Galéria a tartalomtípuson belül "algalériákkal"

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Van egy content type-om, azonbelül szeretnék egy galériát - a gondom viszont az, hogy az egyes node-okra egyező (!) kategóriákat kéne meghatározni, ezzel tulajdonképpen "csoportosítva" a képeket, tehát egyfajta "algalériát" kellene létrehoznom hozzájuk.

Tehát ilyenre kell gondolni, hogy mondjuk egy adott épületről "Archív felvételek" rész, "Külső", "Belső", stb., és ezek külön galériák, külön thumbnailekkel, mindegyiken belül további képek is vannak.

Hogy kissé érthetőbb legyen, készítettem gyorsan egy ábrát az elképzelésről:

Gallery with subgalleries

Alkalmas ilyenre a Media Gallery? Vagy mit ajánlanátok, mivel valósítanátok meg a feladatot?
Lehet, hogy tök triviális a megoldás, de most nem jut eszembe.

Egyszerűen minden képhez legyen az admin-felületen egy radio button, hogy melyik kategóriába tartozik, és akkor majd a megjelenítést valahogy megoldom aszerint? Bár épp ezekre kellene ötlet, bármilyen gondolatnak örülnék! :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Feltettem a kérdést Drupal Answers-ön is, jelenleg két tipp érkezett:

Utóbbi tűnik talán a járhatóbb útnak, mert az a gondom, hogy ha utólag kell hozzákapcsolni a galériát, akkor külön-külön kell létrehozni a két tartalmat, külön felületen, és ez a feltöltő felhasználónak rendkívül kényelmetlen.

Viszont még mindig nem látom át, hogyan tudom az adott content type-on belül jól kategorizálni a képeket, mert OK, ha utóbbival létrehozok egy komplett galériát, akkor attól még csak egy külön galériám lesz...
Bármilyen ötlet jól jönne, köszönöm.

0
0
Sk8erPeter képe

Nos, azóta kipróbáltam az Inline Entity Formot, és mint itt is leírtam, úgy tűnik, ez nem alkalmas a célra: kipróbáltam a sima Entity Reference-nél úgy, hogy a widgetet az Inline Entity Formra állítottam, mégpedig így (ezekkel a beállításokkal), de semmi nem jelent meg a node létrehozásánál.

Volt még egy olyan ötlet, hogy mivel viszonylag statikus a kategóriák, "algalériák" száma (jelenleg 6 darab van), ezért hozzak létre simán 6 darab fieldet, mindegyik Image típusú, mindegyiknél Unlimited az értékek száma.
Ez első közelítésként nem is tűnik rossznak, de felmerült bennem, hogy akkor mi a helyzet a többnyelvűsítéssel (ahány nyelv, annyiszor kell felpakolni a képeket??), és hogyan jelenítsem meg mindezt úgy, hogy mindegyik algalériából lesz egy thumbnail, rákattintva pedig külön oldalon megnyílik a galéria a fieldbe tartozó képekkel (pl. Views, arguments?).

Nagy a csend a topicban, pedig nehezen tudom elképzelni, hogy nincs valamelyikőtöknek BÁRMILYEN ötlete a dolog megvalósításával kapcsolatban, nagyon hálás lennék egy pici ötletelésnek! :) Köszi!

0
0
aruna képe

"...ha utólag kell hozzákapcsolni a galériát, akkor külön-külön kell létrehozni a két tartalmat, külön felületen, és ez a feltöltő felhasználónak rendkívül kényelmetlen..."

Ha nem ragaszkodsz ehhez az állásponthoz, akkor szerintem sokkal egyszerűbb az egész. Pl. minden album (nálad algaléria) lehet önálló node (benne a képek egy többértékű image field-ként).

És ezeket az album node-okat meg hozzákapcsolod a tartalomtípusod tartalmaihoz valahogy (node reference?, kategórizálás?). Ezután pl. egy paraméterezhető views-al megjeleníted a tartalom alatt, az album node-okat (mindegyikből az első képet).

1
0
Sk8erPeter képe

Szia!

+1, először is köszi, hogy írtál a témában! :) (már tartottam tőle, hogy senki nem fog ;))

Vegyük akkor az egyszerűség kedvéért úgy, hogy ez egy "épület" tartalomtípus.
Az a baj, hogy a terv szerint 2-3 feltöltő szerepkörben lévő emberke is lenne az oldalon, akik nem hozzáértők, és akiknek az lenne az első bajuk, hogy "de mé' kell először külön feltölteni egy galériát arról, hogy hogy néz ki az épület kívülről, ezt elmenteni, aztán külön galériát az épület archív fotóiról, ezt elmenteni, és így tovább, aztán külön feltölteni magát az épületet az összes paraméterével, tulajdonságaival, és aztán ennél a feltöltésnél valahogy nagy nehezen kibogarászni az előbb létrehozott külön-külön galériákat, hogy végre hozzá legyen kapcsolva az épülethez, mert önállóan értelmetlen, hát ez tök hülyeség" - tulajdonképpen jogos lenne a problémájuk, én is macerásnak érezném külön-külön elvégezni ezeket a feltöltéseket. Ezért szeretném valahogy egy helyre összehozni a dolgot, hogy minden kategóriába lehetőleg egy felületen lehessen feltölteni a képeket.

