hogyan lehet,, lehet-e, hogyan érdemes user jogosultság alapján jeleníteni meg a tartalmat?

boz6 képe

Már pár napja küszködök ezzel a kérdéssel. Nincs ilyen irányú tapasztalatom, lehet hogy az alap elgondoláson kellene változtatni?

Egy olyan oldalt szertnék a Drupal segítségével létrehozni, amely a tartalmat bizonyos jogosultságok szerint jeleníti meg. Konkrétabban:

Egy gyógynövényekkel foglalkozó oldal, amiben a user a megszerzett jogosultságának megfelelő mennyiségű információhoz juthat egy növényről. Tehát pl. kis jogosultság esetén mondjuk látja a képet róla, egy-két infó. Nagyobb jogosultság esetén több infó nagyobb képek stb.

Mi ilyenkor a járható út? Vagyis biztosan több megoldása is van a dolognak, de tapasztalatok szerint melyiket érdemes - és mik azok - ilyen esetben használni.

Hojtsy Gábor képe

A Drupal alapból támogatja a tartalmak megjelenítését/szerkesztését/törlését finom jogosultság megadással, viszont nincs semmilyen jogosultság hozzárendelési modell (csak az adatbázis tábla és annak kezelése van megvalósítva). Elvileg sok modell lehetséges, és sokan készítettek is kategória alapú, felhasználói csoport alapú, stb. jogosultság kezelő rendszereket. Ezek egy része kategorizálva van a User access/authentication modulok között (más részét még nem tették bele ebbe a kategóriába és rá kell keresni). A kulcsszó 'node access'.

0
0