Google Adsense

zoliky képe

Hasznalja kozuletek valaki az Adsense modult: http://drupal.org/project/adsense ?

A modul bekacsolasa utan a kovetkezo error fogad:

"There is no site owner Google AdSense client ID defined. Please define a profile field, and select it below as per instructions, and enter a value for user id 1 as explained below."

Azt olvastam, hogy egy mezot kene letrehozni es minden felhasznalo bele taplal egy szamot. Nem lehetne ezt elkerulni ? Nem szeretnem a felhasznalokat kenyszeriteni, hogy ilyesmiket toltson ki. Lenne valami hatranya a dolognak?

Csak nekem szukseges a mezo, ugye ?

Illyés Edit képe

A szöveg annyit mond, hogy meg kell adnond a Google Adsense azonosítódat az instrukcióknak megfelelően létrehozott profile mezőben.

A mezők láthatóságát ill. hogy ki kell-e tölteni, a mező létrehozásakor (az admin/user/profile/add/textfield oldalon) tudod beállítani.

0
0
zoliky képe

Edit koszonom!
Ezt a mezot ha kivalasztom, hogy csak en mint adminisztrator lasam google fogja tudni az azonosito szamom ?

0
0
zoliky képe

Van valami otleted?

0
0
stafford képe

a modul beallitasainal van egz help resz, ahol pontosan leirjak a profil beallitasait. Nekem sikerult ezt beloni. Magat az adsenset meg nem :)

0
0
zoliky képe

Pentek delutan regisztraltam az AdSense oldalan, de nem kaptam valaszt. Ez a harmadik nap, remelem nem feledkeztek meg rolam :)

"stafforf" ha meglesz a hozaferesem es sikerul elindita a modult, segithetek par tanacsal de addig fogalmam sincs, hogy mukodik :)

0
0
zoliky képe

Azt hiszem sikerult mukodesbe rakni az Adsense modult. Latszodnak a reklamok az oldalon, csak egyetlen gond van!

Az Adsense modul-ban van egy lehetoseg ahol figyelni lehet milyen IP mikor klikel a reklamokra. A gond az, hogy nem latok semmit, pedig megkertem valakit masik netrol klikeljen ra egy reklamra. Vartam 20-30 percet de semmi, csak a Google lapjan jelenik meg, hogy van egy klik.

Igy nez ki a drupal statisztika, amely gyanusan nem tud semmirol : Klik ide

Remenykedem, hogy kapok egy valaszt. Valaki olyan tudna igazan segiteni aki mar hasznalja az "adsense" modult.

Elore is koszonok mindent !

0
0
elias képe

Szia,
nekem se működik az adsense click-figyelő, pedig be van állítva minden. Engem is érdekelne működik -e egyáltalán valakinek?

elias

0
0
zoliky képe

Azt hiszem csak IE6 alatt mukodik, FF es IE7 nem tarolja az adatokat. Elege elkeserito de ez van :) esetleg ha tud valaki jobb modszert kerlek irjatok.

0
0
zoliky képe

Nem akarok uj forum topikot nyitni, ezert megkerdezem itt. Tudja valaki miert jelzi a google Adsens oldal a kovetkezo hibakat :

http://img244.imageshack.us/img244/2078/adsenseja3.jpg

Szeretnem tudni ha ez egy problema es surgosen meg kene oldani ?

Koszonom!

0
0
porcupain képe

Esetleg várható a 6.1-hez készített adsense modul?

0
0
Désiré képe

Ha már itt tartunk, valaki mondja el neke, hogy a modul pontosan miért is jó?

Csak mert próbáltam, igaz nem sokat vesződtem vele, de nem akarta megjeleníteni a hirdetéseket, nem is ez a kérdésem oka, mert bizonyára meg tudtam volna oldani,
De én a hirdetéseket úgy tettem ki, hogy a goglitól kapott kódot beírtam egy blokkba, és azt jelenítettem, meg, ez tökéletesen működik, és szerintem nem is kényelmetlen.

Tehát a kérdés tulajdonképpen az, hogy ennél az egyszerű megoldásnál mivel kínál többet, mennyivel kényelmesebb ez a modul?

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

crt képe

Még én sem használtam, de a leírás alapján van néhány kellemes tulajdonsága. Ilyen pl., hogy szabályozni lehet, hogy bizonyos csoportba tartozó felhasználók számára ne jelenjen meg reklám, fel lehet venni oldalakat egy kivétellistába és tud cache funkciót is, ami néha elég hasznos lehet.
Számomra ezek tűnnek érdekesnek, de ezen kívül tud még néhány dolgot, a project oldalon fel vannak sorolva.