Na, most megtaláltam ezt az issue-t, ebből kiderült, hogy másnak is volt baja már az Inline Entity Formmal, hogy nem sikerült mezei content type-pal összehozni, na de azóta úgy néz ki, ezt javították, de még így is bugosnak tűnik, megmutatom, hogy néz ki a validációnál:

Entity reference + Inline Entity Form + Building+subgallery content type

Valami ismeretlen mezőt hiányol.

Így már nagyjából látható, mire gondolok.
Tehát össze szeretném kapcsolni ezt a folyamatot, nem teljesen szétválasztani.

De ne kímélj(etek), ha van esetleg alternatív ötleted, bármilyen tanácsot szívesen fogadok!
Köszi!

Tehát tulajdonképpen első körben magát a feltöltést szeretném ésszerűbbé, kényelmesebbé tenni, hogy a mezei júzer ne szidja az anyámat, hogy miért így csinálta meg a szemét fejlesztő :), a megjelenítés már a további macera, de persze az is megoldandó kérdés.

0
0
Sk8erPeter képe

Most jövök rá, hogy esetleg az is talán jó lehet, ha 6 darab algalériát szeretnék, akkor 6 db Image fieldet hozok létre, mindegyiket Unlimitedre állítva. Aztán Display Suite-tal a node default megjelenítésénél csak egy képet jelenítek meg mindegyik fieldnél a sokból, ez lenne az algaléria "borítója" (pl. az első képet).
A képet meg kattinthatóvá tenném, és pl. egy Views-zal létrehozott oldalra linkelném, ahol a Contextual filter maga a node id, meg pl. még az image field machine name-je. Így lehetne külön megjeleníthető oldala is.

Ehhez a megoldáshoz mit szóltok?
Van szerintetek bármi hátránya? Vagy van jobb ötlet?

0
0
szt képe

Végigolvasva valóban ez tűnik a legegyszerűbbnek.
De ez már korábban is eszedbe jutott :)
Szóval ez a legjobb, ha pontosan 6 db algaléria van.

1
0
Sk8erPeter képe

Ja, tényleg, igazad van, korábban is fejtegettem már ezt, tiszta hülye vagyok. :D:D Annyi mindenen kellett már azóta járatnom az agyamat, hogy ez az ötlet úgy ugrott be, mintha új lenne. Mondjuk akkor még nem jutott eszembe, hogy Display Suite-tal milyen egyszerűen lehet korlátozni a megjelenő elemek számát.

Hogy lenne tisztességes megoldani egyébként ezt az adott view-ra linkelést? A template-ből/valamelyik theme függvényből nekem eléggé gányolásnak tűnik, lehet, hogy kéne létrehozni valami display formatot? Vagy mi erre az értelmes módszer?

0
0
Sk8erPeter képe

Egyelőre úgy oldottam meg, hogy ha 6 db Image field van, tehát ennyi "algaléria", akkor 6 db különálló page view-t hoztam létre, ahol a path-ok a következők:

  1. node/%/gallery/outside
  2. node/%/gallery/inside
  3. node/%/gallery/archive

...stb.
Értelemszerűen a fieldtől függően (melyik galériát akarjuk listázni).
Contextual filter pedig a "Content: Nid".

Ezzel két problémám van:

  1. nem lehet szebben megoldani? Tényleg kell 6 db külön view?
  2. meg tudom úgy oldani, hogy az URL aliast vegye alapul?
    Esetleg arra gondoltam, hogy az első egy "Global: Null" contextual filter lenne, hogy az első részt ne vegye figyelembe, majd utána jönne a "Content: Nid", és utána a fenti minták. Tehát akkor a path lehetne pl. %/%/gallery/inside, és ez a gyakorlatban olyan lenne, hogy pl.
    http://example.com/keresobarat-alias-a-content-type-hoz
    lenne a cím, ahol elérhető a tartalom, majd az itt lévő képek így linkelődnének:
    http://example.com/keresobarat-alias-a-content-type-hoz/1234/gallery/outside
    Az első rész tehát a keresőbarát URL alias, a második (1234) a node id, a többi pedig a fenti mintának megfelelő.

Ötletek, tanácsok jól jönnének. :)

0
0
Sylonell képe

Ha jól értettem egy galériát szeretnél létrehoz amiben "albumok" lennének. Van egy D5-ös oldal, hol image és image attach modulokkal van megoldva. ugyan ez a modul direktbe D7-re nincs, de ha jól hallottam készül valami.
Ha erre gondoltál, akkor utána járok ott hogy van megoldva :)
Syl

1
0