Hogyan lehet megjeleníteni a hozzászólásoknál a regisztrált felhasználók hozzászólásainak számát?

zschopper képe

Sziasztok,

sok fórum motor kijelzi a felhasználók hozzászólásai mellett/alatt/felett, hogy hány hozzászólása volt az illetőnek. Azt szeretném elérni, hogy a _preprocess_comment()-nél valahogy visszakapjam.

Ha van erre megoldás - habár én túrtam modulok között, de nem találtam, csak egy bétás karmás megoldást, esetleg itt valaki csinált már hasonlót - akkor inkább nem írnám meg újra.

Lehetséges megoldások:

  • A felhasználók data mezőjében pl. tökéletes lenne tárolni, mert a preprocess megkapja kerülők és extra lekérdezések nélkül.
    Lehetne komment beküldéskor/törléskor frissíteni, illetve naponta/óránként cron-ból mindenkiét újraszámolni (esetleg batch-et írni rá). Ez ugye modul készítéssel jár, ráadásul ennyire hook-okba még nem piszkáltam.
  • Minden komment előkészítésénél (preprocess) lekérni (select count). Ez nem túl hatékony, nem tudom mennyire enné meg az szervert, csupán azért, hogy a kommentek száma látszódjon.

Szóval, ha nincs még kész megoldás rá, örülnék, ha eldiskurálnánk a lehetőségekről, és ha valakinek van kedve _segíteni_ (segíteni, nem megírni helyettem), akkor akár publikálható cuccot is csinálhatunk.

Fórum: 
szato képe

Ha az első megoldásodnál a $user objektumra gondoltál, akkor én úgy csinálnám, mivel ez user-hez tartozó adat, nem a hozzászóláshoz.

0
0
zschopper képe

Egyértelmű :)

Viszont belebotlottam a modulba pár perce a neve: user_stats.
Csatlakozás óta eltelt napok száma,
Csatlakozás napja
Az utolsó bejelentkezés óta eltelt napok száma
Az utolsó hsz beküldése óta eltelt napok száma
hozzászólások száma,
bejelentkezések száma
állapot (online/offline)
IP cím

Még tesztelem, hogy jól működik-e (az utolsó nem-dev verziója RC1-es), aztán jelentkezem.

0
0
zschopper képe

~1 hetes teszt után működni látszik a modul.
Szépen felhasználható hozzászólások csinosítására.

Csinálhattak volna beállítási lehetőséget arra, hogy megjelenhessenek az új adatok a felhasználói profilokon, de szerintem nem nagy ügy megcsinálni.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, a probléma megoldva.

0
0
szato képe

Kösz a beszámolót

0
0