Üdv: Zoli

0
0
gdavid képe

a tobbseget a block is tudja...
egyebkent meg a cache-eles rohadt jo moka, csak a gugli meg js-ben hivja le az adatokat oda, es azzal aktivalja be maganal a kodot, szoval nekem nem kene.

a block tudja csoportok szamara meg vagy nem megjeleniteni, es o is tudja oldalakra szurni. mi kellhet meg? tudom az ip cimek, de egyszer az csak bizonyos bongeszokon megy...

0
0
Xaos képe

Heló mindenki!

Először én is bocsánatot kérek, ha nem jól tettem, de nem nyitottam új topicot, mert szerintem ide tartozik az én kérdésem is:

Ha jól értelmeztem nem szükséges az adsense modul telepítése a működtetéshez. Igaz ez, hogy egy egyszerű blokkba bemásolva a hirdetési kódot működésbe hozhatom?

Az előbbi kérdéstől függetlenül viszont az a problémám hogy a webhelyem hitelesítéséhez szükséges HTMLt mindenképp fel kellene töltenem a webcímem/googleellenőrzőfájl.html formában, de nem találtam megoldást. Ha jól értettem ez midnenképp szükséges ahhoz, hogy a Google egyáltalán megjelentesse a hirdetéseket az oldalamon.

Egész nap ezzel gürcöltem, de nem találtam választ a helpben sem, és fórumon sem. Ha valakinek lenne tanácsa, gondolta, annak örülnék.
Köszönöm az erőfeszítést.

0
0
opera11 képe

Először is Adsense hirdetés simán lehet blokkba is tenni, csak létre kell hozni egy új beviteli formát (admin/settings/filters) ahol egyetlen szűrő sem lehet aktív, mert valamelyik elgányolja a kódot. Majd a blokk hozzáadásnál ebben a beviteli formában kell beküldeni, majd a kívánt helyre tenni.

Adsense hitelesítés nekem nagyon nem rémlik, nem kevered össze a Google Webmasters toolsal?

Másrészről az webcímem/googleellenőrzőfájl.html-t ftp-vel kell feltölteni, a gyökér könyvárba. De meta tagot is meg lehet adni, azt meg legrosszabb esetben akár egy blokkba is belehet tenni, ha például nincs ftp hozzáférés, pl (bár az elég ritka eset)

0
0
Xaos képe

Ezzel próbálkoztam már, a szűrő pedig fullHTMLre van állítva, de köszönöm a tippet.

A gyökérkönyvtárba pedig nem tudok feltölteni, mert valami hibát ír ki. Lehet hogy a szolgáltató (neobase aldomainem van) miatt? (sőt a címem/files/ellenőrző.html címen sem értem el)

Próbáltam a meta-s megoldást is, azt sem érzékelte, pedig fullHTML az alapbeállításom.

0
0
Petik képe

Ha azt mondják, hogy kapcsold ki a szűrőket, akkor miért pont az ellenkezőjét csinálod (Fullhtml)?

0
0

Üdv. Peti

Nagy Gusztáv képe

Vagy te hogy szoktad "kikapcsolni"? (Mert ugye kikapcsolni nem lehet.)

0
0

Nagy Gusztáv

Petik képe

Ha elolvasod a jegyzetedet, akkor a 70. oldalon a

63. ábra: szűrők ki-be kapcsolása

ábra szemlélteti a szűrők ki-be kapcsolását.

0
0

Üdv. Peti

Nagy Gusztáv képe

félreértettem.

0
0

Nagy Gusztáv

Közszolga képe

Valóban nincs összefüggés az oldal hitelesítése és az Adsense közt. Ha hitelesítés alatt a Google webmaster tools hitelesítésre gondolsz, arra pl. használható a Site verification modul.

0
0
Xaos képe

Én úgy fogtam fel, hogy addig nem jelenik meg a reklám amíg a 3 alapkövetelménynek nem felel meg az oldalam, és ezek közt volt az oldal hitelesítése is a webmasterben. Nagyon remélem, hogy csak félreértettem, és pár napon belül megjelennek a reklámok.

De most inkább az adsense modullal jelentettem meg egy blokkot, ahová beírtam a pub ID-t, egyelőre csak a "Google AdSense Leaderboard" jelenik meg. Várok még egy kicsit, háta kell neki 3-4 nap.

Köszönöm a válaszokat.

0
0
Xaos képe

Opera11 neked volt igazad!

Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél! Valóban a szűrőket kellett kiiktatni, és pillanatokon belül működésbe is lépett. Persze előtte sikerült a webhelyemet is hitelesíteni, nem tudom ez mennyire játszott közre, mindenesetre működik, és ez a lényeg. :)

Ha valakinek kérdése lesz, most már én is tudok segíteni benne.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket! Minden jót!

0
0