Hogyan kell? Kezdő vagyok!

Anonymous képe

Sziasztok!

Kezdő vagyok, és szeretném a drupal felületét magyarul használni.
Mi a teendő?
Letöltöttem a magyar csomagot a főoldalról, de semmi instrukciót nem találtam hogy hogyan kell telepítenem.
A fórumban keresgéltem, de csak annyit sikerült megtudnom, hogy importálni kell.
De hogyan?

A válaszokat előre is köszönöm, gondolom nem egyedül vagyok ezzel a kérdéssel.

Pál úr képe

Anonymous képe

Ezt egyátalán nem étem. Mit másolok hova? Hablatyolt össze vissza aki írta,de aki kezdő l***szt se ért belőle. Úgy kéne leírni,hogy megértse mindenki,ne csak az aki ezzel alszik. Szerintem.

0
0
thamas képe

Aki kezdő (de a nevét nem adja a hozzászólásához), annak ne legyen nagy az arca, és ne kössön bele abba, aki ingyen dolgozik azért, hogy másoknak (is) magyarul (is) működő cms-e legyen!

Lehet nem érteni és segítséget kérni – de nem így! „Szerintem” elástad magad. (Előttem biztos.)

Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

szikar képe

Ezt a Drupal forráskódjának mappájába kell kitömöríteni, hogy a csomagbeli fájlok a megfelelő helyre kerüljenek be. Ezzel egyrészt felkerül egy új autolocale modul a sites/all mappa alá, felkerül egy ezt használó új telepítési profil a profiles alá valamint minden alapmodul könyvtára alá PO fájlok kerülnek a magyar fordítással.

Fogod azt a bizonyos programot, amivel a webtárhelyedre feltöltötted a drupalt, azzal a magyarítást egyszerűen simán felmásolod és kész. Nem kell keresgélned semmit, csak másold fel. Ha rákérdez a felülírásra, válaszolj igennel.

Mellesleg, mielőtt felháborodsz nem ártana ha az elméleti alapokat is elsajátítanád. Egy mezei felhasználó, aki a windows kényelmes felületén nevelkedett, és nem ért az informatikához, az valóban zavarosnak találja az írást. De az ilyen ember inkább írassa meg az oldalt ne kontárkodjon, barmoljon össze mindenfélét.

Ja és nem mellékesen vállalni szoktuk a nevünket is a véleményünk mellé.

0
0
pp képe

Sajnos ebből a leírásból hiányoznak a képek, ezért nem érted. Amíg elkészülnek a képek tudom javasolni a tanarurkererm.hu-n található videókat.

pp
(javaslom legközelebb ha segíteni szeretnél kulturált formában fogalmazd meg konstruktív javaslataidat. Vagy számolj el százig és utána írj, én is ezt teszem ;)))

0
0
knauszi képe

Én úgy csináltam, hogy a magyarítást még a feltöltés előtt kitömörítettem abba a mappába, amelyben a drupal fájlok vannak a gépemen, elfogadtam a felülírást, és így töltöttem fel az egészet a szerverre. A telepítéskor rákérdezett, hogy magyarul akarom-e a dolgot, azt mondtam, igen, és minden maradt angolul. Ilyenkor mit kell tenni? Tudnátok segíteni? Köszi.
Knausz Imre

0
0
randt képe

nyugodtan eleve úgy töltsd fel, csak amikor elindítod az alsót pontozd be, és akkor a magyar megy fel simán.De előtte Hozz LÉTRE EGY MAPPÁT amit files nek nevezz el és adj neki 777-et , valamint a settings.php-t is tedd a telepítés idejére 777-re aztán figyelmeztet is a telepítés után az állapotjelentés , hogy védd újra a settings.php-t legyen 644 . Aztán az első felhasználót hozdd létre és átjrhatod egyből a jelszavadat. A tanarurkeremet viszont nézdd végig mert az alapok ott érthetően megvannak, csak nézned kell meg hallgatnod, csináld vele együtt párhuzamosan a dolgokat.

0
0
knauszi képe

Köszi, de mit jelent az, hogy az alsót pontozzam be? Mert egyébként így csináltam, csak a files mappát később hoztam létre (a telepítés során, mert hiányolta). Ez volt a baj? Merthogy akármit állítok a dolgon, minden konokul angol.

0
0
knauszi képe

Oké, fölfogtam, az "alsót pontozd be" nyilván azt jelenti, hogy a Drupal localized opciót válasszam a telepítés elején. Ezt tettem különben, azaz lényegében mindent úgy csináltam, ahogy mondtad. A problémám azonban az, hogy nem vesz tudomást a választásomról, és minden marad angol. Különbön úgy tűnik, működik a dolog, csak ez az egy bökkenő van.

0
0
knauszi képe

Na még annyi van, hogy a Localization lapon a Hungarian sorban a Translated oszlopban az olvasható, hogy 0/427 (0%). Gondolom, ez nem jó jel, de talán valamire lehet következtetni belőle. Előre is kösz minden segítséget.

0
0
knauszi képe

Bocsánat, hogy így magamban levelezek, de még elmondom, hogy megoldottam a dolgot a translations oldalon található hu.po fájl importálásával. Legalább is úgy tűnik, most magyarul beszél :).

0
0
randt képe

igen régen így volt először az angol volt feltéve aztán lett importálva a hu.po de most ha a magyar fordítást simán rámásolod a kicsomagolt drupalra akkor egyből magyarul felmegy, meg ahogy írtad jól is csináltad.A lényeg , hogy fennvan. GRATULÁLOK

0
0