Hírlevél megerősítő e-mail kimegy, de nincs benne link

turboczi képe

Sziasztok!

Felraktam a simplenews modult egy D7 telepítésre, de az a gond, hogy ha feliratkozik valaki (névtelenül), akkor minden flottul megy, megkapja ezt az üzenetet:

"Köszönjük a feliratkozást! A rendszer elküldött egy megerősítő e-mailt a megadott címre. A benne szereplő linkre kattintva meg lehet erősíteni, hogy valódi feliratkozásról van szó. Ha nem lenne meg az e-mail, akkor meg kell nézni a levélszemét mappájában."

... és az email is rendben megérkezik, de nincs benne link, ahol meg tudná erősíteni a szándékát. Keresem mindenütt, de nem találom, hol lehet beállítani, vagy hol kapcsolhattam ki véletlenül, de egyszerűen kifogytam ötletekből. Itt a fórumon sem találtam rá megoldást.

Légyszi mondjatok ötleteket!
Előre is köszi:
A.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
turboczi képe

talán nem, de a kiküldendő próba-hírlevél sem érkezik meg, talán azért, mert nincs megerősítve, hogy valódi feliratkozásról van szó.

(A rendszer által generált próba-hírlevél kimegy rendben, tehát nem arról van szó, hogy valami baj lenne az email-beállításokkal. Inkább az lehet a gond, hogy amíg nincs megerősítve egy feliratkozás, addig nem veszi komolyan a Drupal, viszont erről nem ad hibajelentést, csak a feliratkozók táblázatában látom, hogy nincs megerősítve egyik feliratkozó sem.)

0
0

Turóczi Attila

turboczi képe

Először is elnézést, de nem a Simplenews modulról van szó, mert bár minden weboldalamon az fut, itt a Newsletter modulról van szó mégis.

A megoldás pedig annyi, hogy akármilyen hihetetlen is, de az embernek kézzel kell összehoznia a megerősítést kérő levelet is, a helyettesítési minta alapján (a sablonok között a "megerősítés" nevű fül). Tehát beírsz egy szöveget, hogy "szeretnénk ellenőrizni, hogy valóban Ön szeretne-e feliratkozni a hírlevelünkre, ezért kérjük, kattintson a következő linkre..." satöbbi, és ide kell másolni a helyettesítési minták megfelelő darabját, ami tényleg ad egy linket. Aki ezt nem csinálja meg, annak lesznek ugyan feliratkozói, de mivel nem erősítik meg a kilétüket, valójában nem fogják megkapni a hírleveleket.

Aki feliratkozott és megerősítette, hogy ő ő, az automatikusan megkapja az Üdvözlet nevű sablont, amit ügyesen fel lehet használni egy kis weblappromócióra, pl. hasznos menüpontokat, vagy inkább azok alpontjait ajánlva.

Egyszóval ennyi a megoldás. Érdekelne viszont, hogy miért nem jött rá semmi megoldási ötlet. Elkalibráltam volna valamit, vagy ennyire nem érint senkit a kérdés.

(A modullal való ismerkedésem mellékterméke, hogy teljes egészében magyarra fordítottam.)

1
0

Turóczi Attila

szantog képe

"Érdekelne viszont, hogy miért nem jött rá semmi megoldási ötlet. "

Még ha ennek kapcsán az egész hazai drupal közösség egyszerre ugrott volna rá a beharangozott simplenews modulra, vajon hányan jöttek volna rá, hogy mit kell eközben a newsletter modulban beállítani?

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

turboczi képe

Köszönöm.

0
0

Turóczi Attila