Hivatkozó link

DTB képe

Sziasztok,

Mivel eltérő módon szeretném megjeleníteni a tartalmakat, ezért a tartalom (node) feldolgozásakor külön kéne választani, hogy honnan érkezett a kattintás: kategória linkről(taxonomy, /term/xx) vagy tartalom linkről (node, node/xxx). Erre kínál ugyan megoldást a
$_SERVER és a $HTTP_SERVER_VARS változók figyelése, de ezt nem minden böngésző kezeli jól. (állítólag:-) ) Nincs ez az érték valamilyen változóban, session-ban, vagy egyéb helyen eltárolva a Drupalban?
Köszi előre is a segítséget,

DTB

pp képe

A web alapvetően állapot mentes kommonikáció, tehát a webszerver nem emlékszik arra, hogy melyik oldalakat kérte le a kliens. Bizonyos állapotokat meg lehet jegyezni, erre jó a munkamenet. Azonban a munkamenettel az a probléma ebben az esetben, hogy a munkamenet emberhez kapcsolódik, nem böngészőhöz. Amennyiben a júzer több bongészőt/böngésző lapot néz egyszerre ugyan arról az oldalról, akkor már is meg vagy lőve, és a munkamenetben tárolt változó, hogy honnan jött értelmetlen lesz. Megoldás az lehet számodra, hogy minden egyes a node-ra mutató linkbe beleteszed azt, hogy honnan érkezik majdan, és ettől függően más és más megjelenítést készítesz. Ezt talán a legegyszerűbben js-el teheted meg. (megkeresel minden linket és hozzáadod az aktuális oldal címét tartalmazó paramétert)

Ha ez túl bonyolult, akkor a $_SERVER['HTTP_REFERER'] változót kell figyelned, amiben nem mindig van benne az az érték, hogy honnan jött.

Szerintem érdemesebb lenne elgondolkodnod azon, hogy változtass ezen az elgondoláson. ;)

0
0
DTB képe

Igen, ez jelenleg is igy müxik, de arra gondoltam, biztos valahonnan kinyerhető az aktuális page böngészőben megjelenő címe, ami elvileg ugyanaz, mint ami a hivatkozó linkje.... Tehát, pontosítva a kérdést (mert rájöttem, rosszul kérdeztem) hogyan lehet visszakapni az aktuális oldal címsorban megjelenő cimét, pl. drupalom/node/50 vagy a drupalom/term/50 értéket?

0
0
pp képe

Különböző nézeteire vagy ugye kíváncsi
Egyrészt:

drupal_get_path_alias($_GET['q'])

a kérdésedre a válasz, másrészt a node.tpl.php-ban le lehet kérdezni, hogy éppen most milyen nézete van a node-nak. Ő a lap/page, vagy csak egy előnézeti képe van.

pp

0
0
DTB képe

Igen, erre gondoltam. Tökéletes! :-)
Már csak a kiváncsiság miatt, a node-ból hogy lehet lekérdezni, hogy lap, vagy előnézeti? Jelenleg ez nem kell, nem használom, de okosodni sosem árt:-)

0
0
pp képe

phpTemplate-ben a node.tpl.php-ban van egy $page változó. Ha ez true, akkor a node-ot önmagába mint lapot nézed. false esetén valamilyen gyűjtő nézetben vagy.

modul fejlesztésekor vagy sima sminkelésnél (arg(0) == 'node') mondja meg neked ugyan ezt(kb ;)).

pp

0
0