített sminkek között vannak egyszerűbbek, amik alapján a felhout.hu megjelenítésének az előállítása remélhetőleg nem tart majd neked sokáig.

0
0
airzsolt képe

Köszönöm az ötleteket, közben tovább gondoltam néhány dolgot. Tesztelgetve a lehetséges szövegbeviteli módokat (alap+tinymce), arra jutottam, hogy a szerkesztést nem szeretném a webes felületen csinálni, hanem megmaradnék az eddig OpenOffice-nál (esetleg FrontPage vagy Dreamweaver), mert ezekben sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet szerkeszteni, illetve a kapcsolatokat, hivatkozásokat megcsinálni. Feltöltés előtt egy transzformáló szkript végigszaladna az egészen és átalakítaná a html-eket (stílusokat, hivatkozásokat) olyanná, ami az éles honlapon a drupalnak megfelel (nevesített linkekkel: node/akarmi/akarmi). A drupalon a képeket és egyéb nem html dolgokat külön, saját könyvtárba tenném - nem kell, hogy a drupal tudjon róluk, elég, ha hivatkozni tudok rájuk, bár később ez módosulhat. Ezután sftp-vel (ez kell a szolgáltatónak) feltölteném valahává az új, vagy frissült lapokat képestől, mindenestől, aztán a drupál admin felületén a html-eket már csak ki kellene valahogy választani és be kellene helyezni a megfelelő nodok, menük, kategóriák alá. Találtam is valami hasonló funkcionalítású modult: http://drupal.org/node/41175 . Ez képes egy előre, megadott könyvtárba ftp-vel feltöltött fájlokat beimportálni a drupal alá, de sajnos elég gyenge funkcionalítású és nem is teljesen az, ami nekem kell. Szóval tud valaki valami olyasmi kész megoldást, ami kb. ezt csinálja, amit szeretnék ?

0
0