Hogy töltsem fel az adatbázis tartalmát, ha túl kevés a MySQL max_allowed_packet?

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

A szolgáltatómnál a max_allowed_packet értéke túlságosan alacsony, mindössze 1 MB-os, egy nagyra hízott Drupal-adatbázis esetén ez már közel sem elég, amikor localhoston dolgozom, az éleset addig maintenance módba rakom, aztán amikor localon kész vagyok, importálni szeretném pl. phpMyAdminon a módosított tartalmú adatbázist.

Hogy tudnám értelmesen szétvágni, van erre valami normális módszer, vagy csak marad az, hogy kábé tippelgessek, hogy hol lehet a határa az 1 MB feltöltésnek?

Köszi!

(U.i.: a szolgáltató a kérésre sem szeretné megnövelni nagyobbra ezt a korlátot, hivatkozva az osztott tárhelyes megoldásra, és arra, hogy menjek má', a többségnek elég.)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aruna képe

Sk8erPeter képe

Köszönöm, ilyen megoldások után kutakodom, most kipróbálom ezt:

SQL Dump Splitter
http://www.sqldumpsplitter.com/

Aztán meglátjuk, jó-e.

Egyébként azt nézem, hogy phpMyAdminban van egy ilyen:

Maximal length of created query : 50000

phpMyAdmin - Maximal length of created query

Utánanéztem:
http://wiki.phpmyadmin.net/pma/export

"The option 'Maximal length of created query' seems to be undocumented. But experiments has shown that it splits large extended INSERTS so each one is no bigger than the given number of bytes (or characters?). Thus when importing the file, for large tables you avoid the error "Got a packet bigger than 'max_allowed_packet' bytes". See http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/packet-too-large.html "

Ez alapján nem kellene, hogy gond legyen, bár emlékeim szerint volt már ilyennel negatív tapasztalatom ennek ellenére is, pont a max_allowed_packet-re hivatkozva, ezért is kérdeztem rá.

Ettől függetlenül magának a Drupalnak a használatakor, asszem cache-létrehozáskor már szintén beleütköztem ebbe a korlátba.
Említettem a szolgáltatónak, hogy a Drupal BLOB-mezőket is használ, erre egy ottani rendszergazda még be is oltott, hogy ne akarjak már feltöltögetni fájlokat BLOB-mezőkbe, használjam a fájlrendszert. Arról úgy tűnik, nem hallott, hogy nem csak fájlokat (pl. képeket) lehet feltölteni BLOB-formában, és a Drupal sem ezt teszi....... (lásd variables tábla például)

0
0
Petik képe

gzip-pel tömörítve van?
Persze az 1 Mb akkor is kevés...

0
0

Üdv. Peti

Sk8erPeter képe

Igen, tömörítve van gzippel, de itt ha jól tudom, igazából elvileg nem a fájl mérete a lényeges (mert az még ésszerű korlátra van állítva), hanem az egyszerre feltöltendő adatmennyiség mérete, tehát hogy egyetlen query-ben (egy INSERT-tel) ne akarjak felvinni 1 MB-nál többet.
Szerintem elég nevetséges ez a korlát, de a szolgáltatónál nem így gondolják. Javasolták, hogy ha nem tetszik, válasszam a nyilván nem túl olcsó VPN-es megoldást. Komoly segítőkészség, nyilván ha ezt a korlátot felvinnék mondjuk legalább 5 MB-ra, akkor mi egyedül megennénk a szerver erőforrásait. :D

0
0
Illyés Edit képe

2
0
Sk8erPeter képe

Köszönöm! Ezt kerestem már mióta, de egyszerűen nem jutott eszembe a neve.
Megpróbálom, ha gond lenne a feltöltéssel, és az itt írtak nem válnának be (tehát hogy a phpMyAdminban korlátozom a lekérdezés maximális hosszát).

0
0